Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant en de goedkeuring van het klimaatactieplan engageert het bestuur zich, net als vele andere Vlaamse gemeenten, om de CO2-uitstoot tegen 2020 met minstens 20% te verminderen. Huishoudens en particulier vervoer maken ongeveer 92% van de totale CO2-uitstoot in de gemeente uit. Daarom besliste het bestuur eind 2017 voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen.

VOORWAARDEN

Ga je aan de slag in jouw privéwoning van minstens 10 jaar oud? Dan kan je, onder bepaalde voorwaarden, een premie aanvragen bij:
  • het plaatsen van dak- of zoldervloerisolatie met een Rd-waarde van min. 5 m²K/W,
  • buitenmuurisolatie langs de buitenzijde met een Rd-waarde van min. 3,3 m²K/W,
  • na-isolatie in de spouwmuur, vloerisolatie op volle grond of via het kelderplafond met een Rd-waarde van min. 2 m²K/W,
  • hoogrendementsbeglazing met een warmtedoorgangscoëfficiënt van max. 1,1 W/m²K.

De subsidie voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie en vloerisolatie bedraagt € 1,00 per m² met een maximum van € 200,00. Voor hoogrendementsbeglazing is dat € 2,00 per m² met een maximum van € 200,00.

Let op! Nieuwbouwwoningen, herbouw en uitbreiding van een bestaande woning of grondige verbouwingen die aan de E-peileisen moeten voldoen, komen niet in aanmerking voor deze subsidie.

Maak hier je afspraak