naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Tips voor een gezonde lenteschoonmaak

  Lenteschoonmaak do 21 mrt
  Vandaag gaat de lente van start. Kriebelen jouw vingers deze tijd van het jaar ook om jouw huis schoon te maken, vuil aan te pakken en bacteriën uit te schakelen? Bescherm jezelf dan voor de gevolgen van poetsproducten.
 • Let op voor valse e-mails en websites!

  Phishing wo 27 feb
  De medewerkers van de provinciale preventiedienst waarschuwen voor phishing. Bij deze vorm van fraude via het internet proberen oplichters gevoelige informatie, zoals jouw gebruikersnaam, wachtwoord, kredietkaartnummer en bankkaartcode, van jou te verkrijgen via valse e-mails en websites.
 • Verlaagd tarief voor aangepast vervoer

  Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Vlaams-Brabant ma 25 feb
  Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hecht zeer veel belang aan de mobiliteitsuitdagingen van mensen met een beperking. Zo besliste de deputatie in zitting van 24 januari 2019 om de prijs voor het rolstoelvervoer voor alle inwoners naar € 0,50 per beladen km te brengen.
 • Iedereen op de fiets!

  Iedereen Toerist ma 11 feb
  Op dinsdag 5 februari 2018 stelden de medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant het project ‘Iedereen Toerist’ voor. Dankzij dit project kunnen mensen met een beperking het Hageland verkennen aan de hand van aangepaste huurfietsen en een aanbod aan uitgestippelde fietsroutes op maat.
 • Intergemeentelijke samenwerking op de agenda

  di 5 feb
  Op maandag 4 februari 2019 vond tussen de colleges van burgemeester en schepenen van Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo een informeel politiek overleg plaats over de mogelijkheden tot samenwerking.
 • Peters en meters gezocht!

  Wandelnetwerk Demer en Dijle ma 4 feb
  De medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant gaan op zoek naar vrijwilligers om peter of meter van het wandelnetwerk Demer en Dijle te worden.
 • Overkoepelende renovatiepremie goedgekeurd

  ma 21 jan
  Op 21 december 2018 keurde de Vlaamse Regering de integratie van de verbeterings- en renovatiepremie tot één overkoepelende renovatiepremie definitief goed. Deze kan aangevraagd worden vanaf 1 februari 2019.
 • Vlaams Woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

  Vlaams Woninghuurdecreet do 10 jan
  Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten voor een huurwoning in Vlaanderen vallen onder de nieuwe regelgeving.
 • Gemeente wint award #SportersBelevenMeer 2018

  Award #SportersBelevenMeer 2018 ma 7 jan
  In 2018 daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #SportersBelevenMeer-award door hun inwoners meer te laten bewegen en sportbeleving toe te voegen aan een activiteit. Ook Begijnendijk mag zich een jaar lang #SportersBelevenMeer-gemeente noemen.
 • Nieuwe legislatuur van start

  Burgemeester Bert Ceulemans do 3 jan
  Op zondag 14 oktober 2018 trokken meer dan 7 600 dorpsgenoten naar de stembus voor de verkiezing van 21 gemeenteraadsleden en 16 provincieraadsleden. Op woensdag 2 januari 2019 legden de raadsleden van het gemeentebestuur hun eed af. Deze nieuwe legislatuur loopt tot en met 2024.
 • Samenwerking met De Zorghoeve vzw

  vr 21 dec
  In zitting van de gemeenteraad van december 2018 werd beslist een samenwerkingsovereenkomst met De Zorghoeve vzw uit Leefdaal aan te gaan voor de opvang van rondzwervende, mishandelde, verwaarloosde en gekwetste dieren.
 • Nieuwe gft-regels vanaf 1 januari 2019

  gft-afval wo 19 dec
  De gft-sorteerregels dateren al van de jaren ’90. Doorheen de jaren werden de samenstellingen van heel wat materialen aangepast en de verwerkingsmogelijkheden voor organisch afval veranderd. Hierdoor worden de sorteerregels voor gft-afval vanaf 1 januari 2019 uitgebreid met keukenafval.
 • EPC in een nieuw jasje vanaf 2019

  EPC vr 14 dec
  In 2008 werd het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht voor woningen en appartementen die te koop werden aangeboden. Enkele maanden later werd de verplichting ook ingevoerd voor verhuur. Tien jaar na de lancering werd gewerkt aan een grondige uitbreiding ervan.
 • Terugkommoment in 2019 van start

  Rijbewijzer do 15 nov
  Beginnende bestuurders vormen de grootste risicogroep binnen de ongevallencijfers, omdat ze zichzelf de eerste maanden na het behalen van het rijbewijs overschatten. Om hen beter te wapenen tegen de risico’s van de weg werd in de vernieuwde rijopleiding een terugkommoment opgenomen.
 • Er cool uitzien en zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Cool op de fiets di 13 nov
  De jongste vijf jaar stierven 74 fietsers en raakten meer dan 6 800 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker.
 • Crisiscentrum schudt iedereen wakker met BE-Alert Challenge

  BE-Alert Challenge vr 9 nov
  Het is hoog tijd om je in te schrijven op BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt. Er is zelfs meer! Met de ‘BE-Alert Challenge’ zorg je niet enkel voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.
 • Nieuwe procedure voor toestemming burgemeester bewakingsactiviteiten

  do 8 nov
  Op 21 september 2018 werd het Ministerieel besluit van 25 juli 2018 tot vaststelling van het model van de toestemming van de burgemeester, zoals bedoeld in artikel 24 van de wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.
 • CO is een groot gevaar, want je wordt het niet gewaar!

  Infographic CO di 6 nov
  Met de koude periode voor de deur willen de medewerkers van de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant waarschuwen voor het gevaar op CO-vergiftiging. In 2017 registreerde het Antigifcentrum immers 340 ongevallen met CO, waarbij 811 slachtoffers vielen.
 • GA&DC neemt intrek in oude bibliotheek

  ma 5 nov
  Begin november 2018 verhuisden de vrijwilligers van Gemeentelijk Archief en Documentatiecentrum naar de oude bibliotheek.
 • Nieuw wijkkantoor Politiezone BRT te Betekom

  Wijkkantoor wo 26 sep
  Vanaf 1 oktober 2018 kan je in het nieuwe wijkkantoor van de Politiezone BRT te Betekom terecht. Je vindt het nieuwe wijkkantoor aan de Professor Scharpélaan 41 te Betekom, naast GBS De Klimroos. De openingsuren blijven ongewijzigd.
 • Huisdierensticker beschikbaar

  Huisdierensticker vr 7 sep
  In mei 2018 lanceerde minister Weyts de uniforme huisdierensticker. Het gemeentebestuur draagt alle dieren een warm hart toe en tekende in op deze actie. Je kan de sticker afhalen in het gemeentehuis.
 • Vernieuwingswerken seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

  Infrabel di 4 sep
  De medewerkers van Infrabel voeren momenteel vernieuwingswerken uit aan de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot. Zij werken met een mobiele werf, waardoor de werken stelselmatig opschuiven en er niet telkens op dezelfde plaats wordt gewerkt.
 • Aangepast snelheidsplan vanaf 1 september 2018 van kracht

  do 23 aug
  In haar beleidsdoelstellingen voor deze legislatuur voorziet het gemeentebestuur een goede, veilige verkeersinfrastructuur met een verhoogde verkeersleefbaarheid in de gemeente. Om dit te realiseren, werd in zitting van de gemeenteraad van 26 maart 2018 het aangepaste snelheidsplan goedgekeurd.
 • Geen extra kosten meer voor betalen met de kaart

  di 7 aug
  Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Kom alles te weten in 11 vragen en antwoorden.
 • Bevoegdheid voornaamswijziging overgedragen

  wo 1 aug
  Wie in het verleden z’n voornaam wou wijzigen, moest dat aanvragen aan de overheidsdienst Justitie. Die procedure kon tot anderhalf jaar duren en kostte € 490,00. Vanaf 1 augustus 2018 is de ambtenaar van de burgerlijke stand bevoegd om verzoeken tot voornaamswijziging te beoordelen.
 • Ploegbaas met pensioen

  Paul Meylemans di 3 jul
  Op 1 juli 2018 ging Paul Meylemans, de ploegbaas van de dienst werken, met welverdiend pensioen. Meer dan 25 jaar lang was Paul het gezicht van de gemeente.
 • Gemeentecharter ‘drinKraantjeswater’ ondertekend

  Gemeentecharter ‘drinKraantjeswater' do 7 jun
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 28 mei 2018 werd beslist het gemeentecharter ‘drinKraantjeswater' te ondertekenen.
 • Samenwerkingsovereenkomst voor duurzaam bouwadvies voor particulieren

  Dialoog vzw wo 30 mei
  Aangezien particuliere woningen verantwoordelijk zijn voor 52,95% van de CO2-uitstoot in de gemeente, werd in zitting van de gemeenteraad van maandag 28 mei 2018 beslist samen te werken met vormingscentrum Dialoog vzw.
 • Nieuwe premie voor elektrische bromfietsen en motorfietsen

  Premie bromfietsen en motorfietsen wo 16 mei
  De Vlaamse overheid geeft tot eind 2019 een premie bij de aankoop van een nieuwe elektrische bromfiets klasse B of een elektrische motorfiets.
 • Echte ambachtsman of -vrouw? Vraag gratis jouw erkenning aan

  Erkend Ambacht do 3 mei
  Sinds juni 2016 kunnen vakmannen en -vrouwen een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteit en knowhow te valoriseren. Tot nu toe vroegen 1 647 ambachtslieden deze erkenning aan en 1 017 kregen ze ook, vooral in de sectoren voeding, luxeproducten, hout, textiel en meubelen.
31-60 Van 79