naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Dikketruiendag? Van grijs naar frisgroen!

  Dikketruiendag di 23 jan
  Op dinsdag 6 februari 2018 organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid voor de veertiende keer Dikketruiendag. Ondertussen is Dikketruiendag een begrip geworden in Vlaanderen. Het gemeentebestuur daagt iedereen dan ook uit om mee te doen met dit initiatief.
 • Opnieuw een maand zonder alcohol?

  Tournée Minérale vr 19 jan
  De actie ‘Tournée Minérale’ werd vorig jaar een overdonderend succes. Zo schreven meer dan 120 000 mensen zich in! Daarom slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker dit jaar weer de handen in elkaar voor een nieuwe editie.
 • Vernieuwing fietsnetwerk

  Vernieuwing fietsnetwerk wo 17 jan
  Op 2 januari 2018 gingen de werken aan het fietsnetwerk in het Hageland en Leuven van start. Tijdens deze werken wordt alle bewegwijzering weggehaald en vernieuwd. Het einde van de werken is gepland voor juni 2018.
 • Drinkwatertarieven aangepast

  De Watergroep do 11 jan
  Vanaf 1 januari 2018 hanteert De Watergroep een geïndexeerd tarief voor drinkwater. De drinkwaterfactuur bestaat uit drie onderdelen, nl. de prijs voor de productie en de levering van drinkwater, de bijdrage voor afvoer en de bijdrage voor zuivering.
 • Vlaamse gemeenten starten met omgevingsvergunning

  wo 10 jan
  Op 1 januari 2018 schakelden alle Vlaamse gemeenten over naar de omgevingsvergunning. Deze vervangt voortaan de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning.
 • Aanvragen vastgoedinfo vanaf 15 januari 2018 enkel online

  wo 3 jan
  Vanaf 15 januari 2018 kan vastgoedinformatie enkel nog online aangevraagd worden. Elke aanvrager dient zich eerst online te registreren alvorens hij/zij vastgoedinformatie kan aanvragen.
 • S-peil vervangt het K-peil voor nieuwe woongebouwen vanaf 1 januari 2018

  S-peil do 28 dec
  Het huidige verplichte maximale K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming in nieuwe woongebouwen wordt door de Vlaamse overheid vervangen door een peil voor de energie-efficiëntie van de gebouwschil.
 • Vernieuwd GAS-reglement garandeert leefbaarheid

  wo 27 dec
  De politie en de burgemeesters van de politiezone Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo willen overlast en vandalisme snel en efficiënt kunnen bestrijden. Daarom werd er deze maand een nieuw politiereglement voorgesteld aan de drie gemeenteraden.
 • Nieuwe afvalkalender voor 2018

  Containerpark vr 15 dec
  De week van 18 december 2017 valt de nieuwe afvalkalender voor 2018 bij iedereen in de bus. Heb je de kalender op 1 januari 2018 nog niet ontvangen? Dan kan je deze aanvragen bij de medewerkers van de milieudienst.
 • Ontdek het nieuwe treinaanbod

  Dienstregeling NMBS vr 8 dec
  Reis je regelmatig met de trein? Ontdek dan snel de nieuwe dienstregeling van de NMBS. Deze gaat in op zondag 10 december 2017.
 • Stand van zaken dorpskernvernieuwing Betekom

  Dorpskern Betekom do 7 dec
  Op woensdag 6 december 2017 ging de aannemer van start met de heraanleg van een deel van de Gelroodsesteenweg. Ter hoogte van de brug over de Laak wordt de weg gedurende een 20-tal werkdagen volledig afgesloten.
 • Tijd voor jouw relatie?

  Tijd voor je relatie wo 6 dec
  Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens wat minder goed gaan. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid eind oktober 2017 de website www.tijdvoorjerelatie.be.
 • Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

  Subsidies energiebesparende maatregelen ma 4 dec
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 27 november 2017 werd beslist voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen. Dit reglement gaat in vanaf 1 januari 2018.
 • Bosteam actief in Begijnendijk

  Bosteam vr 1 dec
  Bezit je een bos in de gemeente of wil je er eentje aanplanten? Dan is er goed nieuws voor jou! Sinds 1 september 2017 staat er namelijk een kersvers bosteam voor de regio Noord-Hageland tot jouw dienst. Het team bestaat uit de twee bosspecialisten Jeroen Heyman en Jan Wauters.
 • Controles op alcohol en BOB-campagne

  BOB en trots erop! do 30 nov
  Op vraag van het provinciebestuur van Vlaams-Brabant controleren de lokale en federale politiediensten in december 2017 op rijden onder invloed. Deze controles sluiten aan bij de BOB-campagne van het VIAS-instituut en de Vlaamse overheid die tussen 1 december en 29 januari 2018 worden gehouden.
 • Heraanleg fietspaden Baalsesteenweg

  Baalsesteenweg di 28 nov
  In zitting van de gemeenteraad van 27 november 2017 werden de lastenvoorwaarden voor de heraanleg van de fietspaden van de Baalsesteenweg goedgekeurd.
 • Verplichte identificatie en registratie van katten

  Kattenregistratie do 23 nov
  Sinds 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID.
 • Zappen door het Hageland

  Happy Hageland di 14 nov
  Op vrijdag 10 november 2017 stelde het gemeentebestuur samen met de andere Hagelandse gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant de handige app ‘hAPPy Hageland’ voor.
 • Inzameling roze zak aan huis

  Roze zak EcoWerf ma 13 nov
  Vanaf januari 2018 haalt EcoWerf elke zes weken jouw zachte plastics, zoals zakjes, blisters, plastic potjes en klein speelgoed, aan huis op in de roze zak met EcoWerf-logo. Door de roze zak aan huis in te zamelen, willen het gemeentebestuur en EcoWerf de dienstverlening voor de inwoners verhogen.
 • Hervorming rijopleiding categorie B

  Hervorming Rijopleiding ma 6 nov
  Sinds 1 oktober 2017 heeft de kandidaat-bestuurder die een rijopleiding categorie B met vrije begeleiding volgt, de verplichting om zich te laten bijstaan door een begeleider die een vorming heeft genoten en wordt de minimumduurtijd van de praktische rijopleiding verhoogt van 3 naar 9 maanden.
 • Bewegen Op Verwijzing’ helpt inwoners van Aarschot en Begijnendijk meer bewegen

  BOV wo 25 okt
  Begin mei 2017 besliste het gemeentebestuur aan te sluiten bij het project 'Bewegen op Verwijzing (BOV)' van de zorgregio Aarschot. Ondertussen zijn Aarschot en Begijnendijk samen gestart met het project, waardoor de huisartsen inwoners die te weinig bewegen kunnen doorverwijzen naar een BOV-coach.
 • Titel ‘Fair Trade Gemeente’ is binnen!

  Fair Trade Gemeente ma 16 okt
  Eindelijk is het zover! De jarenlange inspanningen ten voordele van eerlijke handel werden op 15 oktober 2017 beloond met de titel ‘Fair Trade Gemeente’.
 • Werd jouw eigendom opgenomen in een jachtplan?

  Jachtplannen do 5 okt
  Wie in Vlaanderen wil jagen, moet een plan van zijn jachtgebied neerleggen bij de diensten van de gouverneur van de cel jacht. Tot 30 juni 2015 liet de wetgeving echter toe dat percelen kleiner dan 1 hectare niet werden uitgekleurd en waren ook mondelinge overeenkomsten toegelaten.
 • Het gemeentebestuur en EcoWerf plaatsen camera’s bij de glasbollen

  wo 30 aug
  De maatregelen van EcoWerf om sluikstorten aan glasbolsites terug te dringen, resulteerden in een afname van het sluikafval. Toch hebben deze nog niet het gewenste resultaat. Daarom zullen de medewerkers van EcoWerf in de toekomst camera's aan de glasbolsites plaatsen.
 • Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Begijnendijk goedgekeurd

  di 29 aug
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 28 augustus 2017 werd het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Begijnendijk definitief vastgesteld. Het structuurplan legt de visie naar ruimtelijke ontwikkeling voor de komende 10 jaar vast.
 • Contactgegevens op vrijwillige basis registreren

  Gegevens Rijksregister wo 23 aug
  Sinds 11 augustus 2017 biedt het Rijksregister jou de mogelijkheid om jouw contactgegevens, zoals jouw telefoonnummer, GSM-nummer, faxnummer en e-mailadres, of sommige ervan op vrijwillige basis in te voeren.
 • Aangepaste verkeerssituatie omgeving Bloemsehoeve

  wo 9 aug
  Door de wegenwerken in Betekom en langs de Herseltsesteenweg heeft de omgeving van de Bloemsehoeve in Aarschot te kampen met sluipverkeer en extra verkeersdrukte. Daarom past het stadsbestuur van Aarschot er tijdelijk de verkeerssituatie aan.
 • Herziening ‘RUP Centrum Begijnendijk’ van kracht

  RUP Begijnendijk Centrum di 8 aug
  Tijdens de gemeenteraad van mei 2017 werd de gedeeltelijke herziening van het ‘Gemeentelijk RUP Begijnendijk Centrum’ goedgekeurd. Na het doorlopen van de schorsingsprocedure werd een bekendmaking gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, zodat het uitvoeringsplan op 8 augustus 2017 van kracht gaat.
 • Nationaal nummer 1722 voor niet-dringende oproepen naar de brandweer

  Noodnummer 1722 vr 4 aug
  Op 1 augustus 2017 lanceerde de FOD Binnenlandse Zaken het nationaal nummer 1722, een telefoonnummer dat bedoeld is voor niet-dringende oproepen naar de brandweer. Met dit project wil de FOD alle inkomende oproepen anders organiseren, zodat de oproepen aan 112 een voorkeurbehandeling kunnen krijgen.
 • Noodcentrales nu ook via app bereikbaar

  Noodcentrales via app ma 31 jul
  Eind juni 2017 stelden Jan Jambon en Maggie De Block de applicatie ‘112 BE’ voor. Via deze app kan je de hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Met een goede internetverbinding duurt het 112 seconden om de app te downloaden op jouw smartphone en jezelf te registreren.
1-30 Van 52