Maak kennis met de lokale helden voor globale doelen

Op 25 september 2022 viert de hele wereld de zevende verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties, een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Ook Begijnendijk viert mee!

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert het bestuur een hele week lang de verjaardag van deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de 'Sustainable Development Goals (SDG’s)' genoemd. Zo worden van 18 tot 25 september 2022 de SDG-vlag aan het gemeentehuis opgehangen en lokale helden die bijdragen aan het principe ‘Laat Niemand Achter’ in de kijker gezet.

Deze editie focust de campagne op helden die bijdragen aan het Agenda-2030-principe ‘Laat Niemand Achter’. Deze helden zijn inwoners, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die zich op hun manier inzetten voor de uitdagingen inzake kinderarmoede, energiearmoede, onderwijsongelijkheid, gezondheidsongelijkheid, raciale discriminatie op de huisvestingsmarkt, op de arbeidsmarkt en op de werkvloer, kwalitatieve opvang van vluchtelingen, fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen, de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek en het bedrijfsleven en het draagvlak voor internationale solidariteit. Zij worden de lokale gezichten van de zeventien mondiale doelstellingen.

Meer info?
www.duurzamegemeente.be

Gepubliceerd op maandag 19 sep 2022 om 09:00