Bestuur test BE-Alert op 6 oktober 2022

Bij een brand, stroomonderbreking of andere noodsituatie wil het bestuur jou graag snel op de hoogte brengen. Daarom beschikt het over BE-Alert, het alarmeringssysteem dat jou meteen verwittigt via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober 2022 voert het bestuur een test van BE-Alert uit.

Nationale test

Op donderdag 6 oktober 2022 voeren verschillende gemeenten in België een test van BE-Alert uit. Ook Begijnendijk doet mee. Omstreeks 14.00 u zullen alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert een sms-bericht of e-mail met volgende bericht ontvangen:

Test BE-Alert gemeente Begijnendijk. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be.

Door BE-Alert te testen, kan het bestuur de procedures inoefenen en de inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Ben je nog niet ingeschreven via www.be-alert.be? Dan is deze test de ideale gelegenheid om dit te doen! 

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee het bestuur jou via sms, e-mail of telefoon kan verwittigen bij een brand, stroomonderbreking of andere noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, gouverneur of Minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen, zoals het sluiten van ramen en deuren bij een brand.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen moet je jezelf registreren. Dit kan heel gemakkelijk via www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 6 oktober! Het is volledig gratis.

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus, naast jouw thuisadres, zeker ook jouw werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe, zoals dat van familieleden. Dit doe je in slechts enkele stappen:

  1. Surf naar www.be-alert.be;
  2. Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij de registratie;
  3. Vul jouw gegevens aan;
  4. Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.
Gepubliceerd op maandag 3 okt 2022 om 16:00