Samen veerkrachtig met de nadruk op ‘kracht’

In de aanloop naar de ‘Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid’ die plaatsvindt op 10 oktober 2022 zetten het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Vlaamse Logo’s en de lokale besturen tien dagen lang het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker! Ook Begijnendijk doet mee!

Meestal wordt er pas over geestelijke gezondheid gesproken als het niet goed gaat. Daarom is het belangrijk er werk van te maken nog voor er zich problemen stellen. Zo staat de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ in het teken van ‘kracht’. Iedereen heeft sterktes om trots op te zijn. Toch worden deze niet altijd gezien of lijken ze vanzelfsprekend. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ wordt iedereen uitgenodigd om zijn krachten te ontdekken, trots te zijn op deze krachten en deze in te zetten om anderen te helpen.

Tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ staan in de gemeente een aantal activiteiten die kracht, mentaal welbevinden en veerkracht in de kijker zetten op het programma:

Workshop 'Geluk zit in een klein driehoekje'

We wensen iedereen een gelukkig leven toe, maar wat is ‘je gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’ precies? Om op die vraag te kunnen antwoorden, werd alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk verzameld in de geluksdriehoek. Wil je de geluksdriehoek beter leren kennen? Neem dan deel aan de workshop 'Geluk zit in een klein driehoekje' die plaatsvindt op donderdag 6 oktober 2022 in Huis van het Kind. De workshop is er voor iedereen vanaf 16 jaar. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan tot 5 oktober 2022 via bibliotheek@begijnendijk.be.  Deze workshop is een samenwerking met Logo Oost-Brabant.

Toneelstuk ‘Geluk op grootmoeders wijze’

Op vrijdag 7 oktober 2022 brengen de senioren van de Letterhoutemse toneelgroep in woonzorgcentrum Edelweis het toneelstuk ‘Geluk op grootmoeders wijze’. Deze voorstelling vertelt het verhaal van enkele bevriende senioren die wekelijks in een cafeetje hun bijeenkomst houden. Wil je zelf eens nadenken over jouw kunnen, talenten en krachten? Ga dan zeker kijken en ontdek hoe je zelf aan jouw geluksgevoel kan werken! Tijdens dit educatieve toneelstuk voor en door senioren komt het thema ‘mentaal welbevinden’ op een ludieke manier ter sprake. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan tot 5 oktober 2022 via het e-loket.
   

Samen geven we mentale gezondheid meer positieve aandacht. Wil je ook meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn? Hang tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ een affiche aan jouw raam. Je kan ze downloaden of aanvragen via het e-loket.

Hang je een affiche aan jouw raam of ben je van de partij tijdens deze activiteiten? Maak dan een leuke foto en deel deze op sociale media met #begijnendijkinbeeld en #samenveerkrachtig.


Meer info?
www.samenveerkrachtig.be 

Gepubliceerd op woensdag 28 sep 2022 om 09:00