Regionaal Landschap Noord-Hageland

Begijnendijk is aangesloten bij Regionaal Landschap Noord-Hageland (RLNH) vzw, net als tien andere gemeenten in Noord-Hageland. RLNH vzw werkt in de gemeente aan duurzame streekontwikkeling via projecten rond natuurinrichting, -educatie, -recreatie en landschapsherstel. Het betrekt maximaal partners, zoals gemeentelijke diensten, de provincie Vlaams-Brabant, Vlaamse overheidsorganisaties, natuurorganisaties, landbouwers en buurtbewoners, bij de opstart en realisatie van een project. Door krachten en kennis te bundelen, komen ze tot een beter resultaat op maat van de streek en de lokale noden. De acties en projecten zijn er voor alle inwoners in de streek. Op www.rlnh.be vind je informatie over natuur en biodiversiteit in jouw omgeving en achtertuin, nieuws over de projecten, info over natuurrecreatie en een kalender met evenementen en workshops. Je leest er ook meer over de gemeentegrensoverschrijdende projecten.

Dankzij het lidmaatschap van het bestuur bij RLNH vzw kan je jaarlijks van 1 september tot en met 31 oktober deelnemen aan de groepsaankoop Behaag je tuin. Droom je van een poel, knotwilgenrij, boomgaard, vogelbos of bloemenweide? Dan helpen de medewerkers van RLNH vzw je graag verder. 

Naast Begijnendijk zijn ook Aarschot, Bekkevoort, Diest, Holsbeek, Keerbergen, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge en Tremelo allemaal lid van RLNH vzw. Elders in Vlaanderen zijn er nog vijftien andere Regionale Landschappen actief. Elke streek heeft immers een eigen identiteit en landschap. Wil je eens gluren bij die buren? Neem dan een kijkje op www.regionalelandschappen.be. In dit filmpje kan je zien wat de regionale landschapen in Vlaanderen allemaal doen: