Recyclagepark gesloten vanaf maart 2021

Het recyclagepark sluit vanaf maart 2021 voor de heraanleg en aanpassing naar het DifTar-systeem. Je kan vanaf dan terecht in de recyclageparken met een DifTar-weegsysteem te Glabbeek, Haacht, Herent, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lubbeek, Rotselaar, Tremelo, Messelbroek, Tienen en Zoutleeuw.

Je krijgt toegang tot de parken met jouw elektronische identiteitskaart. De huidige betaalkaartjes zijn niet geldig in de recyclageparken met een weegsysteem. Je kan de waarde van deze kaartjes er wel laten overzetten op jouw DifTar-rekening. Met deze rekening kan je vanaf 1 maart 2021 in het recyclagepark betalen. Dankzij het DifTar-weegsysteem betaal je enkel voor het gewicht dat je aanvoert. De prijs wordt berekend op basis van het aantal kilogram en het soort afval. Als je verschillende  afvalsoorten samen aanbiedt, betaal je het tarief van de duurste afvalsoort. Op voorhand goed sorteren en in het recyclagepark wegen per afvalsoort is dus aangeraden. In deze recyclageparken kan je betalen met jouw DifTar-rekening of (contactloos) met Bancontact. Heel wat afvalsoorten kan je gratis aanbieden, zoals elektro, klein gevaarlijk afval, herbruikbare goederen, kurk, kaarsen, oude metalen, papier en karton, pmd (in de blauwe zak), piepschuim, textiel, vlak en hol glas, asbestcement, matrassen en autobanden (max. 4/gezin).

De heropening van het recyclagepark is voorzien in januari 2022. Het wordt een nieuw, modern recyclagepark met een oppervlakte van 75 are, voorzien van elektronische registratie, DifTar-weegbruggen voor de betalende afvalsoorten en een plateau om containers verzonken op te stellen. Zo kan je zware afvalsoorten van bovenaf in de container laten vallen. Op www.ecowerf.be/begijnendijk vind je alle info over de werkwijze van het DifTar-systeem, de tarieven en gegevens over de DifTar-parken.


Meer info? 
www.ecowerf.be 

Gepubliceerd op dinsdag 23 feb 2021 om 10:00