naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Slechthorend of doof in tijden van mondmaskers?

  Communicatietips voor horenden do 14 mei
  Meer dan 600 000 Vlamingen zijn doof of slechthorend. Nu iedereen stilaan weer buiten komt met mondmaskers om elkaar te beschermen, worden zij geconfronteerd met enkele communicatieproblemen. Ahosa vzw geeft graag enkele tips om deze problemen zo veel mogelijk te vermijden.
 • Studie over het verlies van een naaste

  do 14 mei
  Het coronavirus Covid-19 heeft niet alleen een impact op het dagelijkse leven, ook het afscheid nemen van een dierbare werd ernstig bemoeilijkt. De medewerkers van het UZ Gent gaan na hoe nabestaanden van een persoon die overleden is ten gevolge van het virus de rouw- en afscheidsperiode beleven.
 • Woonconsulenten weer op post

  Woonloket do 14 mei
  Op maandag 18 mei 2020 gaan de woonconsulenten van het intergemeentelijke woonproject ‘Wonen aan de Dijle Noord’ opnieuw van start.
 • Bestuur zoekt helpende handen

  Begijnendijk Behulpzaam wo 13 mei
  De voorbije weken gingen heel wat inwoners via het platform ‘Begijnendijk Behulpzaam’ op zoek naar een helpende hand om naar de winkel te gaan of de hond uit te laten. Ondertussen heeft ook het bestuur jouw hulp nodig!
 • Fase 2 van de afbouw start vanaf 18 mei 2020

  wo 13 mei
  Vanmiddag besliste de Nationale Veiligheidsraad dat fase 2 van de afbouwstrategie op maandag 18 mei 2020 kan starten.
 • Eerste fase verdeling mondmaskers van start

  Fase 1 verdeling mondmaskers di 12 mei
  Eind april 2020 besliste het bestuur herbruikbare mondmaskers aan te kopen. Ondertussen werd een eerste deel van deze bestelling geleverd en zullen alle 65-plussers, jongeren vanaf 12 jaar die opnieuw naar school moeten en gebruikers van het openbaar vervoer gratis een mondmasker ontvangen.
 • Overheid start contactonderzoek

  Contactonderzoek di 12 mei
  Om ervoor te zorgen dat de afbouw van de maatregelen onder de best mogelijke omstandigheden gebeurt, volgt de overheid vanaf deze week op met wie iemand die besmet is in contact kwam.
 • Samen houden we het virus onder controle

  ma 11 mei
  Ook nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan stapsgewijs worden versoepeld, zijn er nog heel veel inspanningen nodig. De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant doet alvast een oproep om deze na te leven en vol te houden.
 • Scholen kunnen veilig herstarten op 15 mei 2020

  ma 11 mei
  Samen met de medewerkers van de scholen nam het bestuur de afgelopen week draaiboeken en maatregelen door en werden afspraken met directies, leerkrachten, kinderopvang en onderhoudspersoneel gemaakt, zodat onze scholen op vrijdag 15 mei 2020 veilig kunnen herstarten.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 8 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • FOD Economie voorziet richtlijnen voor handelaars

  FOD Economie helpt ondernemers do 7 mei
  Nu de Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat handelszaken op 11 mei 2020 kunnen openen, publiceerde de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal om ondernemers te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten.
 • Gratis zakjes bloemenzaad

  Bloemenzaad do 7 mei
  Dit jaar kunnen de leden van de MAR geen zakjes met Tübingerbloemenmengsel uitdelen tijdens de wekelijkse markt. Daarom zorgen zij voor een alternatief.
 • Fase 1B van afbouwstrategie kan van start gaan

  wo 6 mei
  Vanmiddag besliste de Nationale Veiligheidsraad dat fase 1B van de afbouwstrategie op 11 mei 2020 van start kan gaan.
 • Nieuwsbrief mei 2020 in de brievenbus

  di 5 mei
  Het coronavirus Covid-19 stelt iedereen al een tijdje op de proef. Ondertussen werd de afbouwstrategie van de federale overheid vastgelegd en heeft het bestuur de gemeentelijke maatregelen op deze strategie afgestemd. Daarom werd beslist ook in mei 2020 een nieuwsbrief te verdelen.
 • Kinderopvang start opnieuw op

  Kinderopvang van start ma 4 mei
  Vandaag gaat fase 1A van de afbouwstrategie van start. Nu heel wat bedrijven heropstarten, gaan er ook meer mensen terug aan het werk. Daarom kunnen ouders die buitenshuis gaan werken opnieuw een beroep doen op de kinderopvang. Kind en Gezin stelde alvast enkele richtlijnen op.
 • Fase 1A van afbouwstrategie van start

  do 30 apr
  De premier liet gisteren weten dat de evolutie van het coronavirus Covid-19 in ons land een eerste versoepeling van de maatregelen toelaat. Hierdoor kan fase 1A van de afbouwstrategie op maandag 4 mei 2020 van start gaan.
 • Recyclagepark open op zaterdag 2 mei 2020

  EcoWerf recyclagepark do 30 apr
  Het recyclagepark is gesloten op vrijdag 1 mei 2020 naar aanleiding van de Dag van de Arbeid, maar op zaterdag 2 mei 2020 is het park geopend van 9.00 tot 16.00 u. Bereid jouw bezoek goed voor en respecteer de geldende voorwaarden. Deze blijven ook de komende weken nog gelden.
 • Begijnendijk neemt deel aan nationale naai- en inzamelactie mondmaskers

  Nationale Naaiactie wo 29 apr
  Wanneer de fysieke afstand van 1,5 m niet gegarandeerd kan worden, wordt het dragen van een mondmasker in de openbare ruimte aangeraden. Het bestuur besliste al herbruikbare mondmaskers aan te kopen. Nu werd ook beslist deel te nemen aan de nationale naai- en inzamelactie van mondmaskers.
 • Injectienaalden horen niet in pmd-zak

  di 28 apr
  De medewerkers van EcoWerf vinden soms gevaarlijke en scherpe voorwerpen in de huisvuil- of pmd-zakken. Zo horen injectienaalden zeker niet in de pmd-zak, maar in een naaldcontainer die je gratis kan afgeven in het recyclagepark.
 • Federale overheid heeft afbouwstrategie vastgelegd

  Afbouwstrategie za 25 apr
  Op basis van een advies van de Groep van Experts die belast is met de Exit Strategie (GEES) heeft de Nationale Veiligheidsraad gisteren een strategie uitgewerkt en bekendgemaakt om de maatregelen ter beperking van het coronavirus Covid-19 stapsgewijs af te bouwen.
 • Vlaanderen valt stil. De Lijn blijft in beweging!

  De Lijn vr 24 apr
  De impact van het coronavirus Covid-19 valt niet te onderschatten. Het dagelijks leven wordt flink door elkaar geschud. De medewerkers van De Lijn houden de moed erin en bedanken iedereen die helpt door de sociale afstand ook op de bussen en trams te respecteren.
 • Apothekers werken mee aan detectie van huiselijk geweld met campagne ‘Masker 19’

  Campagne ‘Masker 19’ do 23 apr
  Experten vrezen een stijging van het aantal gevallen van huiselijk geweld tijdens deze crisisperiode. Lokale apothekers zijn laagdrempelig en goed bereikbaar, behoren tot essentiële dienstverlening en daarom goed geschikt als meldpunt.
 • Bestuur beslist herbruikbare mondmaskers aan te kopen

  do 23 apr
  De komende dagen zal de federale overheid samen met de Nationale Veiligheidsraad een strategie uitwerken en bekendmaken om de maatregelen ter beperking van het coronavirus Covid-19 stapsgewijs af te bouwen. Het bestuur besliste alvast 10 000 herbruikbare mondmaskers aan te kopen.
 • Hoe sorteer jij wegwerphandschoenen?

  wo 22 apr
  De plastic wegwerphandschoenen duiken ondertussen overal op. Toch worden deze niet altijd correct gesorteerd.
 • Tips van het woonloket om de crisisperiode te overleven

  wo 22 apr
  Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, werden enkele specifieke maatregelen op vlak van wonen getroffen.
 • Een pensioen of IGO aanvragen tijdens deze coronacrisis?

  Pensioenpunten gesloten di 21 apr
  Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, zijn ook alle Pensioenpunten tot nader order gesloten. Toch blijven de medewerkers tot jouw dienst.
 • De Kringwinkel Hageland in tijden van het coronavirus

  De Kringwinkel ma 20 apr
  Half maart 2020 besliste De Kringwinkel Hageland om het grootste deel van haar activiteiten stil te leggen. Dit wil echter niet zeggen dat zij volledig gesloten zijn. Achter de schermen blijven een aantal medewerkers en projecten actief.
 • Nieuwsbrief april 2020 in de brievenbus

  wo 15 apr
  Het coronavirus Covid-19 zet het dagelijkse leven al enkele weken op zijn kop. Ondertussen werden enkele nationale maatregelen aangepast en nieuwe initiatieven in de gemeente opgestart. Daarom besliste het bestuur opnieuw een nieuwsbrief te verdelen.
 • Geen invulsessies voor de personenbelasting

  di 14 apr
  Om jouw veiligheid en die van de medewerkers te garanderen, besliste de FOD Financiën alle invulsessies voor de aangifte van de personenbelasting dit jaar te annuleren.
 • Bestuur bundelt hulpvragen

  Platform Begijnendijk Behulpzaam vr 10 apr
  Door het coronavirus Covid-19 kunnen sommige inwoners niet meer naar de winkel of met hun hond gaan wandelen. Daarom organiseren heel wat inwoners warme initiatieven om elkaar te helpen. Vanaf nu bundelt het bestuur al deze hulpvragen op www.begijnendijk.be/begijnendijkbehulpzaam.
31-60 Van 164