naar inhoud

Nieuws : Milieu

 • Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar!

  Aziatische hoornaar do 11 jun
  Vorig jaar begon de Aziatische hoornaar een invasie in ons land. Om de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen, hebben de overheid, Universiteit Gent, brandweerdiensten en civiele bescherming een plan klaar. Dit plan kan alleen slagen met jouw hulp!
 • Registreer jouw boomgaard!

  Goedgeplukt do 4 jun
  Hoogstamboomgaarden leveren ieder jaar opnieuw kilo’s lekker fruit. Toch blijven de vruchten al te vaak aan de bomen hangen. Zonde van het lekkere fruit! Met de campagne ‘Goedgeplukt’ brengen de medewerkers van de regionale landschappen de vraag en het aanbod samen.
 • Spring zuinig om met water!

  Zomertips vr 29 mei
  Om de levering van lekker en gezond drinkwater te kunnen blijven verzekeren, geven de medewerkers van De Watergroep graag enkele tips om zuiniger om te springen met drinkwater.
 • Wat met eikenprocessierupsen?

  do 7 mei
  Begin deze maand klimmen de eikenprocessierupsen uit hun eitjes. Naast kaalgevreten eikenbomen, veroorzaken deze rupsen vooral erge jeuk en irritatie van de huid, luchtwegen en ogen bij mensen die in contact komen met hun brandharen.
 • Meer biodiversiteit helpt het klimaat!

  Dikketruiendag di 11 feb
  Op dinsdag 11 februari 2020 organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid opnieuw ‘Dikketruiendag’. Het bestuur daagt iedereen uit om mee te doen met dit initiatief.
 • Samenwerkingsovereenkomst voor de opmaak van het SECAP

  wo 5 feb
  In zitting van de gemeenteraad van 23 januari 2020 werd beslist een intergemeentelijk SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan) te laten opmaken door de provincie Vlaams-Brabant.
 • Bestuur drinkt duurzaam en kiest voor water van de kraan!

  di 10 dec
  Met de ondertekening van het charter ‘drinKraantjeswater’ koos het bestuur eind mei 2018 voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid. Ondertussen werden ook watertappunten in de gemeentelijke gebouwen geïnstalleerd.
 • Captatieverbod voor waterlopen

  vr 11 okt
  Het politiebesluit op het verbod om water te capteren van 18 juli 2019 werd door de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant opgeheven.
 • Medewerkers drie weken met een e-fiets naar het werk

  wo 9 okt
  Dankzij het project 'De Fietstest' van de provincie Vlaams-Brabant kunnen dertien medewerkers van het bestuur gedurende drie weken een elektrische fiets, e-bakfiets of vouwfiets gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Het bestuur geeft ook als werkgever graag het goede voorbeeld.
 • Rattenvergif? Neen, bedankt!

  Rattenvergif do 2 mei
  In zitting van de gemeenteraad van 25 april 2019 werd beslist te stoppen met het gratis ter beschikking stellen van rattenvergif. Het gebruik van gifstoffen dient immers met de nodige omzichtigheid en op een oordeelkundige wijze te gebeuren.
 • Bosteam actief in Begijnendijk

  Bosteam vr 1 dec
  Bezit je een bos in de gemeente of wil je er eentje aanplanten? Dan is er goed nieuws voor jou! Sinds 1 september 2017 staat er namelijk een kersvers bosteam voor de regio Noord-Hageland tot jouw dienst.
1-11 Van 11