naar inhoud

Nieuws

 • Registreer jouw boomgaard!

  Goedgeplukt do 4 jun
  Hoogstamboomgaarden leveren ieder jaar opnieuw kilo’s lekker fruit. Toch blijven de vruchten al te vaak aan de bomen hangen. Zonde van het lekkere fruit! Met de campagne ‘Goedgeplukt’ brengen de medewerkers van de regionale landschappen de vraag en het aanbod samen.
 • Fase 3 van afbouwplan start vanaf 8 juni 2020

  wo 3 jun
  Op woensdag 3 juni 2020 keurde de Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten de overgang naar fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni 2020 goed.
 • Alcoholcontroles in juni in Vlaams-Brabant

  di 2 jun
  In juni 2020 controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed. Deze controles maken deel uit van het ‘Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur’.
 • Kijk! Ik fiets!

  Kijk! Ik fiets! di 2 jun
  Naar jaarlijkse gewoonte kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar in de maand juni aan sportcentrum De Tumkens te Betekom terecht voor ‘Kijk! Ik fiets’. Dit jaar zorgen de leden van de intergemeentelijke samenwerking Sportregio Winge-Demervallei voor een alternatief.
 • Uitbreiding captatieverbod in Vlaams-Brabant

  za 30 mei
  Op 21 mei stelde de gouverneur van Vlaams-Brabant een captatieverbod in voor een aantal ecologisch kwetsbare waterlopen. Door de droogte is het waterniveau in heel wat waterlopen onder de kritische drempel gezakt, waardoor het captatieverbod werd uitgebreid.
 • Basisscholen heropenen! Kleuters vanaf 2 juni en alle lagere school leerlingen vanaf 8 juni weer op de schoolbanken!

  vr 29 mei
  Op voorstel van de ministers van onderwijs en na advies van de GEES besliste het overlegcomité van de federale overheid op 27 mei 2020 over de verdere uitbreiding van de opstart van de lessen in het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs.
 • Spring zuinig om met water!

  Zomertips vr 29 mei
  Om de levering van lekker en gezond drinkwater te kunnen blijven verzekeren, geven de medewerkers van De Watergroep graag enkele tips om zuiniger om te springen met drinkwater.
 • Vlot en veilig naar het nieuwe normaal

  Vlot en veilig met De Lijn vr 29 mei
  Leven in tijden van het coronavirus Covid-19 is niet eenvoudig. Toch wordt dit meer en meer het nieuwe normaal. Ook de medewerkers van De Lijn treffen tal van maatregelen om Vlaanderen vlot en veilig in beweging te houden.
 • Bestuur start bedeling van mondmaskers voor alle inwoners

  Verdeling mondmaskers fase 3 do 28 mei
  Eind april 2020 besliste het bestuur herbruikbare stoffen mondmaskers aan te kopen, zodat alle inwoners gratis een mondmasker kunnen ontvangen. Nu alle bestelde mondmaskers van het bestuur en de filters van de federale overheid geleverd werden, kan het bestuur van start gaan met de verdeling ervan.
 • Openingsuren en locatie triageposten ELZ Demerland aangepast

  Werking triageposten do 28 mei
  Nu de huisartsenpraktijken weer werden opgestart, worden de openingsuren van de triageposten in Diest en Aarschot op 2 juni 2020 aangepast. Vanaf maandag 15 juni 2020 worden deze ondergebracht op een locatie in Rillaar.
 • Sportpark Grote Baan wordt stille studeerruimte

  Studeerruimte do 28 mei
  Nu veel studenten thuis zijn tijdens de examenperiode hebben zij het moeilijk om in alle rust en stilte hun examens voor te bereiden. Het bestuur brengt daar verandering in!
1-11 Van 11