naar inhoud

Nieuws : Afval en recyclagepark

 • Afval achterlaten aan de glasbol is niet meer van deze tijd

  do 30 jul
  Afval achterlaten aan de glasbol is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar voor iedereen die de glasbol wel correct gebruikt en zeker voor de medewerkers van EcoWerf die de glasbollen ledigen en het sluikstort opkuisen.
 • Mondmasker verplicht op alle EcoWerf-recyclageparken

  Mondmasker verplicht op recyclagepark di 28 jul
  Vanaf woensdag 29 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht op alle recyclageparken in de regio van EcoWerf.
 • Roze zak verdwijnt vanaf maart 2021

  Roze zakken do 23 jul
  Vanaf 1 maart 2021 voert EcoWerf de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’, maar voor ‘Plastic verpakkingen’.
 • Asbest aanleveren op recyclagepark via online reservatiesysteem

  Asbest EcoWerf ma 13 jul
  Vanaf morgen kan je opnieuw met asbest is het recyclagepark terecht. Om dat gecontroleerd en veilig te laten verlopen, dien je op voorhand online te reserveren. Een afspraak maken kan tot eind augustus 2020 via www.ecowerf.be.
 • Wijziging Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

  wo 8 jul
  Op 12 juni 2020 keurde de Vlaamse Regering een addendum aan het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed.
 • EcoWerf start zomerrondes

  EcoWerf di 30 jun
  In juli en augustus 2020 starten de ophaalrondes van EcoWerf om 6.00 in plaats van om 7.00 u. Door een uurtje vroeger te starten, kunnen de ophalers op het warmste moment van de dag hun taak een uur vroeger afronden.
 • Ook van plan om thuis te composteren?

  Compostsysteem do 18 jun
  Maar liefst 41% van de Vlamingen doet aan thuiscomposteren. Ben je ook van plan om al jouw groente-, fruit- en tuinafval zelf te composteren? Goed bezig! Wist je dat je via het bestuur een aantal composteringssystemen kan aankopen?
 • Injectienaalden horen niet in pmd-zak

  di 28 apr
  De medewerkers van EcoWerf vinden soms gevaarlijke en scherpe voorwerpen in de huisvuil- of pmd-zakken. Zo horen injectienaalden zeker niet in de pmd-zak, maar in een naaldcontainer die je gratis kan afgeven in het recyclagepark.
 • Hoe sorteer jij wegwerphandschoenen?

  wo 22 apr
  De plastic wegwerphandschoenen duiken ondertussen overal op. Toch worden deze niet altijd correct gesorteerd.
 • Gebruikte papieren zakdoek hoort bij restafval

  vr 20 mrt
  Om hun medewerkers te beschermen, roept EcoWerf op om gebruikte papieren zakdoekjes niet bij papier en karton te gooien maar wel goed verpakt in de restafvalzak of -container.
 • Ook EcoWerf neemt maatregelen naar aanleiding van coronavirus Covid-19

  vr 13 mrt
  De Federale Regering heeft vanochtend aangegeven dat bepaalde openbare diensten, waaronder afvalbeheer, moeten blijven werken.
 • EcoWerf start met zomerrondes

  Zomerrondes ma 9 mrt
  De lente komt eraan en dat brengt extra gft-afval met zich mee. Daarom starten de medewerkers van EcoWerf vanaf deze week met de zomerrondes. Plaats jouw afval steeds op tijd buiten.
 • Geen telefoonboek nodig? Uitschrijven kan!

  Telefoongidsen ma 24 feb
  Om te voorkomen dat de Gouden en Witte Gids ook bedeeld worden aan niet-gebruikers, biedt FCR Media de mogelijkheid om jezelf uit te schrijven.
 • Afval sorteren voor bedrijven

  wo 25 sep
  In heel wat bedrijven belanden recycleerbare afvalstoffen nog bij het restafval. Om deze te informeren over de selectieve inzameling van afvalstoffen stelde de OVAM de nieuwe brochure 'Afval sorteren: uw verplichtingen als bedrijf' samen.
 • Met z’n allen voor minder afval!

  ma 9 sep
  In zitting van de gemeenteraad van donderdag 29 augustus 2019 werd geopteerd om binnen enkele jaren, als een van de laatste gemeenten in de regio, te starten met de afvalophaling volgens het DifTar-systeem. Het principieel akkoord kwam er, omdat aan dit systeem veel voordelen verbonden zijn.
 • EcoWerf heeft nieuwe website

  Website EcoWerf vr 7 jun
  De website van EcoWerf dateerde van 2006 en bleef al die tijd ongewijzigd. Hoog tijd dus voor een grondige facelift. Daarom lanceerde EcoWerf eind mei 2019 haar nieuwe website.
1-16 Van 16