Regels voor quarantaine en isolatie

Quarantaine

Jezelf preventief afzonderen om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken

Je moet in quarantaine als: 

  • je jezelf ziek voelt, maar nog geen positieve coronatest hebt afgelegd.
  • je niet volledig gevaccineerd bent en een hoog-risicocontact had met een persoon die corona heeft. Je spreekt van een hoog-risicocontact als je langer dan 15 min. bij elkaar was op minder dan 1,5 meter afstand en zonder allebei correct een mondmasker te dragen.
  • In sommige gevallen wanneer je langer dan 48 uur in het buitenland was of langer dan 48 uur in België zal verblijven. Je riskeert een boete van min. € 250,00 als je dit niet respecteert.

Heb je een quarantainecertificaat nodig? Jouw quarantainecertificaat wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je opgaf en/of naar jouw eBox die je online kan raadplegen via www.myebox.be. Heb je het quarantainecertificaat niet ontvangen via een van de twee kanalen, maar wel een sms met de quarantaine-code ontvangen? Dan kan je het aanvragen via https://quarantaine.info-coronavirus.be/nl met volgende gegevens: 

  • jouw rijksregisternummer,
  • de 16-cijferige quarantainecode die je per sms ontvangt,
  • jouw gsm-nummer,
  • jouw e-mailadres.

Kan je geen sms ontvangen? Dan kan je het certificaat aanvragen via jouw huisarts. 

Isolatie

Thuisblijven als je ziek bent of positief testte op het coronavirus

Testte je positief op het coronavirus? Dan moet je in isolatie. De isolatieduur bedraagt minstens 7 dagen. Beschik je over een CST? Dan wordt dit gedurende een periode van elf dagen opgeschort. De toegang tot een evenement of locatie waarvoor een CST vereist is, zal pas vanaf de twaalfde dag na de afname van de test opnieuw mogelijk zijn. 

   


Zit je in quarantaine of isolatie en heb je hulp nodig? Dan kan terecht bij de medewerkers van het OCMW via tel. 016 52 55 40 of info@ocmw-begijnendijk.be.