Warme maaltijden

Voor wie: Inwoners van de gemeente Begijnendijk van 65 jaar of ouder die niet of onvoldoende in staat zijn hun maaltijden zelf te bereiden. Enkel omwille van medische en/of sociale redenen kan er afgeweken worden van de leeftijdsgrens (o.a. attest invaliditeit van FOD sociale zekerheid van minstens 9 punten).

Maaltijden: Een volledige maaltijd bestaat steeds uit een soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. De gebruiker kan kiezen uit een maaltijd met of zonder soep.

Het OCMW levert op weekdagen een vers bereide maaltijd tussen 11.00 en 13.30 u. In het weekend kan eventueel een koude maaltijd worden besteld voor zaterdag en een soep voor zondag aan dezelfde prijs als de warme maaltijd. Deze wordt afgeleverd op vrijdag. De gebruiker bespreekt onderling met de dienstverantwoordelijke op welke vaste dagen de maaltijden worden geleverd.

Indien er om medische redenen een dieet maaltijd nodig is, kan dit steeds gevraagd worden met doktersattest. Volgende dieet maaltijden zijn mogelijk:

  • Zoutarm
  • Vetarm
  • Suikerarm
  • Maag- darmsparend
  • Combinatie

Kostprijs: De kostprijs van een maaltijd bedraagt € 8,10 (zonder soep). De prijs voor een soep bedraagt € 0,70. Er wordt een korting van € 1,00 toegekend vanaf een tweede maaltijd binnen eenzelfde gezin. De gebruiker ontvangt maandelijks een factuur van de geleverde maaltijden.

Hoe aanvragen: Voor het aanvragen van een maaltijd dient de gebruiker contact op te nemen met de verantwoordelijken van de thuisdiensten op het nummer 016 52 55 46. De eerste levering kan reeds gebeuren op de eerste werkdag na de aanvraag, mits de aanvraag voor 14.00 u gebeurt en er geen wachtlijst is.

Bij de opstart van de levering van een warme maaltijd dient de gebruiker de gewenste regelmaat door te geven waarop een levering dient te gebeuren. Eveneens moeten eventuele dieettypes of allergenen meegedeeld worden.

Maak hier je afspraak