Wandel je mee? Samen in beweging!

Tijdens deze twaalfde editie van de ‘Week van de Valpreventie’ worden alle 65-plussers opgeroepen om meer te bewegen en minder te zitten door regelmatig te wandelen.

Ken je de beweegroute al?

De natuur krijgt weer kleur, de dagen worden langer en de eerste warme zonnestralen zetten alles in een nieuw licht. Voel jij de lente ook kriebelen? Trek er dan eens op uit en ontdek de beweegroute in de tuin van woon- en zorgcentrum Edelweis! Tijdens deze wandeling van 440 meter kom je 18 eenvoudige oefeningen tegen om jouw uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht te trainen. Ontspan je graag even alleen of liever samen met familie en vrienden? Door meer te bewegen krijg je meer energie, voel je jezelf beter in jouw vel, word je fitter en sta je mentaal sterker. Waar wacht je nog op? De beweegroute is vrij toegankelijk.

Deze route kadert binnen de campagne ’10 000 stappen: elke stap telt!’. Vlaanderen heeft ondertussen al meer dan 275 beweegroutes en de teller blijft lopen. Op www.10000stappen.be vind je een overzicht van alle beweegroutes.

Wil je meer bewegen? BOV-coach Leen zet je op weg!

Samen met de partners van de ELZ Demerland blijft het bestuur inzetten op het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, waarbij huisartsen en andere zorgverleners hun patiënten kunnen doorverwijzen naar een BOV-coach. Wil je meer bewegen, maar heb je een duwtje in de rug nodig? Stuur dan een sms met ‘Bewegen’ naar gsm 0491 19 49 98. BOV-coach Leen Van Reeth helpt jou graag op weg! 


Meer info? 
www.valpreventie.be

Gepubliceerd op woensdag 26 apr 2023 om 10:00