naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Opheffingsbesluit captatie

  di 18 sep
  De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant heeft de maatregelen die het onnodig waterverbruik verboden, opgeheven.
 • Vredesvlag voor ontwapening

  Dag van de Vrede di 18 sep
  Om de idealen van vrede te promoten, werd 21 september door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor de Vrede’. In de aanloop naar 21 september 2018 hijst het gemeentebestuur de vredesvlag aan het gemeentehuis en OCMW om de vredeswens zichtbaar te maken.
 • Afrikaanse varkenspest ontdekt in provincie Luxemburg

  ma 17 sep
  Het eerste geval van Afrikaanse varkenspest in Wallonië zorgt ook voor extra waakzaamheid in Vlaanderen. Zo zijn er een aantal gedragsregels voor wie in de natuur komt om de verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Mensen worden niet ziek, maar kunnen varkens wel besmetten.
 • Job- en opleidingsbeurs zorgsector regio Aarschot-Diest

  Zorgbeurs Diest ma 17 sep
  Op dinsdag 2 oktober 2018 organiseren Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Taskforce Spitsregio Leuven, provincie Vlaams-Brabant en VDAB een zorgbeurs in Diest.
 • Award ‘#SportersBelevenMeer 2018’

  Sporters beleven meer di 11 sep
  In 2018 dagen de medewerkers van Sport Vlaanderen alle steden en gemeenten opnieuw uit om deel te nemen aan de #SportersBelevenMeer-award door inwoners meer te laten bewegen en sportbeleving toe te voegen aan een activiteit. Ook jij kan helpen om deze award te behalen!
 • Huisdierensticker beschikbaar

  Huisdierensticker vr 7 sep
  In mei 2018 lanceerde minister Weyts de uniforme huisdierensticker. Het gemeentebestuur draagt alle dieren een warm hart toe en tekende in op deze actie. Je kan de sticker afhalen in het gemeentehuis.
 • Tremelosesteenweg afgesloten voor doorgaand verkeer

  di 4 sep
  Vanaf dinsdag 4 september 2018 wordt de Tremelosesteenweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar werd een alternatieve route langs de Werchtersesteenweg voorzien.
 • Vernieuwingswerken seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

  Infrabel di 4 sep
  De medewerkers van Infrabel voeren momenteel vernieuwingswerken uit aan de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot. Zij werken met een mobiele werf, waardoor de werken stelselmatig opschuiven en er niet telkens op dezelfde plaats wordt gewerkt.
 • September, maand van de sportclub

  Sport Vlaanderen ma 3 sep
  Naar jaarlijkse gewoonte is september de ‘Maand van de Sportclub’. Deze maand zetten de sportclubs in heel Vlaanderen hun deuren wagenwijd open met sportieve initiaties en andere sportactiviteiten. Ook in onze gemeente organiseren de sportclubs enkele gratis trainingen en initiatielessen.
 • Politiecontroles op rijden onder invloed en afleiding aan het stuur

  BOB vr 31 aug
  In september controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed en afleiding aan het stuur. Deze controles maken deel uit van het provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur.
 • Herstellingswerken fietspaden Kleinesteenweg

  wo 29 aug
  Aangezien de start van de geplande rioleringswerken in de Kleinesteenweg nog onzeker is, besliste het gemeentebestuur voorlopige verbeteringswerken aan de fietspaden uit te voeren. Deze werkzaamheden gaan van start op 10 september 2018 en zullen ongeveer vier weken duren.
 • Overal Stroomversnellers!

  Stroomversnellers di 28 aug
  Het Vlaams Energieagentschap daagt iedereen uit om zich te engageren voor een lokaal energieproject. De voorbije maanden werden twee projecten ingediend. Geef deze een duurzaam duwtje in de rug en stem voor 7 oktober 2018 op jouw favoriete energieproject!
 • Heraanleg fietspaden Baalsesteenweg

  Baalsesteenweg ma 27 aug
  Vanaf maandag 3 september 2018 krijgen de fietspaden langs de Baalsesteenweg een grondige opknapbeurt. Tijdens deze werkzaamheden worden de fietspaden vanaf het kruispunt met de Vissendijk tot aan het kruispunt met de Peuterstraat langs beide zijden van de weg opgebroken en heraangelegd in beton.
 • Aangepast snelheidsplan vanaf 1 september 2018 van kracht

  do 23 aug
  In haar beleidsdoelstellingen voor deze legislatuur voorziet het gemeentebestuur een goede, veilige verkeersinfrastructuur met een verhoogde verkeersleefbaarheid in de gemeente. Om dit te realiseren, werd in zitting van de gemeenteraad van 26 maart 2018 het aangepaste snelheidsplan goedgekeurd.
 • Help de bibliotheek mee verhuizen!

  di 21 aug
  Je hebt vast al vernomen dat de bibliotheek eind september 2018 naar een nieuw gebouw aan het centrumplein te Begijnendijk verhuist. Om deze verhuis vlot te laten verlopen, mag je vanaf nu dubbel zoveel items als normaal ontlenen en deze dubbel zo lang gebruiken.
 • Maatregelen wegens droogte opgeheven

  ma 20 aug
  Door de regen van de voorbije dagen werden de maatregelen tegen onnodig watergebruik en het verbod op het houden van kampvuren en open vuren op het grondgebied opgeheven. Het captatieverbod voor het oppompen van water uit onbevaarbare waterlopen blijft behouden. Spaarzaamheid blijft echter geboden.
 • Behaag jouw tuin met streekeigen planten

  Behaag je tuin do 16 aug
  Ongeveer 85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er één hebt en dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Ook jouw tuin kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant en zorg samen voor meer groen.
 • Geen extra kosten meer voor betalen met de kaart

  di 7 aug
  Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Kom alles te weten in 11 vragen en antwoorden.
 • Intekenen op de Vlaamse Energielening? Haast je!

  Energielening ma 6 aug
  Sinds 2015 geeft de Vlaamse Energielening een financieel duwtje in de rug bij de uitvoering van energiebesparende werken. Vanaf 1 januari 2019 kunnen enkel mensen uit de sociale doelgroep nog aanspraak maken op deze lening.
 • Maatregelen Ziekte van Newcastle verlengd

  Ziekte van Newcastle do 2 aug
  De tijdelijke maatregelen die genomen werden in het kader van de bestrijding van de ziekte van Newcastle bij pluimvee werden op 1 augustus 2018 verlengd.
 • Bevoegdheid voornaamswijziging overgedragen

  wo 1 aug
  Wie in het verleden z’n voornaam wou wijzigen, moest dat aanvragen aan de overheidsdienst Justitie. Die procedure kon tot anderhalf jaar duren en kostte € 490,00. Vanaf 1 augustus 2018 is de ambtenaar van de burgerlijke stand bevoegd om verzoeken tot voornaamswijziging te beoordelen.
 • Aanleg centrumplein Begijnendijk van start

  ma 30 jul
  In haar beleidsdoelstellingen voorziet het gemeentebestuur twee aantrekkelijke dorpskernen en een goede, veilige verkeersinfrastructuur. Om dit te realiseren, worden beide dorpskernen vernieuwd. Op 30 juli 2018 start de aanleg van het nieuwe centrumplein in Begijnendijk.
 • Op zoek naar een goedkoper energiecontract?

  VREG vr 27 jul
  Ga je verhuizen en dien je een nieuw elektriciteits- en gascontract af te sluiten? Of ben je op zoek naar een goedkoper energiecontract? Sta dan zeker even stil bij de jaarlijkse vergoeding, een administratieve kost die jouw leverancier via de energiefactuur aanrekent.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen ma 23 jul
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het deze week heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

  Ziekte van Newcastle wo 18 jul
  Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. Ook als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om jouw kippen te beschermen.
 • Nieuw aangiftesysteem voor bewakingscamera’s

  Bewakingscamera's di 10 jul
  Gebruik je een camerabewakingssysteem aan de ingang van jouw woning, winkel of industriële site? Dan dien je deze bewakingscamera’s voortaan aan te geven bij de politiediensten.
 • Ploegbaas met pensioen

  Paul Meylemans di 3 jul
  Op 1 juli 2018 ging Paul Meylemans, de ploegbaas van de dienst werken, met welverdiend pensioen. Meer dan 25 jaar lang was Paul het gezicht van de gemeente.
 • Vraag gratis afwezigheidstoezicht aan!

  Vakantietoezicht vr 29 jun
  Ga je deze zomer op vakantie? Dan kan je bij het plaatselijk politiekantoor of op www.policeonweb.belgium.be gratis afwezigheidstoezicht aanvragen.
 • Gouverneur Vlaams-Brabant vraagt spaarzaam om te gaan met water

  Watertips wo 27 jun
  Op dit ogenblik is er nog geen beperking voor het gebruik van drinkwater, maar de gouverneur van Vlaams-Brabant roept iedereen alvast op om spaarzaam om te gaan met water, iets wat we niet alleen zouden moeten doen bij droogte.
 • Misleidende wildgroei aan groepsaankopen

  Samenaankoop ma 11 jun
  De voorbije weken werden in de gemeente heel wat groepsaankopen voor energiebesparende maatregelen aangeboden. Hoewel ze de indruk wekken, worden deze niet in samenwerking met het gemeente- of provinciebestuur georganiseerd.
1-30 Van 98