Tournée Minérale? Een maand zonder alcohol!

Met de campagne ‘Tournée Minérale’ word je ook dit jaar opgeroepen om in februari 2023, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken.

Maar liefst 95% van de Vlamingen kent ‘Tournée Minérale’. Ook het aantal mensen dat jaarlijks deelneemt, bewijst dat de interesse in een maand zonder alcohol groot blijft. Zo neemt elk jaar opnieuw een op de vijf volwassenen deel, zelfs in 2021 in volle coronacrisis. Dat zijn zowel terugkerende als nieuwe deelnemers. Gelijk hebben ze! Onderzoek van de UGent wees immers uit dat de deelnemers een half jaar na de campagne nog steeds gemiddeld twee glazen per week minder drinken dan voordien.

Doe mee en voel je (alcohol)vrij

Deze editie ligt de focus op jezelf vrij voelen. Vrij van een kater en verloren dag, vrij van sociale druk om alcohol te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt. Nam je al eerder deel? Dan heb je waarschijnlijk wel ervaren dat je geen alcohol nodig hebt om jezelf te amuseren! Dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten en horeca is ook de keuzevrijheid verzekerd. Zo zetten opnieuw heel wat horecazaken in op een alcoholvrij aanbod. Je ontdekt ze allemaal op de website.

Op jouw gezondheid

Alcohol heeft een impact op jouw fysieke en mentale gezondheid. De campagne ‘Tournée Minérale’ helpt jou om bewuster stil te staan bij jouw alcoholgewoonten. Wil je weten hoe dat juist zit? Je ontdekt alles wat je altijd al wilde weten over alcohol via de website, nieuwsbrief en sociale media van de campagne. Verschillende experten vertellen er allerlei weetjes over alcohol en je vindt er ook een hoop recepten en tips. Je kan het mocktailboekje met tips en recepten zelfs afhalen in het gemeentehuis. Zo kan de maand zonder alcohol niet meer stuk. Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2023 geen alcohol. Je kan jezelf zonder alcohol perfect amuseren en je werkt nog mee aan jouw gezondheid ook! Heel wat deelnemers ervaarden de afgelopen jaren meer energie, betere slaap en een algemeen frisser gevoel.


Meer info?
www.tourneeminerale.be  

Gepubliceerd op woensdag 25 jan 2023 om 09:00