naar inhoud

Nieuws : Gezondheid

 • Zonder schoolboeken in de klas?

  vr 13 sep
  Steeds meer jongeren moeten het stellen zonder schoolboeken. Goed en betaalbaar onderwijs is een recht voor alle leerlingen in de scholen. Daarom organiseren verschillende armoedeorganisaties en de onderwijskoepels op maandag 16 september 2019 voor het eerst de ‘Boekencheckdag’.
 • Rookmelders redden levens

  Rookmelders wo 11 sep
  Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Vanaf 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Wacht dus niet langer!
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen vr 23 aug
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het de komende dagen heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Begijnendijk wordt een ‘Warme Gemeente’!

  Warme William wo 21 aug
  Uit onderzoek blijkt dat 1 op 5 Vlaamse jongeren zich niet goed in zijn vel voelt, een ontluisterend cijfer dat zich ook vertaalt in het hoge suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Daarom besliste het gemeentebestuur deel te nemen aan het project ‘Warme Steden en Gemeenten’.
1-4 Van 4