Asbest eraf, zon erop

Ben je van plan om het dak van jouw niet-residentiele gebouwen, zoals loodsen en stallen, asbestvrij te maken en om te vormen tot een zonnedak? Dankzij het project ‘Asbest eraf, zon erop’ kan je rekenen op een premie.

Asbest is een actuele problematiek in Vlaanderen. Er zijn immers heel wat gezondheidsrisico’s gelinkt aan asbest. Denk maar aan verschillende ziektes van de longen en luchtwegen. Daarom streeft de Vlaamse regering ernaar Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken. Om dit proces een duwtje in de rug te geven, bestaan er verschillende subsidiekanalen. Zo ging onlangs een project specifiek voor niet-residentiele gebouwen, zoals loodsen en stallen, van start. Deze gebouwen bevatten vaak grote hoeveelheden asbest die door hun omvang zeer kostelijk om te vervangen zijn.

Onder het moto ‘Asbest eraf, zon erop’ kan je als je jouw dak asbestvrij maakt en omvormt tot een zonnedak rekenen op een premie van €12,00/m2. Je kan deze tijdelijke premie activeren tot en met 31 maart 2023. Let op! De premie geldt uitsluitend voor eigenaars van niet-verwarmde niet-woongebouwen die hun dak in 2022 asbestvrij maken en voor eind 2024 zonnepanelen leggen. De nieuwe zonnepanelen moeten minstens 10% van het gesaneerde dak bedekken.

Meer info?
www.energiesparen.be

Gepubliceerd op dinsdag 31 mei 2022 om 09:00