naar inhoud

Nieuws : Gezondheid

 • Zorg dat je niets mist door griep

  Zorg dat je niets mist door griep wo 16 okt
  Elk jaar brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee. Zo krijgt één op de tien mensen in de winter griep. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan deze ziekte ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de beste manier om jezelf tegen griep en de gevolgen ervan te beschermen.
 • Het gele lintje verbindt je

  Gele lintje di 15 okt
  Om de verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en aandacht te vragen voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, organiseren de medewerkers van Kom op tegen Kanker op donderdag 17 oktober 2019 opnieuw ‘Dag tegen Kanker’.
 • Begijnendijk hangt een laken uit het raam!

  Werelddag tegen Armoede ma 14 okt
  Op donderdag17 oktober 2019 hangt het bestuur aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw een wit laken uit het raam als het symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede.
 • Inwoners maken kennis met Warme William tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’

  Soep met Babbeltjes vr 4 okt
  Om te laten zien dat het bestuur haar steentje wil bijdragen aan de verhoging van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren wordt Warme William, de mascotte van de campagne 'Warme Gemeente', tijdens deze ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ voorgesteld.
 • Trajectbegeleiding met Sasha

  do 3 okt
  In zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 29 augustus 2019 werd beslist om toe te reden tot de Sociale Activering Cluster Hageland (Sasha), een samenwerkingsverband van OCMW’s voor loopbaanbegeleiding en maatschappelijke integratie.
 • Oktober, maand van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker

  wo 2 okt
  Naar jaarlijkse gewoonte staat de maand oktober in het teken van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Borstkanker vroegtijdig opsporen is immers de beste bescherming.
 • Maak werk van meer veerkracht!

  Maak werk van meer veerkracht! ma 30 sep
  Eén op vier Vlamingen krijgt ooit te maken met ernstige psychische problemen. Om je goed in jouw vel te voelen, heb je veerkracht nodig. In de aanloop naar de ‘Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid’ maakt het gemeentebestuur werk van een veerkrachtige gemeente.
 • Zonder schoolboeken in de klas?

  vr 13 sep
  Steeds meer jongeren moeten het stellen zonder schoolboeken. Goed en betaalbaar onderwijs is een recht voor alle leerlingen in de scholen. Daarom organiseren verschillende armoedeorganisaties en de onderwijskoepels op maandag 16 september 2019 voor het eerst de ‘Boekencheckdag’.
 • Rookmelders redden levens

  Rookmelders wo 11 sep
  Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Vanaf 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Wacht dus niet langer!
 • Begijnendijk wordt een ‘Warme Gemeente’!

  Warme William wo 21 aug
  Uit onderzoek blijkt dat 1 op 5 Vlaamse jongeren zich niet goed in zijn vel voelt, een ontluisterend cijfer dat zich ook vertaalt in het hoge suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Daarom besliste het gemeentebestuur deel te nemen aan het project ‘Warme Steden en Gemeenten’.
 • Gemeente bezoekt alleenstaande 80-plussers

  Gemeente bezoekt alleenstaande 80-plussers do 25 jul
  Op donderdag 25 juli 2019 brengen enkele arbeiders een bezoek aan de alleenstaande 80-plussers in de gemeente om te kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen.
 • Veilig barbecueën

  wo 10 jul
  Steek jij op een warme zomeravond graag de barbecue aan? Wil je buiten met vrienden of familie gezellig genieten van de gegrilde hapjes? Zorg dan voor een veilige barbecue, want soms loopt een feestje uit de hand en eindigt het in mineur!
 • Intentie om werk te maken van gezondere inwoners hernieuwd

  Gezonde gemeente ma 24 jun
  De derde editie van Midzomer die plaatsvond op zaterdag 22 juni 2019 werd op gang getrokken met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'.
 • Op weg naar een rookvrije toekomst

  Generatie Rookvrij wo 29 mei
  Op 31 mei 2019 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag en dat van anderen. Wist je trouwens dat in ons land elke week honderden kinderen beginnen te roken?
 • Begijnendijk hijst de regenboogvlag

  Regenboogvlag ma 13 mei
  Om te tonen dat het gemeentebestuur begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, wordt de week van 17 mei 2019 een regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw.
 • Wat met eikenprocessierupsen?

  do 9 mei
  Begin deze maand klimmen de eikenprocessierupsen uit hun eitjes. Naast kaalgevreten eikenbomen, veroorzaken deze rupsen vooral erge jeuk en irritatie van de huid, luchtwegen en ogen bij mensen die in contact komen met hun brandharen.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 3 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • Ver weg of dichtbij op reis? Laat je vaccineren

  Vaccinatieweek vr 26 apr
  Of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een lang weekend de natuur induikt in Frankrijk of Nederland. Vaccinaties zijn altijd belangrijk.
 • Vakantie, de normaalste zaak van de wereld?

  Iedereen verdient vakantie wo 17 apr
  Veel mensen hebben het lastig om met vakantie te kunnen. Daarom bundelden Toerisme Vlaanderen en heel wat vakantiemakers, hotels, reisorganisaties, toeristische attracties en welzijnsorganisaties de krachten en lanceerden zij www.iedereenverdientvakantie.be.
 • Tips voor een gezonde lenteschoonmaak

  Lenteschoonmaak do 21 mrt
  Vandaag gaat de lente van start. Kriebelen jouw vingers deze tijd van het jaar ook om jouw huis schoon te maken, vuil aan te pakken en bacteriën uit te schakelen? Bescherm jezelf dan voor de gevolgen van poetsproducten.
 • Verlaagd tarief voor aangepast vervoer

  Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Vlaams-Brabant ma 25 feb
  Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hecht zeer veel belang aan de mobiliteitsuitdagingen van mensen met een beperking. Zo besliste de deputatie in zitting van 24 januari 2019 om de prijs voor het rolstoelvervoer voor alle inwoners naar € 0,50 per beladen km te brengen.
 • CO is een groot gevaar, want je wordt het niet gewaar!

  Infographic CO di 6 nov
  Met de koude periode voor de deur willen de medewerkers van de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant waarschuwen voor het gevaar op CO-vergiftiging. In 2017 registreerde het Antigifcentrum immers 340 ongevallen met CO, waarbij 811 slachtoffers vielen.
 • Tijd voor jouw relatie?

  Tijd voor je relatie wo 6 dec
  Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens wat minder goed gaan. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid eind oktober 2017 de website www.tijdvoorjerelatie.be.
 • Een ziekenhuisopname? Denk aan jouw zorgteamformulier

  Zorgteamformulier do 9 jun
  Word je thuis bijgestaan door verschillende zorgverleners, zoals de mantelzorger, huisarts, thuisverpleging, gezinszorg of maatschappelijk werker van het OCMW? Dan vormen zij samen jouw zorgteam. Bij een opname in het ziekenhuis is het belangrijk dat de verpleging weet wie deze mensen zijn.
1-24 Van 24