Storm Eunice trekt over het land

De komende uren trekt storm Eunice over het land. Voor de provincie Vlaams-Brabant heeft het KMI code geel afgekondigd. Het bestuur heeft beslist om het Bieheidebos en het gedeelte van de oude tramroute vanaf de Staeystraat tot aan de Nieuwlandlaan af te sluiten.

Ook de treinlijnen zijn verhinderd. Zo geldt voor het treinverkeer op de spoorlijn 16 tussen Lier en Aarschot een snelheidsbeperking. 

De FOD Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 geactiveerd. Je kan niet-dringende hulp van de brandweer aanvragen via tel. 1722 of www.1722.be. Heb je dringend hulp nodig van de brandweer of ziekenwagen, omdat iemand zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt? Dan kan je de hulpdiensten bereiken via het noodnummer 112 of de app '112 BE'.

Blijf binnen indien mogelijk, sluit alle ramen en deuren, verwijder losliggende objecten rondom het huis en zet jouw wagen of fiets veilig uit de buurt van bomen en schuttingen. Wees extra waakzaam en volg de weerberichten, waarschuwingen en adviezen goed op.

Meer info, updates en instructies? 
Noodplanning en veiligheid Vlaams-Brabant

Gepubliceerd op vrijdag 18 feb 2022 om 13:00