Tijdelijke verkeersmaatregelen maken plaats voor duurzame langtermijnoplossingen

Naar aanleiding van de werkzaamheden in Begijnendijk en Aarschot werden een aantal snelheidsremmende maatregelen voorzien. Ondertussen maakte het bestuur werk van een plan met duurzame langtermijnoplossingen en worden de tijdelijke wegversmallingen verwijderd.

De werkzaamheden voor de dorpskernvernieuwing in Begijnendijk en de heraanleg van de Ter Heidelaan in Aarschot brachten heel wat sluipverkeer in de gemeente met zich mee. Daarom werden tijdelijk een aantal snelheidsremmende maatregelen voorzien, zoals de wegversmallingen in de Moorsemsestraat, Nieuwstraat, Soelstraat, Peuterstraat, Zandstraat en Busschotstraat.

Ondertussen werden de werkzaamheden beƫindigd en maakte het bestuur, samen met deskundigen van de politie en mobiliteitsraad, een plan op om definitieve maatregelen op vlak van verkeersveiligheid te nemen. Zo ging het college van burgemeester en schepenen in zitting van 20 december 2021 principieel akkoord om in te zetten op duurzame langtermijnoplossingen, zoals trajectcontrole. Er werd dan ook beslist om de tijdelijke snelheidsremmende maatregelen eind deze week te verwijderen.

Gepubliceerd op maandag 17 jan 2022 om 09:00