naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Ons dorp geeft

  Ons dorp geeft di 21 jan
  Rode Kruis Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Zij kunnen dit doen met dank aan donoren in heel Vlaanderen, ook in onze gemeente.
 • Wie wint de Cultuurprijs in 2020?

  Cultuurprijs 2018 - GA&DC wo 8 jan
  In het kader van de Week van de Amateurkunsten (WAK) organiseren de leden van de cultuurraad samen met het bestuur op 2 en 3 mei 2020 de dertiende editie van de kunsttentoonstelling ‘Dag van de Plaatselijke Kunstenaar’. Tijdens deze tentoonstelling wordt opnieuw de Cultuurprijs uitgereikt.
 • Word jij Bewegen Op Verwijzing-coach?

  BOV-coaches ma 6 jan
  In 2017 ging het bestuur samen met het stadsbestuur van Aarschot van start met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’. Momenteel worden voor de regio Aarschot - Begijnendijk twee freelance coaches gezocht.
 • Meerjarenplannen goedgekeurd

  vr 3 jan
  In zitting van de OCMW-raad van 16 december 2019 en gemeenteraad van 26 december 2019 werd het meerjarenplan voor de bestuursperiode 2020-2025 goedgekeurd.
 • Politiezone BRT zet in op veiligheidsbeleid

  ma 23 dec
  Om in te zetten op een sterk veiligheidsbeleid ging de politiezone BRT eind dit jaar over tot de aankoop en ingebruikname van een ANPR-voertuig en mobiele flitscamera.
 • Kerstbomen in de dorpskernen

  di 17 dec
  Om de leuke eindejaarssfeer ook naar de dorpskernen te halen, besliste het college van burgemeester en schepenen in beide dorpskernen een aantal kerstbomen te plaatsen die de inwoners volledig zelf kunnen versieren.
 • Woonloket in januari 2020 van start

  Woonloket do 12 dec
  Dankzij deze samenwerking met de gemeenten Boortmeerbeek, Keerbergen en Tremelo kan je vanaf januari 2020 met al jouw vragen over wonen en energie gratis bij de woonconsulent van het woonloket terecht.
 • Bestuur drinkt duurzaam en kiest voor water van de kraan!

  di 10 dec
  Met de ondertekening van het charter ‘drinKraantjeswater’ koos het bestuur eind mei 2018 voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid. Ondertussen werden ook watertappunten in de gemeentelijke gebouwen geïnstalleerd.
 • Nieuwe afvalkalender voor 2020

  EcoWerf ma 9 dec
  De voorbije dagen viel de nieuwe afvalkalender voor 2020 bij iedereen in de bus. Naast de inzameldagen voor het huishoudelijk afval bevat deze kalender eveneens een schat aan sorteerinformatie en de aanduiding van de extra sluitingsdagen van het recyclagepark.
 • Begijnendijkenaar organiseert prestigieuze tentoonstelling in Monaco

  Paul Wijnants wo 4 dec
  Begijnendijkenaar Paul Wijnants verzamelde op vraag van prins Albert II van Monaco een nooit eerder geziene postzegelcollectie van de maritieme post.
 • Klusjesdienst plaatst rookmelders

  wo 4 dec
  In zitting van het vast bureau van 12 november 2019 werd beslist dat 65-plussers en hulpbehoevenden een beroep kunnen doen op de klusjesdienst van het OCMW om rookmelders in hun woning te plaatsen.
 • Alcoholcontroles tijdens BOB-eindejaarscampagne in Vlaams-Brabant

  ma 2 dec
  Rijden onder invloed van alcohol blijft een probleem. Daarom controleren de lokale en federale politiediensten in december 2019 op rijden onder invloed in Vlaams-Brabant. Hiermee willen ze een verdere daling van het aantal verkeersongevallen realiseren.
 • Maak jij mee de ruimte voor Vlaams-Brabant?

  Beleidsplan Ruimte vr 29 nov
  De medewerkers van de provincie Vlaams-Brabant maken momenteel werk van een nieuwe visie op de ontwikkeling van wonen, werken en leven in de provincie. Daarom werd een eerste ontwerp van het ruimtelijk beleid voor de komende jaren gemaakt. Zij willen graag weten wat jij hiervan vindt!
 • Stop geweld tegen huisartsen

  Stop geweld tegen huisartsen wo 27 nov
  In dokterspraktijken komen dikwijls verbaal en fysiek geweld voor. Huisartsen krijgen vaak, veel te vaak, te maken met kritiek, beledigingen en bedreigingen. Het wordt hoog tijd om het tij te keren! Geweld is nergens op zijn plaats, zeker niet in een dokterspraktijk.
 • Proefopstelling Nieuwstraat

  wo 20 nov
  Om de snelheid van het doorgaand verkeer in de Nieuwstraat af te remmen, werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 19 november 2019 beslist van start te gaan met een tijdelijk proefproject.
 • Proefproject parkeerverbod +3,5 ton in Dreef

  di 19 nov
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 12 november 2019 werd beslist van start te gaan met een tijdelijk proefproject in de Dreef, waardoor tot en met 30 juni 2020 een parkeerverbod voor voertuigen met een gewicht van meer dan 3,5 ton van toepassing is.
 • Hoe gezond is jouw grond?

  di 5 nov
  Door het rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen nog steeds een pak verontreinigde gronden. Met het project ‘De Grote Grondvraag’ willen de medewerkers van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) in kaart brengen welke gronden in Vlaanderen gezond zijn en welke niet.
 • Bestuur beslist om rookmelders te verkopen

  wo 30 okt
  Woningbranden eisen in België elk jaar tientallen mensenlevens. Het bestuur wenst alle inwoners dan ook graag te adviseren en sensibiliseren over de plaatsing van rookmelders. Daarom werd in zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2019 beslist rookmelders te verkopen.
 • Avondsluiting speeltuin Vissendijk

  di 29 okt
  De voorbije maanden werden heel wat vernielingen aan de centrumparking in Begijnendijk vastgesteld. Om de vandalen tijdens de wintermaanden een halt toe te roepen, werd beslist de speeltuin tot en met 29 maart 2020 elke avond te sluiten.
 • Inzamelactie voor betrokkenen brand

  Inzamelactie wo 16 okt
  De bereidheid van anderen om de inwoners die op vrijdag 11 oktober 2019 getroffen werden door de brand in de Dreef in Begijnendijk te helpen, is zo hartverwarmend dat het bestuur besliste een inzamelactie te organiseren.
 • Brand in de Dreef te Begijnendijk

  vr 11 okt
  Omstreeks 15.30 u vanmiddag ontstond er een uitslaande brand op de eerste verdieping van een appartementsgebouw, gelegen in de Dreef te Begijnendijk. De brand sloeg al snel over op het hele dakgebinte van het gebouw, met hevige rookontwikkeling tot gevolg.
 • Captatieverbod voor waterlopen

  vr 11 okt
  Het politiebesluit op het verbod om water te capteren van 18 juli 2019 werd door de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant opgeheven.
 • Medewerkers drie weken met een e-fiets naar het werk

  wo 9 okt
  Dankzij het project 'De Fietstest' van de provincie Vlaams-Brabant kunnen dertien medewerkers van het bestuur gedurende drie weken een elektrische fiets, e-bakfiets of vouwfiets gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Het bestuur geeft ook als werkgever graag het goede voorbeeld.
 • Inwoners maken kennis met Warme William tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’

  Soep met Babbeltjes vr 4 okt
  Om te laten zien dat het bestuur haar steentje wil bijdragen aan de verhoging van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren wordt Warme William, de mascotte van de campagne 'Warme Gemeente', tijdens deze ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ voorgesteld.
 • Trajectbegeleiding met Sasha

  do 3 okt
  In zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 29 augustus 2019 werd beslist om toe te reden tot de Sociale Activering Cluster Hageland (Sasha), een samenwerkingsverband van OCMW’s voor loopbaanbegeleiding en maatschappelijke integratie.
 • Afval sorteren voor bedrijven

  wo 25 sep
  In heel wat bedrijven belanden recycleerbare afvalstoffen nog bij het restafval. Om deze te informeren over de selectieve inzameling van afvalstoffen stelde de OVAM de nieuwe brochure 'Afval sorteren: uw verplichtingen als bedrijf' samen.
 • Drie redenen voor jouw overstap!

  Week van de Mobiliteit ma 16 sep
  Van 16 tot en met 22 september 2019 is het weer ‘Week van de Mobiliteit’. Deze week worden er tal van acties en initiatieven rond duurzame mobiliteit georganiseerd om iedereen even stil te laten staan bij zijn of haar verplaatsingsgedrag en te laten proeven van de alternatieven.
 • Rookmelders redden levens

  Rookmelders wo 11 sep
  Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Vanaf 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Wacht dus niet langer!
 • Met z’n allen voor minder afval!

  ma 9 sep
  In zitting van de gemeenteraad van donderdag 29 augustus 2019 werd geopteerd om binnen enkele jaren, als een van de laatste gemeenten in de regio, te starten met de afvalophaling volgens het DifTar-systeem. Het principieel akkoord kwam er, omdat aan dit systeem veel voordelen verbonden zijn.
 • Helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar

  Schoolbus do 5 sep
  Tijdens de zomervakantie werden er heel wat dossiers op de agenda geplaatst om de gemeentelijke basisscholen klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar. Om de kinderen ook vlot en veilig te vervoeren, werd eind augustus 2019 zelfs een gloednieuwe schoolbus aangekocht.
1-30 Van 55