Recreabos Bieheide

Eén van de laatste stukjes bos op het grondgebied van Begijnendijk werd in 2006 omgevormd tot ‘Recreabos Bieheide’, een recreatief bos voor jong en oud. Sinds mei 2007 vinden wandelaars en fietsers er de nodige infrastructuur om even te verpozen of van de natuur en zijn habitat te genieten. De sportieveling kan er zijn wekelijkse kilometers joggen en voor de ravottende jeugd werd een strook speelbos voorzien.

Het Bieheidebos, in de volksmond beter gekend als ‘commisse- of OCMW-bos’, doet echter niet alleen dienst als verpozingsplaats voor wandelaars en fietsers. Er werd bij de oprichting ook een natuureducatief project uitgewerkt met ‘Doe-ervaar-natuurleerpad’ en een hut die zich leent voor toelichtingen of experimenten. Zelfs de plaatselijke senioren vinden de weg naar deze hut voor hun deugddoend dagelijks praatje.

Op het einde van het recreabos vind het Fietsknooppuntennetwerk Hageland een perfecte aansluiting met het Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen.

Speelbos Begijnendijk

Het bosje naast GBS De Puzzel te Begijnendijk kreeg opnieuw een kind- en natuurvriendelijke inrichting. Ook werd er aan de viervoeters en hun baasjes gedacht, zodat mens en dier samen van dit plaatselijke bosje kunnen genieten. Zij die een balletje petanque willen gooien, kunnen hier ook terecht.

Dit project kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Toerisme Vlaanderen, het Regionaal Landschap Noord-Hageland, het Agentschap voor Natuur en Bos, Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Hageland en IGO Leuven.

Download de folder