naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Veilig barbecueën

  wo 10 jul
  Steek jij op een warme zomeravond graag de barbecue aan? Wil je buiten met vrienden of familie gezellig genieten van de gegrilde hapjes? Zorg dan voor een veilige barbecue, want soms loopt een feestje uit de hand en eindigt het in mineur!
 • Bever is nieuwe koestersoort

  Bever ma 8 jul
  In het kader van de provinciale campagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’, werd in zitting van de gemeenteraad van 20 juni 2019 beslist de bever als koestersoort op te nemen
 • Online veiling van ongebruikt materiaal en gevonden, gestolen of in beslag genomen goederen

  Online veiling vr 5 jul
  Het gemeentebestuur beschikt regelmatig over ongebruikt materiaal en gevonden, gestolen of in beslag genomen goederen. Daarom werd in zitting van de gemeenteraad van 20 juni 2019 beslist over te gaan tot een online veiling van dit materiaal. De veiling gaat van start op maandag 8 juli 2019.
 • Snoeien van hagen op het grondgebied

  wo 3 jul
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 24 juni 2019 werd beslist de hagen op het grondgebied machinaal te laten snoeien. Deze werkzaamheden starten de tweede week van juli 2019.
 • EcoWerf neemt extra maatregelen tegen de hitte

  EcoWerf zomerregeling ma 1 jul
  In juli en augustus 2019 starten alle ophaalrondes van EcoWerf om 6.00 in plaats van om 7.00 u. Door een uurtje vroeger te starten, kunnen de ophalers op het warmste moment van de dag hun taak een uur vroeger afronden.
 • Het 'Huis van het Kind' maakt een vliegende start

  Huis van het Kind vr 28 jun
  Vanaf dit jaar heeft bijna elke gemeente in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een ‘Huis van het Kind’ en kan 97% van de gezinnen met kinderen dichtbij huis bij een ‘Huis van het Kind’ terecht, ook in Begijnendijk.
 • Wees zuinig met drinkwater tijdens droge periodes!

  Zomertips wo 26 jun
  Tijdens de zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De medewerkers van De Watergroep blikken graag vooruit op een mooie, warme zomer. Zij geven alvast enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.
 • Intentie om werk te maken van gezondere inwoners hernieuwd

  Gezonde gemeente ma 24 jun
  De derde editie van Midzomer die plaatsvond op zaterdag 22 juni 2019 werd op gang getrokken met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen ma 17 jun
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het deze week heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Maai- en onderhoudswerken aan waterlopen tweede categorie in Dijlebekken Deel Noord

  vr 14 jun
  Vanaf 15 juni tot en met 15 juli 2019 worden maai- en onderhoudswerken uitgevoerd aan de waterlopen van tweede categorie in het Dijlebekken Deel Noord die het provinciebestuur van Vlaams-Brabant beheert.
 • Weg van huis? Laat het weten aan de politie!

  Politietoezicht vr 14 jun
  Wil je graag dat de politie mee een oogje in het zeil houdt tijdens jouw afwezigheid? Dat kan! De politie houdt gratis extra vakantietoezicht wanneer je voor minstens zeven dagen en maximaal drie maanden afwezigheid bent.
 • Geef elkaar een schouderklopje!

  Geef elkaar een schouderklopje! wo 12 jun
  Met de campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje!’ willen Stichting tegen Kanker en de Vlaamse overheid iedereen aanmoedigen om deze zomer voldoende schaduw op te zoeken, beschermende kledij te dragen en zichzelf om de twee uur in te smeren.
 • EcoWerf vernieuwd website

  Website EcoWerf vr 7 jun
  De website van EcoWerf dateerde van 2006 en bleef al die tijd ongewijzigd. Hoog tijd dus voor een grondige facelift. Daarom lanceerde EcoWerf eind mei 2019 haar nieuwe website.
 • Onverharde parking station genivelleerd

  Parking station wo 5 jun
  Eind mei 2019 werd de onverharde parking aan het station genivelleerd.
 • Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar!

  Aziatische hoornaar ma 3 jun
  Vorig jaar begon de Aziatische hoornaar een invasie in ons land. Om de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen, hebben de overheid, Universiteit Gent, brandweerdiensten en civiele bescherming een plan klaar. Dit plan kan alleen slagen met jouw hulp!
 • Op weg naar een rookvrije toekomst

  Generatie Rookvrij wo 29 mei
  Op 31 mei 2019 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag en dat van anderen. Wist je trouwens dat in ons land elke week honderden kinderen beginnen te roken?
 • Begijnendijk hijst de regenboogvlag

  Regenboogvlag ma 13 mei
  Om te tonen dat het gemeentebestuur begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, wordt de week van 17 mei 2019 een regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw.
 • Wat met eikenprocessierupsen?

  do 9 mei
  Begin deze maand klimmen de eikenprocessierupsen uit hun eitjes. Naast kaalgevreten eikenbomen, veroorzaken deze rupsen vooral erge jeuk en irritatie van de huid, luchtwegen en ogen bij mensen die in contact komen met hun brandharen.
 • Bestuur kiest voor geluidsarm vuurwerk

  di 7 mei
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 23 april 2019 werd beslist om te kiezen voor geluidsarm vuurwerk bij evenementen.
 • Drink duurzaam en kies voor water van de kraan!

  ma 6 mei
  Wegwerpplastic is een wereldwijd probleem. Het burgerinitiatief ‘Mei Plasticvrij’ wil iedereen stimuleren om eens na te denken over de impact van plastic op het milieu en één maand lang zo weinig mogelijk wegwerpplastic te verbruiken.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 3 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • Rattenvergif? Neen, bedankt!

  Rattenvergif do 2 mei
  In zitting van de gemeenteraad van 25 april 2019 werd beslist te stoppen met het gratis ter beschikking stellen van rattenvergif. Het gebruik van gifstoffen dient immers met de nodige omzichtigheid en op een oordeelkundige wijze te gebeuren.
 • Enquêteurs op pad in de gemeente

  FOD Economie ma 29 apr
  De komende maanden zullen enquêteurs van Statbel, het Belgische statistiekbureau, een aantal gezinnen binnen de gemeente contacteren om deel te nemen aan een interview over hun levensomstandigheden en inkomen.
 • Ver weg of dichtbij op reis? Laat je vaccineren

  Vaccinatieweek vr 26 apr
  Of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een lang weekend de natuur induikt in Frankrijk of Nederland. Vaccinaties zijn altijd belangrijk.
 • Vakantie, de normaalste zaak van de wereld?

  Iedereen verdient vakantie wo 17 apr
  Veel mensen hebben het lastig om met vakantie te kunnen. Daarom bundelden Toerisme Vlaanderen en heel wat vakantiemakers, hotels, reisorganisaties, toeristische attracties en welzijnsorganisaties de krachten en lanceerden zij www.iedereenverdientvakantie.be.
 • Sport Vlaanderen organiseert G-sportkampen

  G-sportkampen ma 15 apr
  Sinds 2018 organiseren de medewerkers van Sport Vlaanderen G-sportkampen voor kinderen en jongeren met een beperking. Zo organiseren zij kampen voor kinderen met een visuele, fysieke of verstandelijke handicap.
 • Zwerfvuil is een zaak van iedereen

  Mooimakers wo 10 apr
  Het gemeentebestuur engageert zich in de strijd tegen zwerfvuil. Daarom werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 25 maart 2019 beslist deel te nemen aan de campagne ‘Mooimakers’, een initiatief van OVAM, Fost Plus en VVSG tegen zwerfvuil en sluikstorten.
 • Postkaartje voor kinderen die hun Kids-ID vervalt

  Postkaartje KidsID ma 8 apr
  Alle kinderen die hun Kids-ID vervalt, krijgen vanaf deze maand een leuk postkaartje in de bus om hun daaraan te herinneren.
 • Gunstige doorlichting voor GBS De Klimroos

  wo 3 apr
  Begin februari 2019 bracht de onderwijsinspectie een bezoek aan GBS De Klimroos te Betekom. Uit het doorlichtingsverslag blijkt dat de school met glans geslaagd is.
 • Burgerlijke stand in modern jasje

  Databank van de Akten van de Burgerlijke Stand (DABS) di 2 apr
  Sinds 31 maart 2019 gebeurt de opmaak van akten van de burgerlijke stand in België volledig digitaal. Zo kan je vanaf nu een uittreksel en afschrift van jouw geboorteakte, huwelijksakte,… aanvragen bij jouw gemeente van inschrijving, ongeacht de gemeente waar de akte werd opgemaakt.
1-30 Van 80