Samen kunnen we deze vierde golf inperken

Van donderdag 25 november tot en met woensdag 1 december 2021 werden in onze gemeente 135 coronabesmettingen vastgesteld, waarvan 32 op vrijdag 26 november 2021. Hou het veilig en respecteer steeds de geldende maatregelen, zodat we deze vierde golf snel kunnen inperken.

De burgemeester, gemeentelijke crisiscel en regionale gezondheidsinspecteur volgen de epidemische noodsituatie op de voet en zetten extra in op de controle van de geldende maatregelen en thuisisolatie.

Volg de drie richtlijnen om het veilig te houden: 

  • Beperk jouw contacten

Pas je gedrag aan en wees vooral heel voorzichtig met kwetsbare personen. Wanneer je elkaar toch wil zien? Doe het dan bij voorkeur buiten, draag een mondmasker en hou een veilige afstand van 1,5 m.

  • Gebruik zelftesten

Ontvang je thuis toch mensen? Gebruik dan een zelftest en draag een mondmasker. Zo heb je meer zekerheid. De zelftesten zijn verkrijgbaar bij elke apotheker en ook in de supermarkt.

  • Ventileer

Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes. Dat is trouwens sowieso gezond, maar zeker in deze tijden.

Heb je milde symptomen? Vul dan de vragenlijst in om in te schatten of een test zinvol is. Vertoon je ernstige symptomen, behoor je tot een risicogroep of gaat jouw gezondheidstoestand snel achteruit? Neem steeds contact op met een arts. Heb je een positieve test of hoogrisicocontact? Hou jezelf dan aan de principes van thuisisolatie en quarantaine.

Meer info? 
www.info-coronavirus.be 

Gepubliceerd op vrijdag 3 dec 2021 om 09:00