naar inhoud

Nieuws : Gezondheid

 • Eventsector kan veilig herstarten dankzij COVID Event Risk Model

  vr 10 jul
  Sinds 1 juli is het opnieuw toegestaan om evenementen te organiseren, weliswaar met een beperkt aantal deelnemers. Om een verantwoord en corona-veilig verloop van elk evenement te garanderen, werd het COVID Event Risk Model ontwikkeld.
 • Overlegcomité breidt mondmaskerverplichting uit

  vr 10 jul
  Op donderdag 9 juli 2020 kwam het Overlegcomité samen in aanwezigheid van de Groep van Experts die belast is met de Exitstrategie (GEES). Er werd beslist de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden, waarmee het de nieuwe aanbevelingen van de GEES volgt.
 • Tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen ondernemers goedgekeurd

  Sanitaire maatregelen ondernemers di 7 jul
  De voorbije weken besliste het bestuur een tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen te voorzien. Ondertussen werd hiervoor een budget van € 30 000,00 ter beschikking gesteld en in zitting van de gemeenteraad van 25 juni 2020 het subsidiereglement goedgekeurd.
 • Alternatief zomeraanbod met zomerse zoektochten

  Zomerzoektochten vr 3 jul
  Toen de federale overheid besliste alle massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 af te gelasten, ging het bestuur samen met Tremelo en Rotselaar aan de slag om werk te maken van een alternatief zomeraanbod. Het resultaat zijn drie zomerse zoektochten.
 • Bestuur bezorgt doeboekje aan elk kind van 6 tot 12 jaar

  Doeboekjes zomer 2020 vr 26 jun
  Nu de zomervakantie toch wat anders zal verlopen, ligt de verveling misschien op de loer. Daarom bezorgt het bestuur aan elk kind van 6 tot 12 jaar een doeboekje met leuke ideeën en anti-verveelactiviteiten, gemaakt door de uitgeverij van Dieter Coppens.
 • Fase 4 van de afbouwstrategie op 1 juli 2020 van start

  wo 24 jun
  De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten heeft een akkoord bereikt om vanaf 1 juli 2020 over te gaan tot fase 4 van de afbouwstrategie.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen di 23 jun
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het de komende dagen heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het bestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Nieuw webplatform voor veilige hervatting van vrije verkeer en toerisme in EU

  Re-open EU di 16 jun
  Om een veilige hervatting van het vrije verkeer en toerisme in Europa mogelijk te maken, lanceert de Europese Commissie het webplatform 'Re-open EU'.
 • Federale overheid start verdeling mondmaskers

  Federale overheid verdeling mondmaskers ma 15 jun
  Vandaag start de federale overheid met de verdeling van stoffen mondmaskers. Je kan deze afhalen bij de apotheek.
 • Blijven fietsen allemaal!

  Blijven fietsen ma 8 jun
  Heb jij tijdens de periode van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken ook jouw fiets herontdekt? Het is het bestuur in ieder geval opgevallen dat er in onze gemeente flink meer gefietst wordt. Dat kunnen we alleen maar blijven aanmoedigen.
 • Bestuur steunt horeca

  do 4 jun
  In de voorbereiding van de heropening van de horecazaken zorgt het bestuur voor enkele ondersteuningsmaatregelen, zoals terrasuitbreiding en een tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen.
 • Fase 3 van afbouwplan start vanaf 8 juni 2020

  wo 3 jun
  Op woensdag 3 juni 2020 keurde de Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten de overgang naar fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni 2020 goed.
 • Basisscholen heropenen! Kleuters vanaf 2 juni en alle lagere school leerlingen vanaf 8 juni weer op de schoolbanken!

  vr 29 mei
  Op voorstel van de ministers van onderwijs en na advies van de GEES besliste het overlegcomité van de federale overheid op 27 mei 2020 over de verdere uitbreiding van de opstart van de lessen in het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs.
 • Vlot en veilig naar het nieuwe normaal

  Vlot en veilig met De Lijn vr 29 mei
  Leven in tijden van het coronavirus Covid-19 is niet eenvoudig. Toch wordt dit meer en meer het nieuwe normaal. Ook de medewerkers van De Lijn treffen tal van maatregelen om Vlaanderen vlot en veilig in beweging te houden.
 • Bestuur start bedeling van mondmaskers voor alle inwoners

  Verdeling mondmaskers fase 3 do 28 mei
  Eind april 2020 besliste het bestuur herbruikbare stoffen mondmaskers aan te kopen, zodat alle inwoners gratis een mondmasker kunnen ontvangen. Nu alle bestelde mondmaskers van het bestuur en de filters van de federale overheid geleverd werden, kan het bestuur van start gaan met de verdeling ervan.
 • Openingsuren en locatie triageposten ELZ Demerland aangepast

  Werking triageposten do 28 mei
  Nu de huisartsenpraktijken weer werden opgestart, worden de openingsuren van de triageposten in Diest en Aarschot op 2 juni 2020 aangepast. Vanaf maandag 15 juni 2020 worden deze ondergebracht op een locatie in Rillaar.
 • Vlaanderen stopt met roken. Jij toch ook?

  wo 27 mei
  Op 31 mei 2020 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag.
 • Bestuur maakt € 150 000,00 vrij voor extra steun en initiatieven

  di 26 mei
  De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, hebben een grote impact op de inwoners, ondernemers en verenigingen in de gemeente. Daarom werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van maandag 25 mei 2020 beslist hiervoor € 150 000,00 vrij te maken.
 • Tweede lading mondmaskers geleverd

  Mondmaskers fase 2 di 26 mei
  De tweede lading mondmaskers werd gisteren geleverd. Momenteel worden de gereserveerde maskers aan huis bedeeld door vrijwilligers.
 • Stel contact met jouw arts niet uit!

  Contact arts niet uitstellen wo 20 mei
  Uit vrees voor het coronavirus stellen heel wat mensen een afspraak bij hun arts of een bezoek aan de spoedafdeling van het ziekenhuis uit, ook al hebben ze verontrustende klachten. Wacht niet tot het te laat is!
 • Huurproblemen in tijden van het coronavirus

  Huurproblemen via Vlaamse ombudsdienst di 19 mei
  Private huurders en verhuurders van een woning die problemen ondervinden door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, kunnen de Vlaamse Ombudsdienst vragen tussen hun te bemiddelen.
 • Begijnendijk hijst de regenboogvlag

  Regenboogvlag vr 15 mei
  Om te tonen dat het bestuur begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, wordt de week van 17 mei 2020 een regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw.
 • Boodschap van de kinderburgemeester

  Alessia Milis vr 15 mei
  Op vrijdag 15 mei 2020 gingen de scholen weer van start. Daarom heeft kinderburgemeester Alessia Milis een boodschap voor alle kinderen en andere inwoners van Begijnendijk.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 8 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • Wat met eikenprocessierupsen?

  do 7 mei
  Begin deze maand klimmen de eikenprocessierupsen uit hun eitjes. Naast kaalgevreten eikenbomen, veroorzaken deze rupsen vooral erge jeuk en irritatie van de huid, luchtwegen en ogen bij mensen die in contact komen met hun brandharen.
 • Geen invulsessies voor de personenbelasting

  di 14 apr
  Om jouw veiligheid en die van de medewerkers te garanderen, besliste de FOD Financiën alle invulsessies voor de aangifte van de personenbelasting dit jaar te annuleren.
 • Neem deel aan de berenzoektocht

  Boekenstoet di 7 apr
  Het coronavirus Covid-19 houdt iedereen binnen. Daarom wil het bestuur alle inwoners laten meegenieten van de berenzoektocht die je met het hele gezin kan doen in de gemeente.
 • Bewegen Op Verwijzing-coach inschakelen kan tijdelijk zonder verwijsbrief

  20200310_Roselien vr 3 apr
  In januari 2020 ging het bestuur op zoek naar een coach voor het BOV-project. Ondertussen werd Roselien Buys aangesteld. Wil je tijdens deze crisisperiode meer bewegen, maar weet je niet hoe of wanneer? Dan helpt de nieuwe BOV-coach jou graag op weg, nu zelfs zonder doorverwijzing van jouw arts.
 • Nooddecreet voor behandelingstermijnen en openbare onderzoeken omgevingsvergunningen

  vr 27 mrt
  Het Vlaams Parlement heeft een nooddecreet aangenomen voor de verlenging van de behandelingstermijn van omgevingsvergunningen en het schorsen van alle openbare onderzoeken tot 24 april 2020.
 • Vraag jouw hinderpremie aan

  vr 27 mrt
  Vanaf vandaag kan je een aanvraag indienen voor het bekomen van de coronahinderpremie.
1-30 Van 55