Recycleer mee via een inzamelpunt in jouw buurt

Oude elektrotoestellen en lege batterijen horen niet thuis bij het huisvuil, op straat of in de natuur, maar in een inzamelpunt van Recupel en Bebat! Enkel zo kunnen ze gerecycleerd worden en krijgen de grondstoffen een nieuw leven. Er is altijd wel een inzamelpunt in jouw buurt.

Met deze tips wordt het inzamelen van oude elektrotoestellen en lege batterijen heel eenvoudig: 

  • Er is altijd een inzamelpunt in jouw buurt. Denk maar aan elektrowinkels, grote supermarkten, doe-het-zelf winkels en recyclageparken.
  • Haal de batterijen steeds uit een toestel voor je het in een inzamelunit van Recupel gooit! De lege batterijen werp je gewoon in de unit van Bebat ernaast. Zijn de batterijen ingebouwd? Dan mag het hele toestel in de unit van Recupel.
  • Zowel voor nieuwe batterijen als elektrische toestellen geldt dat de verkoper verplicht is om het oude gelijkaardige toestel terug te nemen wanneer het afgedankt wordt.
  • Werkt jouw toestel nog, maar gebruik je het niet meer? Maak er dan iemand anders blij mee en breng het naar een hergebruikcentrum, zoals de Kringwinkel. 
  • Zet regelmatig een herinnering in jouw agenda om lege batterijen en afgedankte elektrotoestellen weg te brengen. Zo vermijd je een huis vol rommel en draag je bij aan een mooiere toekomst!
  • Koop enkel de batterijen en toestellen die je echt nodig hebt. Leg geen onnodige voorraad aan. Test of de batterij echt helemaal leeg is. Indien niet, kan ze wellicht nog gebruikt worden in toestellen die minder voltage nodig hebben.


Meer info?
www.recycleerhier.be 

Gepubliceerd op donderdag 5 mei 2022 om 09:00