naar inhoud

Nieuws

 • Veilig barbecueën

  wo 10 jul
  Steek jij op een warme zomeravond graag de barbecue aan? Wil je buiten met vrienden of familie gezellig genieten van de gegrilde hapjes? Zorg dan voor een veilige barbecue, want soms loopt een feestje uit de hand en eindigt het in mineur!
 • Bever is nieuwe koestersoort

  Bever ma 8 jul
  In het kader van de provinciale campagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’, werd in zitting van de gemeenteraad van 20 juni 2019 beslist de bever als koestersoort op te nemen
 • Online veiling van ongebruikt materiaal en gevonden, gestolen of in beslag genomen goederen

  Online veiling vr 5 jul
  Het gemeentebestuur beschikt regelmatig over ongebruikt materiaal en gevonden, gestolen of in beslag genomen goederen. Daarom werd in zitting van de gemeenteraad van 20 juni 2019 beslist over te gaan tot een online veiling van dit materiaal. De veiling gaat van start op maandag 8 juli 2019.
 • Snoeien van hagen op het grondgebied

  wo 3 jul
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 24 juni 2019 werd beslist de hagen op het grondgebied machinaal te laten snoeien. Deze werkzaamheden starten de tweede week van juli 2019.
 • EcoWerf neemt extra maatregelen tegen de hitte

  EcoWerf zomerregeling ma 1 jul
  In juli en augustus 2019 starten alle ophaalrondes van EcoWerf om 6.00 in plaats van om 7.00 u. Door een uurtje vroeger te starten, kunnen de ophalers op het warmste moment van de dag hun taak een uur vroeger afronden.
 • Het 'Huis van het Kind' maakt een vliegende start

  Huis van het Kind vr 28 jun
  Vanaf dit jaar heeft bijna elke gemeente in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een ‘Huis van het Kind’ en kan 97% van de gezinnen met kinderen dichtbij huis bij een ‘Huis van het Kind’ terecht, ook in Begijnendijk.
 • Wees zuinig met drinkwater tijdens droge periodes!

  Zomertips wo 26 jun
  Tijdens de zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De medewerkers van De Watergroep blikken graag vooruit op een mooie, warme zomer. Zij geven alvast enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.
 • Intentie om werk te maken van gezondere inwoners hernieuwd

  Gezonde gemeente ma 24 jun
  De derde editie van Midzomer die plaatsvond op zaterdag 22 juni 2019 werd op gang getrokken met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen ma 17 jun
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het deze week heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
1-9 Van 9