naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kampioenen in de bloemetjes

  di 14 mei
  Op zaterdag 22 juni 2019 zet het gemeentebestuur enkele individuele atleten en ploegen in de bloemetjes tijdens de kampioenenviering. Inschrijven kan tot 31 mei 2019.
 • Begijnendijk hijst de regenboogvlag

  Regenboogvlag ma 13 mei
  Om te tonen dat het gemeentebestuur begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, wordt de week van 17 mei 2019 een regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw.
 • Bestuur kiest voor geluidsarm vuurwerk

  di 7 mei
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 23 april 2019 werd beslist om te kiezen voor geluidsarm vuurwerk bij evenementen.
 • Drink duurzaam en kies voor water van de kraan!

  ma 6 mei
  Wegwerpplastic is een wereldwijd probleem. Het burgerinitiatief ‘Mei Plasticvrij’ wil iedereen stimuleren om eens na te denken over de impact van plastic op het milieu en één maand lang zo weinig mogelijk wegwerpplastic te verbruiken.
 • Mei, maand van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

  Baarmoederhalskanker vr 3 mei
  Wist je dat vroegtijdige opsporing de beste bescherming is tegen baarmoederhalskanker? Met een uitstrijkje spoor je baarmoederhalskanker en de voorstadia, waarin de ziekte nog heel beperkt of niet ontwikkeld is, heel gemakkelijk op.
 • Rattenvergif? Neen, bedankt!

  Rattenvergif do 2 mei
  In zitting van de gemeenteraad van 25 april 2019 werd beslist te stoppen met het gratis ter beschikking stellen van rattenvergif. Het gebruik van gifstoffen dient immers met de nodige omzichtigheid en op een oordeelkundige wijze te gebeuren.
 • Enquêteurs op pad in de gemeente

  FOD Economie ma 29 apr
  De komende maanden zullen enquêteurs van Statbel, het Belgische statistiekbureau, een aantal gezinnen binnen de gemeente contacteren om deel te nemen aan een interview over hun levensomstandigheden en inkomen.
 • Ver weg of dichtbij op reis? Laat je vaccineren

  Vaccinatieweek vr 26 apr
  Of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een lang weekend de natuur induikt in Frankrijk of Nederland. Vaccinaties zijn altijd belangrijk.
 • De FOD Financiën maakt het gemakkelijk

  Belastingsaangifte wo 24 apr
  Met de zomermaanden in zicht komt ook de deadline om jouw belastingsaangifte voor aanslagjaar 2019 met de inkomsten van 2018 in te dienen er weer aan.
 • Vakantie, de normaalste zaak van de wereld?

  Iedereen verdient vakantie wo 17 apr
  Veel mensen hebben het lastig om met vakantie te kunnen. Daarom bundelden Toerisme Vlaanderen en heel wat vakantiemakers, hotels, reisorganisaties, toeristische attracties en welzijnsorganisaties de krachten en lanceerden zij www.iedereenverdientvakantie.be.
 • Sport Vlaanderen organiseert G-sportkampen

  G-sportkampen ma 15 apr
  Sinds 2018 organiseren de medewerkers van Sport Vlaanderen G-sportkampen voor kinderen en jongeren met een beperking. Zo organiseren zij kampen voor kinderen met een visuele, fysieke of verstandelijke handicap.
 • Zwerfvuil is een zaak van iedereen

  Mooimakers wo 10 apr
  Het gemeentebestuur engageert zich in de strijd tegen zwerfvuil. Daarom werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 25 maart 2019 beslist deel te nemen aan de campagne ‘Mooimakers’, een initiatief van OVAM, Fost Plus en VVSG tegen zwerfvuil en sluikstorten.
 • Postkaartje voor kinderen die hun Kids-ID vervalt

  Postkaartje KidsID ma 8 apr
  Alle kinderen die hun Kids-ID vervalt, krijgen vanaf deze maand een leuk postkaartje in de bus om hun daaraan te herinneren.
 • Gunstige doorlichting voor GBS De Klimroos

  wo 3 apr
  Begin februari 2019 bracht de onderwijsinspectie een bezoek aan GBS De Klimroos te Betekom. Uit het doorlichtingsverslag blijkt dat de school met glans geslaagd is.
 • Burgerlijke stand in modern jasje

  Databank van de Akten van de Burgerlijke Stand (DABS) di 2 apr
  Sinds 31 maart 2019 gebeurt de opmaak van akten van de burgerlijke stand in België volledig digitaal. Zo kan je vanaf nu een uittreksel en afschrift van jouw geboorteakte, huwelijksakte,… aanvragen bij jouw gemeente van inschrijving, ongeacht de gemeente waar de akte werd opgemaakt.
 • Kraantjeswater, een luxe in huis!

  Kraantjeswater vr 22 mrt
  Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Om deze mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, werd 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Wereldwaterdag’.
 • Tips voor een gezonde lenteschoonmaak

  Lenteschoonmaak do 21 mrt
  Vandaag gaat de lente van start. Kriebelen jouw vingers deze tijd van het jaar ook om jouw huis schoon te maken, vuil aan te pakken en bacteriën uit te schakelen? Bescherm jezelf dan voor de gevolgen van poetsproducten.
 • Let op voor valse e-mails en websites!

  Phishing wo 27 feb
  De medewerkers van de provinciale preventiedienst waarschuwen voor phishing. Bij deze vorm van fraude via het internet proberen oplichters gevoelige informatie, zoals jouw gebruikersnaam, wachtwoord, kredietkaartnummer en bankkaartcode, van jou te verkrijgen via valse e-mails en websites.
 • Verlaagd tarief voor aangepast vervoer

  Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Vlaams-Brabant ma 25 feb
  Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hecht zeer veel belang aan de mobiliteitsuitdagingen van mensen met een beperking. Zo besliste de deputatie in zitting van 24 januari 2019 om de prijs voor het rolstoelvervoer voor alle inwoners naar € 0,50 per beladen km te brengen.
 • Iedereen op de fiets!

  Iedereen Toerist ma 11 feb
  Op dinsdag 5 februari 2018 stelden de medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant het project ‘Iedereen Toerist’ voor. Dankzij dit project kunnen mensen met een beperking het Hageland verkennen aan de hand van aangepaste huurfietsen en een aanbod aan uitgestippelde fietsroutes op maat.
 • Lerarenkaart van Klasse in de bib

  Lerarenkaart Klasse do 7 feb
  Het tijdschrift Klasse werkt al enkele jaren samen met de bibliotheek voor de verspreiding van de lerarenkaarten. Ondertussen werden de lerarenkaarten voor 2019 aangemaakt. De medewerkers van de bibliotheek verwelkomen jou tijdens de openingsuren om deze kaart af te halen.
 • Intergemeentelijke samenwerking op de agenda

  di 5 feb
  Op maandag 4 februari 2019 vond tussen de colleges van burgemeester en schepenen van Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo een informeel politiek overleg plaats over de mogelijkheden tot samenwerking.
 • Peters en meters gezocht!

  Wandelnetwerk Demer en Dijle ma 4 feb
  De medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant gaan op zoek naar vrijwilligers om peter of meter van het wandelnetwerk Demer en Dijle te worden.
 • Overkoepelende renovatiepremie goedgekeurd

  ma 21 jan
  Op 21 december 2018 keurde de Vlaamse Regering de integratie van de verbeterings- en renovatiepremie tot één overkoepelende renovatiepremie definitief goed. Deze kan aangevraagd worden vanaf 1 februari 2019.
 • Vlaams Woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

  Vlaams Woninghuurdecreet do 10 jan
  Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten voor een huurwoning in Vlaanderen vallen onder de nieuwe regelgeving.
 • Gemeente wint award #SportersBelevenMeer 2018

  Award #SportersBelevenMeer 2018 ma 7 jan
  In 2018 daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #SportersBelevenMeer-award door hun inwoners meer te laten bewegen en sportbeleving toe te voegen aan een activiteit. Ook Begijnendijk mag zich een jaar lang #SportersBelevenMeer-gemeente noemen.
 • Nieuwe legislatuur van start

  Burgemeester Bert Ceulemans do 3 jan
  Op zondag 14 oktober 2018 trokken meer dan 7 600 dorpsgenoten naar de stembus voor de verkiezing van 21 gemeenteraadsleden en 16 provincieraadsleden. Op woensdag 2 januari 2019 legden de raadsleden van het gemeentebestuur hun eed af. Deze nieuwe legislatuur loopt tot en met 2024.
 • Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst

  ma 24 dec
  Tot en met 18 juni 2019 kan je jouw mening geven over het ontwerp voor de waterbeleidsnota 2020-2025 met de beleidsvisie op het integraal waterbeleid en het overzicht van belangrijke waterbeheerkwesties, het tijdschema en het werkprogramma voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027.
 • Samenwerking met De Zorghoeve vzw

  vr 21 dec
  In zitting van de gemeenteraad van december 2018 werd beslist een samenwerkingsovereenkomst met De Zorghoeve vzw uit Leefdaal aan te gaan voor de opvang van rondzwervende, mishandelde, verwaarloosde en gekwetste dieren.
 • Nieuwe gft-regels vanaf 1 januari 2019

  gft-afval wo 19 dec
  De gft-sorteerregels dateren al van de jaren ’90. Doorheen de jaren werden de samenstellingen van heel wat materialen aangepast en de verwerkingsmogelijkheden voor organisch afval veranderd. Hierdoor worden de sorteerregels voor gft-afval vanaf 1 januari 2019 uitgebreid met keukenafval.
1-30 Van 68