naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • Bestuur drinkt duurzaam en kiest voor water van de kraan!

  di 10 dec
  Met de ondertekening van het charter ‘drinKraantjeswater’ koos het bestuur eind mei 2018 voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid. Ondertussen werden ook watertappunten in de gemeentelijke gebouwen geïnstalleerd.
 • Captatieverbod voor waterlopen

  vr 11 okt
  Het politiebesluit op het verbod om water te capteren van 18 juli 2019 werd door de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant opgeheven.
 • Medewerkers drie weken met een e-fiets naar het werk

  wo 9 okt
  Dankzij het project 'De Fietstest' van de provincie Vlaams-Brabant kunnen dertien medewerkers van het bestuur gedurende drie weken een elektrische fiets, e-bakfiets of vouwfiets gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Het bestuur geeft ook als werkgever graag het goede voorbeeld.
 • Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar!

  Aziatische hoornaar ma 3 jun
  Vorig jaar begon de Aziatische hoornaar een invasie in ons land. Om de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen, hebben de overheid, Universiteit Gent, brandweerdiensten en civiele bescherming een plan klaar. Dit plan kan alleen slagen met jouw hulp!
 • Rattenvergif? Neen, bedankt!

  Rattenvergif do 2 mei
  In zitting van de gemeenteraad van 25 april 2019 werd beslist te stoppen met het gratis ter beschikking stellen van rattenvergif. Het gebruik van gifstoffen dient immers met de nodige omzichtigheid en op een oordeelkundige wijze te gebeuren.
 • Bosteam actief in Begijnendijk

  Bosteam vr 1 dec
  Bezit je een bos in de gemeente of wil je er eentje aanplanten? Dan is er goed nieuws voor jou! Sinds 1 september 2017 staat er namelijk een kersvers bosteam voor de regio Noord-Hageland tot jouw dienst.
1-6 Van 6