naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Drie redenen voor jouw overstap!

  Week van de Mobiliteit ma 16 sep
  Van 16 tot en met 22 september 2019 is het weer ‘Week van de Mobiliteit’. Deze week worden er tal van acties en initiatieven rond duurzame mobiliteit georganiseerd om iedereen even stil te laten staan bij zijn of haar verplaatsingsgedrag en te laten proeven van de alternatieven.
 • Zonder schoolboeken in de klas?

  vr 13 sep
  Steeds meer jongeren moeten het stellen zonder schoolboeken. Goed en betaalbaar onderwijs is een recht voor alle leerlingen in de scholen. Daarom organiseren verschillende armoedeorganisaties en de onderwijskoepels op maandag 16 september 2019 voor het eerst de ‘Boekencheckdag’.
 • Watertoevoer afgesloten

  do 12 sep
  Wegens noodzakelijke infrastructuurwerken wordt de watertoevoer in de Kerkstraat en Dorpsstraat op woensdag 25 september 2019 van 8.00 tot 16.30 u afgesloten.
 • Rookmelders redden levens

  Rookmelders wo 11 sep
  Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Vanaf 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Wacht dus niet langer!
 • Met z’n allen voor minder afval!

  ma 9 sep
  In zitting van de gemeenteraad van donderdag 29 augustus 2019 werd geopteerd om binnen enkele jaren, als een van de laatste gemeenten in de regio, te starten met de afvalophaling volgens het DifTar-systeem. Het principieel akkoord kwam er, omdat aan dit systeem veel voordelen verbonden zijn.
 • Maai- en onderhoudswerken aan waterlopen tweede categorie in Dijlebekken Deel Noord

  vr 6 sep
  Vanaf 15 september tot en met 31 oktober 2019 worden maai- en onderhoudswerken uitgevoerd aan de waterlopen van tweede categorie in het Dijlebekken Deel Noord die het provinciebestuur van Vlaams-Brabant beheert.
 • Helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar

  Schoolbus do 5 sep
  Tijdens de zomervakantie werden er heel wat dossiers op de agenda geplaatst om de gemeentelijke basisscholen klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar. Om de kinderen ook vlot en veilig te vervoeren, werd eind augustus 2019 zelfs een gloednieuwe schoolbus aangekocht.
 • Extra politiecontroles op nieuwe ‘killer’ in Vlaams-Brabant

  wo 4 sep
  In september 2019 controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed en afleiding aan het stuur. Hiermee wil het provinciebestuur, samen met de lokale en federale politiediensten en het gerecht, een daling van het aantal verkeersongevallen realiseren.
 • September, maand van de sportclub

  Sport Vlaanderen ma 2 sep
  Naar jaarlijkse gewoonte is september de ‘Maand van de Sportclub’. Deze maand zetten de sportclubs in heel Vlaanderen hun deuren wagenwijd open met sportieve initiaties en andere sportactiviteiten.
 • Markt verplaatst

  Markt Kerkstraat wo 28 aug
  Om het centrum tijdens de dorpskernvernieuwing optimaal bereikbaar te houden voor plaatselijk verkeer besliste het college van burgemeester en schepenen om de wekelijkse markt te verplaatsen.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen vr 23 aug
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het de komende dagen heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Begijnendijk wordt een ‘Warme Gemeente’!

  Warme William wo 21 aug
  Uit onderzoek blijkt dat 1 op 5 Vlaamse jongeren zich niet goed in zijn vel voelt, een ontluisterend cijfer dat zich ook vertaalt in het hoge suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Daarom besliste het gemeentebestuur deel te nemen aan het project ‘Warme Steden en Gemeenten’.
 • Gratis publieke wifi op het centrumplein in Begijnendijk

  Wifi Begijnendijk ma 5 aug
  Sinds eind juli 2019 kan je op het centrumplein in Begijnendijk gratis gebruikmaken van het publieke netwerk ‘Begijnendijk Free Wifi’.
 • Behaag jouw tuin met streekeigen planten

  Behaag je tuin vr 2 aug
  Ongeveer 85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er één hebt en dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Ook jouw tuin kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant en zorg samen voor meer groen.
 • Gebruik geen gesignaleerde reisdocumenten!

  Reisdocumenten wo 31 jul
  Elke dag melden tientallen mensen zich aan bij de luchthaven met een als verloren of gestolen gesignaleerd identiteitsdocument dat later teruggevonden werd. Deze documenten zijn niet geldig. Ga zorgeloos op reis, laat het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.
 • Factuur betaald? Of toch niet?

  Factuurfraude ma 29 jul
  De medewerkers van de FOD Economie stelden een verhoging van het aantal meldingen over factuurfraude vast. Zo ontvingen zij de eerste zes maanden van 2019 evenveel meldingen dan in heel 2018. Een slachtoffer is gemiddeld meer dan € 20 000,00 kwijt ten opzichte van € 7 100,00 in 2018.
 • Gemeente bezoekt alleenstaande 80-plussers

  Gemeente bezoekt alleenstaande 80-plussers do 25 jul
  Op donderdag 25 juli 2019 brengen enkele arbeiders een bezoek aan de alleenstaande 80-plussers in de gemeente om te kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen.
 • EcoWerf vraagt bezoek aan het recyclagepark uit te stellen

  EcoWerf wo 24 jul
  De medewerkers van EcoWerf nemen extra maatregelen tegen de hitte en vragen jouw bezoek aan het recyclagepark uit te stellen tot na de dagen met zeer hoge temperaturen.
 • Captatieverbod voor waterlopen

  Captatieverbod ma 22 jul
  Door de uitzonderlijke aanhoudende droogte heeft de gouverneur een politiebesluit uitgevaardigd dat een captatieverbod instelt voor de waterlopen in Vlaams-Brabant, met uitzondering van Zenne, Dijle, Kleine en Grote Gete, Demer en de kanalen Leuven-Dijle, Brussel-Charleroi en Brussel-Schelde.
 • Geen telefoonboek nodig? Uitschrijven kan!

  Gouden Gids wo 17 jul
  Om te voorkomen dat de Gouden en Witte Gids ook bedeeld worden aan niet-gebruikers, biedt FCR Media de mogelijkheid om jezelf uit te schrijven.
 • Weet wat je online koopt!

  ma 15 jul
  De jongste jaren hoor je steeds meer verhalen over online oplichting. Daarom ontwikkelden de FOD Economie en het Europees Centrum voor de Consument een website met tien tips om onbetrouwbare websites te herkennen.
 • Veilig barbecueën

  wo 10 jul
  Steek jij op een warme zomeravond graag de barbecue aan? Wil je buiten met vrienden of familie gezellig genieten van de gegrilde hapjes? Zorg dan voor een veilige barbecue, want soms loopt een feestje uit de hand en eindigt het in mineur!
 • Bever is nieuwe koestersoort

  Bever ma 8 jul
  In het kader van de provinciale campagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’, werd in zitting van de gemeenteraad van 20 juni 2019 beslist de bever als koestersoort op te nemen
 • Snoeien van hagen op het grondgebied

  wo 3 jul
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 24 juni 2019 werd beslist de hagen op het grondgebied machinaal te laten snoeien. Deze werkzaamheden starten de tweede week van juli 2019.
 • EcoWerf neemt extra maatregelen tegen de hitte

  EcoWerf zomerregeling ma 1 jul
  In juli en augustus 2019 starten alle ophaalrondes van EcoWerf om 6.00 in plaats van om 7.00 u. Door een uurtje vroeger te starten, kunnen de ophalers op het warmste moment van de dag hun taak een uur vroeger afronden.
 • Het 'Huis van het Kind' maakt een vliegende start

  Huis van het Kind vr 28 jun
  Vanaf dit jaar heeft bijna elke gemeente in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een ‘Huis van het Kind’ en kan 97% van de gezinnen met kinderen dichtbij huis bij een ‘Huis van het Kind’ terecht, ook in Begijnendijk.
 • Wees zuinig met drinkwater tijdens droge periodes!

  Zomertips wo 26 jun
  Tijdens de zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De medewerkers van De Watergroep blikken graag vooruit op een mooie, warme zomer. Zij geven alvast enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen.
 • Intentie om werk te maken van gezondere inwoners hernieuwd

  Gezonde gemeente ma 24 jun
  De derde editie van Midzomer die plaatsvond op zaterdag 22 juni 2019 werd op gang getrokken met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'.
 • Weg van huis? Laat het weten aan de politie!

  Politietoezicht vr 14 jun
  Wil je graag dat de politie mee een oogje in het zeil houdt tijdens jouw afwezigheid? Dat kan! De politie houdt gratis extra vakantietoezicht wanneer je voor minstens zeven dagen en maximaal drie maanden afwezigheid bent.
 • Geef elkaar een schouderklopje!

  Geef elkaar een schouderklopje! wo 12 jun
  Met de campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje!’ willen Stichting tegen Kanker en de Vlaamse overheid iedereen aanmoedigen om deze zomer voldoende schaduw op te zoeken, beschermende kledij te dragen en zichzelf om de twee uur in te smeren.
1-30 Van 97