Vaccinatiecentrum Aarschot drijft capaciteit op

De boosterprikcampagne in het vaccinatiecentrum in Aarschot draait op volle toeren. Zo kreeg 19% van de totale bevolking van Eerstelijnszone Demerland een boosterprik. De komende weken schakelt het centrum zelfs een versnelling hoger.

Sinds vorige week werd het aantal gezette prikken in het vaccinatiecentrum van Aarschot flink opgedreven. Bovendien schaalt het centrum vanaf 10 december 2021 permanent op van vier naar zes vaccinatielijnen en worden er, in tegenstelling tot andere vaccinatiecentra, ook tussen Kerstmis en Nieuwjaar prikken gezet. Waarschijnlijk zal het centrum vanaf januari 2022 nog verder opschalen. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen vanaf 24 januari 2022 in het nieuwe vaccinatiecentrum in Webbekom terecht. Ondertussen draait het vaccinatiecentrum in Aarschot dus op dubbele kracht voor de inwoners van zeven in plaats van drie gemeenten.

Naast het gebruik van de reservelijst QVAX organiseert het vaccinatiecentrum in december 2021 ook exclusieve prikdagen voor inwoners die gevaccineerd werden met het vaccin van Johnson & Johnson. De uitnodigingen hiervoor gaan eerstdaags de deur uit, zodat de betrokkenen nog voor het einde van het jaar hun boosterprik kunnen krijgen.

De betrokken besturen bedanken alle medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Aarschot die elke dag klaarstaan om de vaccinaties, zowel op medisch als organisatorisch vlak, zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Gepubliceerd op donderdag 9 dec 2021 om 16:00