Publieke laadpalen in jouw buurt

Naar aanleiding van de oproep van de Vlaamse overheid om een publieke laadpaal in de buurt aan te vragen, deed het bestuur een voorstel om op strategische locaties laadpalen te plaatsen. Ondertussen verschenen de eerste laadpalen in het straatbeeld.

Eind 2022 deed de Vlaamse overheid een oproep aan eigenaars van een 100% elektrische auto die geen eigen laadpunt kunnen installeren en er geen in de omgeving hebben om een publieke laadpaal in de buurt aan te vragen. Aanvullend konden ook lokale besturen suggesties voor de plaatsing van publieke laadpalen op strategische locaties doorgeven. Zo deed het bestuur een voorstel om laadpalen te plaatsen aan de Sint-Luciakerk te Begijnendijk en de Sint-Laurentiuskerk, gemeentelijke loods en sportcentrum Grote Baan te Betekom.

Ondertussen werd het voorstel van het bestuur goedgekeurd en verschenen de laadpalen aan de Sint-Laurentiuskerk, gemeentelijke loods en sportcentrum Grote Baan te Betekom in het straatbeeld. Deze worden de komende weken door de partner van de Vlaamse overheid in dienst gesteld. De planning ziet eruit als volgt:

  • 7 december 2023: Sint-Laurentiuskerk Betekom
  • 13 december 2023: Gemeentelijke loods Betekom

De aansluiting van de laadpaal aan Sportpark Grote Baan te Betekom en de plaatsing van de laadpaal achter de Sint-Luciakerk te Begijnendijk zijn momenteel in voorbereiding. 

De laadpaal aan sportcentrum De Tumkens te Betekom werd geplaatst door een private partner. Deze werd onlangs verwijderd.


Update 8 december 2023

De laadpaal aan Sportpark Grote Baan te Betekom werd in dienst gesteld. Wegens onvoorziene omstandigheden wordt de laadpaal aan de Sint-Laurentiuskerk te Betekom waarschijnlijk in de week van 11 december 2023 aangesloten en in dienst gesteld. 


Update 29 december 2023

De laadpaal aan de Sint-Laurentiuskerk te Betekom werd intussen in dienst gesteld. Wegens onvoorziene omstandigheden wordt de laadpaal aan de gemeentelijke loods in Betekom waarschijnlijk in de week van 22 januari 2024 aangesloten en in dienst gesteld. 

De installatie van de laadpaal in de Nieuwstraat wordt momenteel voorbereid.

Gepubliceerd op maandag 27 nov 2023 om 09:00