naar inhoud

Nieuws : Gezondheid

 • Fase 3 van afbouwplan start vanaf 8 juni 2020

  wo 3 jun
  Op woensdag 3 juni 2020 keurde de Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten de overgang naar fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni 2020 goed.
 • Basisscholen heropenen! Kleuters vanaf 2 juni en alle lagere school leerlingen vanaf 8 juni weer op de schoolbanken!

  vr 29 mei
  Op voorstel van de ministers van onderwijs en na advies van de GEES besliste het overlegcomité van de federale overheid op 27 mei 2020 over de verdere uitbreiding van de opstart van de lessen in het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs.
 • Vlot en veilig naar het nieuwe normaal

  Vlot en veilig met De Lijn vr 29 mei
  Leven in tijden van het coronavirus Covid-19 is niet eenvoudig. Toch wordt dit meer en meer het nieuwe normaal. Ook de medewerkers van De Lijn treffen tal van maatregelen om Vlaanderen vlot en veilig in beweging te houden.
 • Bestuur start bedeling van mondmaskers voor alle inwoners

  Verdeling mondmaskers fase 3 do 28 mei
  Eind april 2020 besliste het bestuur herbruikbare stoffen mondmaskers aan te kopen, zodat alle inwoners gratis een mondmasker kunnen ontvangen. Nu alle bestelde mondmaskers van het bestuur en de filters van de federale overheid geleverd werden, kan het bestuur van start gaan met de verdeling ervan.
 • Openingsuren en locatie triageposten ELZ Demerland aangepast

  Werking triageposten do 28 mei
  Nu de huisartsenpraktijken weer werden opgestart, worden de openingsuren van de triageposten in Diest en Aarschot op 2 juni 2020 aangepast. Vanaf maandag 15 juni 2020 worden deze ondergebracht op een locatie in Rillaar.
 • Sportpark Grote Baan wordt stille studeerruimte

  Studeerruimte do 28 mei
  Nu veel studenten thuis zijn tijdens de examenperiode hebben zij het moeilijk om in alle rust en stilte hun examens voor te bereiden. Het bestuur brengt daar verandering in!
 • Bestuur voorziet live stream van OCMW- en gemeenteraad

  wo 27 mei
  Nu de zittingen van de OCMW- en gemeenteraad van donderdag 28 mei 2020 opnieuw digitaal worden georganiseerd, kan je deze ook volgen via het officiële YouTube-kanaal van het bestuur.
 • Bevolkingsonderzoeken weer opgestart

  wo 27 mei
  Nu er weer voldoende capaciteit is om na een afwijkend screeningsresultaat bijkomende onderzoeken uit te voeren, werden de bevolkingsonderzoeken naar baarmoederhalskanker en dikkedarmkanker opnieuw opgestart.
 • Vlaanderen stopt met roken. Jij toch ook?

  wo 27 mei
  Op 31 mei 2020 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag.
 • Bestuur maakt € 150 000,00 vrij voor extra steun en initiatieven

  di 26 mei
  De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, hebben een grote impact op de inwoners, ondernemers en verenigingen in de gemeente. Daarom werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van maandag 25 mei 2020 beslist hiervoor € 150 000,00 vrij te maken.
 • Tweede lading mondmaskers geleverd

  Mondmaskers fase 2 di 26 mei
  De tweede lading mondmaskers werd gisteren geleverd. Momenteel worden de gereserveerde maskers aan huis bedeeld door vrijwilligers.
 • Online spel voor alle gezinnen

  Studio Sofa wo 20 mei
  Nu EXPOO, Gezinsbond en VCOK geen leuke bijeenkomsten kunnen organiseren tijdens de 'Week van de Opvoeding' zorgen zij voor een alternatief aanbod. Met het online spel 'Studio Sofa' hopen zij alle gezinnen op een speelse, positieve manier te verbinden.
 • Stel contact met jouw arts niet uit!

  Contact arts niet uitstellen wo 20 mei
  Uit vrees voor het coronavirus stellen heel wat mensen een afspraak bij hun arts of een bezoek aan de spoedafdeling van het ziekenhuis uit, ook al hebben ze verontrustende klachten. Wacht niet tot het te laat is!
 • Huurproblemen in tijden van het coronavirus

  Huurproblemen via Vlaamse ombudsdienst di 19 mei
  Private huurders en verhuurders van een woning die problemen ondervinden door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, kunnen de Vlaamse Ombudsdienst vragen tussen hun te bemiddelen.
 • Opnieuw markt in Begijnendijk vanaf 21 mei 2020

  Markt in Begijnendijk di 19 mei
  Op woensdag 13 mei 2020 besliste de Nationale Veiligheidsraad dat openbare markten vanaf 18 mei 2020 opnieuw kunnen plaatsvinden onder strikte voorwaarden. De medewerkers treffen momenteel de nodige veiligheidsvoorzieningen, zodat de markt vanaf donderdag 21 mei 2020 kan herstarten.
 • Skatepark en petanqueterrein geopend op reservatie

  di 19 mei
  Op vraag van heel wat inwoners besliste het bestuur om het skatepark en petanqueterrein aan sportcentrum De Tumkens te Betekom op reservatie te openen.
 • Bibliotheek opent de deuren en werkt nog op reservatie

  ibliotheek op reservatie ma 18 mei
  Nu de tweede fase van de afbouwstrategie van start gaat, kan ook de bibliotheek op maandag 18 mei 2020 de deuren heropenen. De medewerkers van de bibliotheek nemen de nodige maatregelen om een veilige gang van zaken te garanderen en werken nog steeds op reservatie.
 • Begijnendijk hijst de regenboogvlag

  Regenboogvlag vr 15 mei
  Om te tonen dat het bestuur begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, wordt de week van 17 mei 2020 een regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw.
 • Boodschap van de kinderburgemeester

  Alessia Milis vr 15 mei
  Op vrijdag 15 mei 2020 gingen de scholen weer van start. Daarom heeft kinderburgemeester Alessia Milis een boodschap voor alle kinderen en andere inwoners van Begijnendijk.
 • Vanaf 15 mei 2020 kan je een mondmasker aanvragen

  Verdeling mondmaskers fase 2 vr 15 mei
  Sinds deze week worden mondmaskers voorzien voor specifieke doelgroepen. Vanaf vrijdag 15 mei 2020 kunnen alle inwoners zich registreren om een mondmasker te verkrijgen.
 • Slechthorend of doof in tijden van mondmaskers?

  Communicatietips voor horenden do 14 mei
  Meer dan 600 000 Vlamingen zijn doof of slechthorend. Nu iedereen stilaan weer buiten komt met mondmaskers om elkaar te beschermen, worden zij geconfronteerd met enkele communicatieproblemen. Ahosa vzw geeft graag enkele tips om deze problemen zo veel mogelijk te vermijden.
 • Studie over het verlies van een naaste

  do 14 mei
  Het coronavirus Covid-19 heeft niet alleen een impact op het dagelijkse leven, ook het afscheid nemen van een dierbare werd ernstig bemoeilijkt. De medewerkers van het UZ Gent gaan na hoe nabestaanden van een persoon die overleden is ten gevolge van het virus de rouw- en afscheidsperiode beleven.
 • Woonconsulenten weer op post

  Woonloket do 14 mei
  Op maandag 18 mei 2020 gaan de woonconsulenten van het intergemeentelijke woonproject ‘Wonen aan de Dijle Noord’ opnieuw van start.
 • Bestuur zoekt helpende handen

  Begijnendijk Behulpzaam wo 13 mei
  De voorbije weken gingen heel wat inwoners via het platform ‘Begijnendijk Behulpzaam’ op zoek naar een helpende hand om naar de winkel te gaan of de hond uit te laten. Ondertussen heeft ook het bestuur jouw hulp nodig!
 • Fase 2 van de afbouw start vanaf 18 mei 2020

  wo 13 mei
  Vanmiddag besliste de Nationale Veiligheidsraad dat fase 2 van de afbouwstrategie op maandag 18 mei 2020 kan starten.
 • Eerste fase verdeling mondmaskers van start

  Fase 1 verdeling mondmaskers di 12 mei
  Eind april 2020 besliste het bestuur herbruikbare mondmaskers aan te kopen. Ondertussen werd een eerste deel van deze bestelling geleverd en zullen alle 65-plussers, jongeren vanaf 12 jaar die opnieuw naar school moeten en gebruikers van het openbaar vervoer gratis een mondmasker ontvangen.
 • Overheid start contactonderzoek

  Contactonderzoek di 12 mei
  Om ervoor te zorgen dat de afbouw van de maatregelen onder de best mogelijke omstandigheden gebeurt, volgt de overheid vanaf deze week op met wie iemand die besmet is in contact kwam.
 • Scholen kunnen veilig herstarten op 15 mei 2020

  ma 11 mei
  Samen met de medewerkers van de scholen nam het bestuur de afgelopen week draaiboeken en maatregelen door en werden afspraken met directies, leerkrachten, kinderopvang en onderhoudspersoneel gemaakt, zodat onze scholen op vrijdag 15 mei 2020 veilig kunnen herstarten.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 8 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • FOD Economie voorziet richtlijnen voor handelaars

  FOD Economie helpt ondernemers do 7 mei
  Nu de Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat handelszaken op 11 mei 2020 kunnen openen, publiceerde de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal om ondernemers te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten.
1-30 Van 34