naar inhoud

Nieuws : Mobiliteit, wegen en verkeer

 • Alcoholcontroles in juni in Vlaams-Brabant

  di 2 jun
  In juni 2020 controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed. Deze controles maken deel uit van het ‘Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur’.
 • Vlot en veilig naar het nieuwe normaal

  Vlot en veilig met De Lijn vr 29 mei
  Leven in tijden van het coronavirus Covid-19 is niet eenvoudig. Toch wordt dit meer en meer het nieuwe normaal. Ook de medewerkers van De Lijn treffen tal van maatregelen om Vlaanderen vlot en veilig in beweging te houden.
 • Spoorwerken in de buurt

  Infrabel do 12 mrt
  Infrabel voert onderhoudswerken uit aan de overweg in de Kasteelstraat te Begijnendijk. De werken vinden plaats vanaf maandag 16 maart om 22.00 u tot dinsdag 17 maart 2020 om 6.00 u.
 • Vrijliggende fietspaden voor Betekomsesteenweg te Aarschot

  Aanleg Betekomsesteenweg Aarschot do 5 mrt
  Op 9 maart 2020 start de langverwachte vernieuwing van de fietspaden van de Betekomsesteenweg te Aarschot. Tussen de Nijverheidslaan en de Ter Heidelaan worden aan weerszijden van de weg vrijliggende fietspaden aangelegd. De volledige herinrichting zal een tweetal maanden duren.
 • SAVE-charter ondertekend

  SAVE-charter vr 28 feb
  In zitting van de gemeenteraad van februari 2020 werd beslist het ‘Samen Actief voor Veilig verkeer’-charter te ondertekenen. Verkeersveiligheid is immers zeer belangrijk voor het bestuur.
 • Met een straf idee krijg je alle fietsers mee!

  Go With The Velo wo 19 feb
  Onder het motto 'Go with the velo!' sporen Mobiel 21 en een aantal enthousiaste partners elke Vlaming opnieuw aan om meer te fietsen. Heb jij een straf idee om jouw buren, collega's, vrienden en familie op de pedalen te zetten? Ga dan aan de slag en maak kans op € 1 000,00!
 • De Lijn past de tarieven aan

  De Lijn ma 27 jan
  Op 1 februari 2020 past De Lijn de tarieven van een aantal vervoerbewijzen aan.
 • Verledding van de openbare verlichting

  Verledding vr 24 jan
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van maandag 13 januari 2020 werd beslist om de openbare verlichting in de Betekomsesteenweg, Haltestraat en Plankenbrug, Baalsesteenweg, Prof. Scharpélaan en Mechelbaan te vernieuwen met energiezuinige LED-verlichting.
 • Definitieve enkelrichting in De Bruynlaan

  vr 10 jan
  In zitting van de gemeenteraad van 28 november 2019 werd beslist om de vrijwillige enkelrichting die reeds van kracht was in het gedeelte van de De Bruynlaan, gelegen tussen de A. Rodenbachlaan en Annonciadenlaan, om te zetten naar een definitieve enkelrichting.
 • Politiezone BRT zet in op veiligheidsbeleid

  ma 23 dec
  Om in te zetten op een sterk veiligheidsbeleid ging de politiezone BRT eind dit jaar over tot de aankoop en ingebruikname van een ANPR-voertuig en mobiele flitscamera.
 • Proefopstelling Nieuwstraat

  wo 20 nov
  Om de snelheid van het doorgaand verkeer in de Nieuwstraat af te remmen, werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 19 november 2019 beslist van start te gaan met een tijdelijk proefproject.
 • Proefproject parkeerverbod +3,5 ton in Dreef

  di 19 nov
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 12 november 2019 werd beslist van start te gaan met een tijdelijk proefproject in de Dreef, waardoor tot en met 30 juni 2020 een parkeerverbod voor voertuigen met een gewicht van meer dan 3,5 ton van toepassing is.
 • Drie redenen voor jouw overstap!

  Week van de Mobiliteit ma 16 sep
  Van 16 tot en met 22 september 2019 is het weer ‘Week van de Mobiliteit’. Deze week worden er tal van acties en initiatieven rond duurzame mobiliteit georganiseerd om iedereen even stil te laten staan bij zijn of haar verplaatsingsgedrag en te laten proeven van de alternatieven.
1-13 Van 13