naar inhoud

Nieuws : Gezondheid

 • Bestuur steunt horeca

  do 4 jun
  In de voorbereiding van de heropening van de horecazaken zorgt het bestuur voor enkele ondersteuningsmaatregelen, zoals terrasuitbreiding en een tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen.
 • Fase 3 van afbouwplan start vanaf 8 juni 2020

  wo 3 jun
  Op woensdag 3 juni 2020 keurde de Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten de overgang naar fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni 2020 goed.
 • Basisscholen heropenen! Kleuters vanaf 2 juni en alle lagere school leerlingen vanaf 8 juni weer op de schoolbanken!

  vr 29 mei
  Op voorstel van de ministers van onderwijs en na advies van de GEES besliste het overlegcomité van de federale overheid op 27 mei 2020 over de verdere uitbreiding van de opstart van de lessen in het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs.
 • Vlot en veilig naar het nieuwe normaal

  Vlot en veilig met De Lijn vr 29 mei
  Leven in tijden van het coronavirus Covid-19 is niet eenvoudig. Toch wordt dit meer en meer het nieuwe normaal. Ook de medewerkers van De Lijn treffen tal van maatregelen om Vlaanderen vlot en veilig in beweging te houden.
 • Bestuur start bedeling van mondmaskers voor alle inwoners

  Verdeling mondmaskers fase 3 do 28 mei
  Eind april 2020 besliste het bestuur herbruikbare stoffen mondmaskers aan te kopen, zodat alle inwoners gratis een mondmasker kunnen ontvangen. Nu alle bestelde mondmaskers van het bestuur en de filters van de federale overheid geleverd werden, kan het bestuur van start gaan met de verdeling ervan.
 • Openingsuren en locatie triageposten ELZ Demerland aangepast

  Werking triageposten do 28 mei
  Nu de huisartsenpraktijken weer werden opgestart, worden de openingsuren van de triageposten in Diest en Aarschot op 2 juni 2020 aangepast. Vanaf maandag 15 juni 2020 worden deze ondergebracht op een locatie in Rillaar.
 • Sportpark Grote Baan wordt stille studeerruimte

  Studeerruimte do 28 mei
  Nu veel studenten thuis zijn tijdens de examenperiode hebben zij het moeilijk om in alle rust en stilte hun examens voor te bereiden. Het bestuur brengt daar verandering in!
1-7 Van 7