naar inhoud

Nieuws : Gezondheid

 • Begijnendijk wordt een ‘Warme Gemeente’!

  Warme William wo 21 aug
  Uit onderzoek blijkt dat 1 op 5 Vlaamse jongeren zich niet goed in zijn vel voelt, een ontluisterend cijfer dat zich ook vertaalt in het hoge suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Daarom besliste het gemeentebestuur deel te nemen aan het project ‘Warme Steden en Gemeenten’.
 • Gemeente bezoekt alleenstaande 80-plussers

  Gemeente bezoekt alleenstaande 80-plussers do 25 jul
  Op donderdag 25 juli 2019 brengen enkele arbeiders een bezoek aan de alleenstaande 80-plussers in de gemeente om te kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen vr 19 jul
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het de komende dagen heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Veilig barbecueën

  wo 10 jul
  Steek jij op een warme zomeravond graag de barbecue aan? Wil je buiten met vrienden of familie gezellig genieten van de gegrilde hapjes? Zorg dan voor een veilige barbecue, want soms loopt een feestje uit de hand en eindigt het in mineur!
 • Intentie om werk te maken van gezondere inwoners hernieuwd

  Gezonde gemeente ma 24 jun
  De derde editie van Midzomer die plaatsvond op zaterdag 22 juni 2019 werd op gang getrokken met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'.
 • Geef elkaar een schouderklopje!

  Geef elkaar een schouderklopje! wo 12 jun
  Met de campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje!’ willen Stichting tegen Kanker en de Vlaamse overheid iedereen aanmoedigen om deze zomer voldoende schaduw op te zoeken, beschermende kledij te dragen en zichzelf om de twee uur in te smeren.
 • Op weg naar een rookvrije toekomst

  Generatie Rookvrij wo 29 mei
  Op 31 mei 2019 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag en dat van anderen. Wist je trouwens dat in ons land elke week honderden kinderen beginnen te roken?
 • Begijnendijk hijst de regenboogvlag

  Regenboogvlag ma 13 mei
  Om te tonen dat het gemeentebestuur begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, wordt de week van 17 mei 2019 een regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw.
 • Wat met eikenprocessierupsen?

  do 9 mei
  Begin deze maand klimmen de eikenprocessierupsen uit hun eitjes. Naast kaalgevreten eikenbomen, veroorzaken deze rupsen vooral erge jeuk en irritatie van de huid, luchtwegen en ogen bij mensen die in contact komen met hun brandharen.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 3 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • Ver weg of dichtbij op reis? Laat je vaccineren

  Vaccinatieweek vr 26 apr
  Of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een lang weekend de natuur induikt in Frankrijk of Nederland. Vaccinaties zijn altijd belangrijk.
 • Vakantie, de normaalste zaak van de wereld?

  Iedereen verdient vakantie wo 17 apr
  Veel mensen hebben het lastig om met vakantie te kunnen. Daarom bundelden Toerisme Vlaanderen en heel wat vakantiemakers, hotels, reisorganisaties, toeristische attracties en welzijnsorganisaties de krachten en lanceerden zij www.iedereenverdientvakantie.be.
 • Tips voor een gezonde lenteschoonmaak

  Lenteschoonmaak do 21 mrt
  Vandaag gaat de lente van start. Kriebelen jouw vingers deze tijd van het jaar ook om jouw huis schoon te maken, vuil aan te pakken en bacteriën uit te schakelen? Bescherm jezelf dan voor de gevolgen van poetsproducten.
 • Verlaagd tarief voor aangepast vervoer

  Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Vlaams-Brabant ma 25 feb
  Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hecht zeer veel belang aan de mobiliteitsuitdagingen van mensen met een beperking. Zo besliste de deputatie in zitting van 24 januari 2019 om de prijs voor het rolstoelvervoer voor alle inwoners naar € 0,50 per beladen km te brengen.
 • CO is een groot gevaar, want je wordt het niet gewaar!

  Infographic CO di 6 nov
  Met de koude periode voor de deur willen de medewerkers van de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant waarschuwen voor het gevaar op CO-vergiftiging. In 2017 registreerde het Antigifcentrum immers 340 ongevallen met CO, waarbij 811 slachtoffers vielen.
 • Tijd voor jouw relatie?

  Tijd voor je relatie wo 6 dec
  Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens wat minder goed gaan. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid eind oktober 2017 de website www.tijdvoorjerelatie.be.
 • Een ziekenhuisopname? Denk aan jouw zorgteamformulier

  Zorgteamformulier do 9 jun
  Word je thuis bijgestaan door verschillende zorgverleners, zoals de mantelzorger, huisarts, thuisverpleging, gezinszorg of maatschappelijk werker van het OCMW? Dan vormen zij samen jouw zorgteam. Bij een opname in het ziekenhuis is het belangrijk dat de verpleging weet wie deze mensen zijn.
1-17 Van 17