naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • EPC in een nieuw jasje vanaf 2019

  EPC vr 14 dec
  In 2008 werd het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht voor woningen en appartementen die te koop werden aangeboden. Enkele maanden later werd de verplichting ook ingevoerd voor verhuur. Tien jaar na de lancering werd gewerkt aan een grondige uitbreiding ervan.
 • Oplichters aan de lijn? Zo kan je ze herkennen

  Oplichters aan de lijn wo 12 dec
  Heel wat mensen komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5 400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag. In datzelfde jaar gingen 1 op de 5 klachten bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijk.
 • Terugkommoment in 2019 van start

  Rijbewijzer do 15 nov
  Beginnende bestuurders vormen de grootste risicogroep binnen de ongevallencijfers, omdat ze zichzelf de eerste maanden na het behalen van het rijbewijs overschatten. Om hen beter te wapenen tegen de risico’s van de weg werd in de vernieuwde rijopleiding een terugkommoment opgenomen.
 • Er cool uitzien en zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Cool op de fiets di 13 nov
  De jongste vijf jaar stierven 74 fietsers en raakten meer dan 6 800 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker.
 • Crisiscentrum schudt iedereen wakker met BE-Alert Challenge

  BE-Alert Challenge vr 9 nov
  Het is hoog tijd om je in te schrijven op BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt. Er is zelfs meer! Met de ‘BE-Alert Challenge’ zorg je niet enkel voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.
 • Nieuwe procedure voor toestemming burgemeester bewakingsactiviteiten

  do 8 nov
  Op 21 september 2018 werd het Ministerieel besluit van 25 juli 2018 tot vaststelling van het model van de toestemming van de burgemeester, zoals bedoeld in artikel 24 van de wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.
 • CO is een groot gevaar, want je wordt het niet gewaar!

  Infographic CO di 6 nov
  Met de koude periode voor de deur willen de medewerkers van de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant waarschuwen voor het gevaar op CO-vergiftiging. In 2017 registreerde het Antigifcentrum immers 340 ongevallen met CO, waarbij 811 slachtoffers vielen.
 • GA&DC neemt intrek in oude bibliotheek

  ma 5 nov
  Begin november 2018 verhuisden de vrijwilligers van Gemeentelijk Archief en Documentatiecentrum naar de oude bibliotheek.
 • Nieuw wijkkantoor Politiezone BRT te Betekom

  Wijkkantoor wo 26 sep
  Vanaf 1 oktober 2018 kan je in het nieuwe wijkkantoor van de Politiezone BRT te Betekom terecht. Je vindt het nieuwe wijkkantoor aan de Professor Scharpélaan 41 te Betekom, naast GBS De Klimroos. De openingsuren blijven ongewijzigd.
 • Huisdierensticker beschikbaar

  Huisdierensticker vr 7 sep
  In mei 2018 lanceerde minister Weyts de uniforme huisdierensticker. Het gemeentebestuur draagt alle dieren een warm hart toe en tekende in op deze actie. Je kan de sticker afhalen in het gemeentehuis.
 • Vernieuwingswerken seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

  Infrabel di 4 sep
  De medewerkers van Infrabel voeren momenteel vernieuwingswerken uit aan de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot. Zij werken met een mobiele werf, waardoor de werken stelselmatig opschuiven en er niet telkens op dezelfde plaats wordt gewerkt.
 • Aangepast snelheidsplan vanaf 1 september 2018 van kracht

  do 23 aug
  In haar beleidsdoelstellingen voor deze legislatuur voorziet het gemeentebestuur een goede, veilige verkeersinfrastructuur met een verhoogde verkeersleefbaarheid in de gemeente. Om dit te realiseren, werd in zitting van de gemeenteraad van 26 maart 2018 het aangepaste snelheidsplan goedgekeurd.
 • Geen extra kosten meer voor betalen met de kaart

  di 7 aug
  Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Kom alles te weten in 11 vragen en antwoorden.
 • Bevoegdheid voornaamswijziging overgedragen

  wo 1 aug
  Wie in het verleden z’n voornaam wou wijzigen, moest dat aanvragen aan de overheidsdienst Justitie. Die procedure kon tot anderhalf jaar duren en kostte € 490,00. Vanaf 1 augustus 2018 is de ambtenaar van de burgerlijke stand bevoegd om verzoeken tot voornaamswijziging te beoordelen.
 • Ploegbaas met pensioen

  Paul Meylemans di 3 jul
  Op 1 juli 2018 ging Paul Meylemans, de ploegbaas van de dienst werken, met welverdiend pensioen. Meer dan 25 jaar lang was Paul het gezicht van de gemeente.
 • Gemeentecharter ‘drinKraantjeswater’ ondertekend

  Gemeentecharter ‘drinKraantjeswater' do 7 jun
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 28 mei 2018 werd beslist het gemeentecharter ‘drinKraantjeswater' te ondertekenen.
 • Samenwerkingsovereenkomst voor duurzaam bouwadvies voor particulieren

  Dialoog vzw wo 30 mei
  Aangezien particuliere woningen verantwoordelijk zijn voor 52,95% van de CO2-uitstoot in de gemeente, werd in zitting van de gemeenteraad van maandag 28 mei 2018 beslist samen te werken met vormingscentrum Dialoog vzw.
 • Nieuwe premie voor elektrische bromfietsen en motorfietsen

  Premie bromfietsen en motorfietsen wo 16 mei
  De Vlaamse overheid geeft tot eind 2019 een premie bij de aankoop van een nieuwe elektrische bromfiets klasse B of een elektrische motorfiets.
 • Echte ambachtsman of -vrouw? Vraag gratis jouw erkenning aan

  Erkend Ambacht do 3 mei
  Sinds juni 2016 kunnen vakmannen en -vrouwen een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteit en knowhow te valoriseren. Tot nu toe vroegen 1 647 ambachtslieden deze erkenning aan en 1 017 kregen ze ook, vooral in de sectoren voeding, luxeproducten, hout, textiel en meubelen.
 • Lokaal Overleg Kinderopvang brengt baby- en kindvriendelijke horecazaken in kaart

  Sticker voor baby- en kindvriendelijke horecazaken di 27 mrt
  De leden van het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) hebben een sticker ontworpen die horecazaken op hun toegangsdeur kunnen kleven, zodat ouders duidelijk kunnen zien waar ze samen met hun kinderen rustig en met een gerust hart iets kunnen gaan eten en/of drinken.
 • Hanteer een veilige volgafstand!

  Volgafstand do 22 mrt
  Hoe sneller je rijdt, hoe meer volgafstand je moet laten tussen jezelf en jouw voorligger. Als je te dicht achter jouw voorligger rijdt, riskeer je een kop-staartaanrijding. Voldoende afstand houden is dus de boodschap en bovendien wettelijk verplicht!
 • Begijnendijk treedt toe tot Statiegeldalliantie

  Statiegeldalliantie di 13 mrt
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 29 januari 2018 werd beslist toe te treden tot de ‘Statiegeldalliantie’. Op 26 februari 2018 nam de gemeenteraad kennis van deze beslissing, zodat het college op maandag 12 maart 2018 het lidmaatschap kon ondertekenen.
 • Werken in centrum van Baal van start

  Werken Baal ma 5 mrt
  Begin maart 2018 starten werkzaamheden in het centrum van Baal. Met dit project wil het gemeentebestuur van Tremelo de verkeersleefbaarheid en de veiligheid in het centrum verbeteren. Vanaf 5 maart wordt het doorgaand verkeer vanuit en richting Begijnendijk omgeleid.
 • Vlaamse gemeenten starten met omgevingsvergunning

  wo 10 jan
  Op 1 januari 2018 schakelden alle Vlaamse gemeenten over naar de omgevingsvergunning. Deze vervangt voortaan de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning.
 • Aanvragen vastgoedinfo vanaf 15 januari 2018 enkel online

  wo 3 jan
  Vanaf 15 januari 2018 kan vastgoedinformatie enkel nog online aangevraagd worden. Elke aanvrager dient zich eerst online te registreren alvorens hij/zij vastgoedinformatie kan aanvragen.
 • S-peil vervangt het K-peil voor nieuwe woongebouwen vanaf 1 januari 2018

  S-peil do 28 dec
  Het huidige verplichte maximale K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming in nieuwe woongebouwen wordt door de Vlaamse overheid vervangen door een peil voor de energie-efficiëntie van de gebouwschil.
 • Vernieuwd GAS-reglement garandeert leefbaarheid

  wo 27 dec
  De politie en de burgemeesters van de politiezone Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo willen overlast en vandalisme snel en efficiënt kunnen bestrijden. Daarom werd er deze maand een nieuw politiereglement voorgesteld aan de drie gemeenteraden.
 • Tijd voor jouw relatie?

  Tijd voor je relatie wo 6 dec
  Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens wat minder goed gaan. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid eind oktober 2017 de website www.tijdvoorjerelatie.be.
 • Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

  Subsidies energiebesparende maatregelen ma 4 dec
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 27 november 2017 werd beslist voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen. Dit reglement geldt voor werken die uitgevoerd worden vanaf 1 januari 2018.
 • Bosteam actief in Begijnendijk

  Bosteam vr 1 dec
  Bezit je een bos in de gemeente of wil je er eentje aanplanten? Dan is er goed nieuws voor jou! Sinds 1 september 2017 staat er namelijk een kersvers bosteam voor de regio Noord-Hageland tot jouw dienst. Het team bestaat uit de twee bosspecialisten Jeroen Heyman en Jan Wauters.
31-60 Van 68