V-test voor de goedkoopste energieleverancier

Ben je op zoek naar de goedkoopste leverancier voor elektriciteit en aardgas? Maak dan zeker gebruik van de ‘V-test’. Deze module van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) maakt een objectieve vergelijking van alle elektriciteits- en aardgasproducten van energieleveranciers in Vlaanderen.

Wil je snel te weten komen wat voor jou het beste energiecontract is? Surf dan naar www.vreg.be. Hou zeker jouw laatste eindafrekening van elektriciteit en aardgas bij de hand, want daar staan een aantal gegevens op die je nodig hebt om de V-test in te vullen. De test wordt immers berekend op basis van jouw persoonlijke verbruik. De resultaten tonen wat je volgend jaar ongeveer zal moeten betalen, indien je nu een contract afsluit met een bepaalde leverancier. Het resultaat is een schatting, geen exacte prijsvoorspelling van de eindafrekening. Een exacte berekening is immers onmogelijk, omdat jouw verbruik en de verschillende prijsonderdelen ieder jaar opnieuw veranderen.

De V-test van de VREG wordt maandelijks aangepast met de meest actuele prijzen, maar houdt geen rekening met tijdelijke kortingen, promoties en tussentijdse prijswijzigingen. Let op! De energieprijzen veranderen constant. Daarom is het ook aangewezen om ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken. Zo kan een gezin gemiddeld € 220,00 per jaar besparen op zijn energiefactuur. Veranderen van leverancier of contract is gratis en niet moeilijk.

Maak hier je afspraak