Recyclagepark heropent op 20 oktober 2021

Op woensdag 20 oktober 2021 opent het recyclagepark vroeger dan voorzien opnieuw de deuren.

De afgelopen maanden bouwden EcoWerf en het bestuur het park om tot een modern en gebruiksvriendelijk DifTar-gewichtspark. Het nieuwe park werd uitgebreid tot een oppervlakte van 75 are en biedt de mogelijkheid om in de toekomst meer afvalsoorten in te zamelen voor recyclage. Een plateau met verzonken containers maakt het gebruiksvriendelijker om zware afvalsoorten af te leveren. Zo kan je grofvuil, sloophout, harde plastics of gras en bladeren voortaan van bovenaf in de container storten. De soorten afval die je kan aanbrengen blijven dezelfde.

Het recyclagepark bestaat uit een gratis en betalend gedeelte dat uitgerust is met DifTar-weegbruggen. De prijs wordt berekend op basis van het aantal kilogram en soort afval. Als je afval met verschillende tarieven in een keer aanbiedt, betaal je het tarief van de duurste afvalsoort. Op voorhand goed sorteren en in het recyclagepark wegen per afvalsoort is dus aangeraden. Betalen kan (contactloos) met Bancontact of jouw DifTar-rekening. De tarieven die werden vastgelegd in zitting van de gemeenteraad en van toepassing zijn sinds 1 maart 2021 blijven onveranderd. De vroegere betaalkaarten, de zogenaamde ‘stickers’, zijn niet meer geldig. Tot en met 30 juni 2022 kan je de waarde ervan in het recyclagepark laten omzetten naar een saldo op jouw DifTar-rekening. Heel wat afvalsoorten kan je gratis aanbieden, zoals elektro, klein gevaarlijk afval, herbruikbare goederen, kurk, kaarsen, oude metalen, papier en karton, pmd (in de blauwe zak), piepschuim, textiel, vlak en hol glas, asbestcement, matrassen en autobanden (max.4/gezin). Het park is uitgerust met elektronische identificatie. Als inwoner krijg je eenvoudig toegang met jouw elektronische identiteitskaart.

Kom naar de infoavond

Ben je benieuwd naar het vernieuwde park of wil je graag zien hoe het DifTar-systeem met weegbruggen werkt? Op dinsdag 19 oktober 2021 ben je tussen 16.00 en 18.00 u welkom om een rondleiding te volgen. De rondleidingen vinden plaats in groep. Draag dus een mondmasker. Let op! Het is die dag niet mogelijk om afval aan te leveren.

Toegang tot andere EcoWerf-recyclageparken

Je kan terecht in de dertien recyclageparken van EcoWerf die met een DifTar-systeem zijn uitgerust. Je vindt de dichtstbijzijnde parken in Begijnendijk, Tremelo, Rotselaar en Keerbergen. EcoWerf wil er op middellange termijn immers voor zorgen dat alle inwoners van het werkingsgebied in elk recyclagepark terechtkunnen. In totaal zullen er twintig recyclageparken over het werkingsgebied verspreid zijn. EcoWerf streeft hiermee naar meer gebruiksgemak voor de inwoners, uniforme tarieven en meer kostenefficiëntie.

Begin oktober 2021 kregen alle inwoners een brief met informatiefolder over de heropening in de brievenbus.

Gepubliceerd op donderdag 7 okt 2021 om 09:00

Video