Penduka VZW

Penduka is de naam van een Namibische organisatie en betekent 'Word Wakker'! Penduka staat voor het in handen nemen van je toekomst, los van maatschappelijke of fysieke beperking. De organisatie geeft opleidingen en werk, maakt vrouwen zelfstandiger en gemeenschappen sterker. Opgericht in 1992, bewijst Penduka al meer dan 30 jaar dat iedereen een verhaal te vertellen heeft en kan bijdragen aan een betere toekomst. Met Penduka VZW willen we die verhalen ook in Belgiƫ zichtbaar maken en duurzame samenwerkingen uitbouwen. Penduka werd opgericht door de Namibische Martha Muulyau en de Nederlandse Christien Roos. In maart 2020, op de dag van de vierde pijler, mocht Penduka VZW voor Martha de juryprijs van 11.11.11 in de campagne 'Changemakers' in ontvangst nemen.

Penduka VZW werd opgericht in 2018, maar is reeds sinds 1996 met de Namibische organisatie in contact als vrijwilligers en ambassadeurs van het project. Penduka VZW wil op een creatieve manier verbinden en actief bijdragen aan het uitwisselen van kennis en vaardigheden.

 Enkele voorbeelden:

  • opzetten van de samenwerking met de Amerikaanse kunstenaar Eames Demetrios voor het project Kcymaerxthaere
  • Academics for Development KUL (projectsamenwerking in 2020, zonder stage wegens covid)
  • Sint-Jozefsinstituut Betekom (vastenproject 2020, 2021) dankjewel aan alle leerlingen van SJIB en hun sponsors, om de bouw van een educatieve speeltuin rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDGs) mogelijk te maken.
  • Space & Service design Thomas More Mechelen, stageplaats 2022, uitwerken educatief programma aansluitend bij speeltuin.
  • Vlerick Business School stageplaats 2023: ontwikkelden we een nauwkeurig kostprijssysteem en prijsstrategie voor handgemaakte producten.
  • Uitwisselingsbezoek van Namibische vrouwen aan Europese partnerorganisaties

De producten van Penduka zijn te koop via de website: www.penduka.com 

Penduka steunen kan via je online aankopen via trooper www.trooper.be

Een vrije gift of een donatie voor een specifiek project kan op rekening van penduka vzw, BE76 7360 4527 3095

Het bestuur van Penduka vzw bestaat uit: Tineke Foblets, Niels Schreyers, Ann Van Der Mieren, Christien Roos (oprichter Penduka Trust Namibia)

Je kan de activiteiten van Penduka volgen op social media, of contacteer ons rechtstreeks met een vraag of een voorstel.

We horen graag van je!

Sociale media

Contact

Betekomsesteenweg 128 , 3130 Betekom-Begijnendijk
tineke.penduka@gmail.com
Website
www.penduka.com/nl/

Voorzitter

Tineke Foblets

tel.
0486 57 66 04
tineke.penduka@gmail.com