naar inhoud

Nieuws

 • Kampioenen in de bloemetjes

  di 14 mei
  Op zaterdag 22 juni 2019 zet het gemeentebestuur enkele individuele atleten en ploegen in de bloemetjes tijdens de kampioenenviering. Inschrijven kan tot 31 mei 2019.
 • Begijnendijk hijst de regenboogvlag

  Regenboogvlag ma 13 mei
  Om te tonen dat het gemeentebestuur begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, wordt de week van 17 mei 2019 een regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw.
 • Bestuur kiest voor geluidsarm vuurwerk

  di 7 mei
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 23 april 2019 werd beslist om te kiezen voor geluidsarm vuurwerk bij evenementen.
 • Drink duurzaam en kies voor water van de kraan!

  ma 6 mei
  Wegwerpplastic is een wereldwijd probleem. Het burgerinitiatief ‘Mei Plasticvrij’ wil iedereen stimuleren om eens na te denken over de impact van plastic op het milieu en één maand lang zo weinig mogelijk wegwerpplastic te verbruiken.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 3 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • Rattenvergif? Neen, bedankt!

  Rattenvergif do 2 mei
  In zitting van de gemeenteraad van 25 april 2019 werd beslist te stoppen met het gratis ter beschikking stellen van rattenvergif. Het gebruik van gifstoffen dient immers met de nodige omzichtigheid en op een oordeelkundige wijze te gebeuren.
 • Enquêteurs op pad in de gemeente

  FOD Economie ma 29 apr
  De komende maanden zullen enquêteurs van Statbel, het Belgische statistiekbureau, een aantal gezinnen binnen de gemeente contacteren om deel te nemen aan een interview over hun levensomstandigheden en inkomen.
 • Ver weg of dichtbij op reis? Laat je vaccineren

  Vaccinatieweek vr 26 apr
  Of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een lang weekend de natuur induikt in Frankrijk of Nederland. Vaccinaties zijn altijd belangrijk.
 • De FOD Financiën maakt het gemakkelijk

  Belastingsaangifte wo 24 apr
  Met de zomermaanden in zicht komt ook de deadline om jouw belastingsaangifte voor aanslagjaar 2019 met de inkomsten van 2018 in te dienen er weer aan.
1-9 Van 9