naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Begijnendijkenaar organiseert prestigieuze tentoonstelling in Monaco

  Paul Wijnants wo 4 dec
  Begijnendijkenaar Paul Wijnants verzamelde op vraag van prins Albert II van Monaco een nooit eerder geziene postzegelcollectie van de maritieme post.
 • Klusjesdienst plaatst rookmelders

  wo 4 dec
  In zitting van het vast bureau van 12 november 2019 werd beslist dat 65-plussers en hulpbehoevenden een beroep kunnen doen op de klusjesdienst van het OCMW om rookmelders in hun woning te plaatsen.
 • Alcoholcontroles tijdens BOB-eindejaarscampagne in Vlaams-Brabant

  ma 2 dec
  Rijden onder invloed van alcohol blijft een probleem. Daarom controleren de lokale en federale politiediensten in december 2019 op rijden onder invloed in Vlaams-Brabant. Hiermee willen ze een verdere daling van het aantal verkeersongevallen realiseren.
 • Maak jij mee de ruimte voor Vlaams-Brabant?

  Beleidsplan Ruimte vr 29 nov
  De medewerkers van de provincie Vlaams-Brabant maken momenteel werk van een nieuwe visie op de ontwikkeling van wonen, werken en leven in de provincie. Daarom werd een eerste ontwerp van het ruimtelijk beleid voor de komende jaren gemaakt. Zij willen graag weten wat jij hiervan vindt!
 • Stop geweld tegen huisartsen

  Stop geweld tegen huisartsen wo 27 nov
  In dokterspraktijken komen dikwijls verbaal en fysiek geweld voor. Huisartsen krijgen vaak, veel te vaak, te maken met kritiek, beledigingen en bedreigingen. Het wordt hoog tijd om het tij te keren! Geweld is nergens op zijn plaats, zeker niet in een dokterspraktijk.
 • Hulpverleningszone Oost verkoopt

  Hulpverleningszone Oost do 21 nov
  Hulpverleningszone Oost gaat over tot de verkoop van verschillende voertuigen en materieel. De aanbiedingen dienen ten laatste op 20 december 2019 binnen te zijn.
 • Proefopstelling Nieuwstraat

  wo 20 nov
  Om de snelheid van het doorgaand verkeer in de Nieuwstraat af te remmen, werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 19 november 2019 beslist van start te gaan met een tijdelijk proefproject.
 • Proefproject parkeerverbod +3,5 ton in Dreef

  di 19 nov
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 12 november 2019 werd beslist van start te gaan met een tijdelijk proefproject in de Dreef, waardoor tot en met 30 juni 2020 een parkeerverbod voor voertuigen met een gewicht van meer dan 3,5 ton van toepassing is.
 • Toon respect voor afvalophalers en recyclageparkwachters

  Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter ma 18 nov
  Bij hitte, regen of vrieskou zijn de afvalophalers dagelijks op de baan om jouw afval op te halen. Daarnaast kan je ook altijd op de parkwachters van het recyclagepark rekenen. Tijdens deze 'Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter' is het tijd voor een dikke dankjewel.
 • FOD Justitie waarschuwt voor illegale website strafregister

  do 14 nov
  Momenteel doet de betalende website www.strafregister.be alsof ze een dienst verleent, maar dat is niet zo. Je kan een uittreksel uit het strafregister gratis verkrijgen bij de medewerkers van de dienst burgerzaken in het gemeentehuis.
 • Hou jouw huis gezond, kies bewust!

  Gezond Binnen di 12 nov
  Wist je dat de lucht in jouw woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Zonder dat je het beseft, vervuil je de lucht binnen door de producten die je gebruikt of nieuwe materialen die je in huis haalt en dat kan een slechte invloed hebben op jouw gezondheid. Toch kan je er zelf iets aan doen.
 • Zet een verborgen parel in de spotlights

  Recupel vr 8 nov
  Ook in Begijnendijk werden het afgelopen jaar massaal oude lampen en armaturen gerecycleerd. Om iedereen daarvoor de bedanken, willen de medewerkers van Recupel de gemeente nog mooier maken door de mooiste hoekjes te verlichten met een goed geplaatste spot. Daarvoor hebben zij jouw hulp nodig!
 • Hoe gezond is jouw grond?

  di 5 nov
  Door het rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen nog steeds een pak verontreinigde gronden. Met het project ‘De Grote Grondvraag’ willen de medewerkers van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) in kaart brengen welke gronden in Vlaanderen gezond zijn en welke niet.
 • De dienst Voogdij is op zoek naar jou!

  Dienst Voogdij van de FOD Justitie ma 4 nov
  De dienst Voogdij van de FOD Justitie is op zoek naar gemotiveerde personen die bereid zijn om kinderen en jongeren die in onzekere omstandigheden in België verblijven te begeleiden en een deel van hun tijd te besteden om samen met hen op zoek te gaan naar een duurzaam traject.
 • Start asbestopruimingswerken afgebrand appartementsgebouw Dreef

  do 31 okt
  Op maandag 4 november 2019 start een erkend asbestverwijderingsbedrijf met de opruim van de asbestresten ter hoogte van het afgebrande appartementsgebouw, gelegen op de hoek van de Dreef en Kerkstraat te Begijnendijk.
 • Bestuur beslist om rookmelders te verkopen

  wo 30 okt
  Woningbranden eisen in België elk jaar tientallen mensenlevens. Het bestuur wenst alle inwoners dan ook graag te adviseren en sensibiliseren over de plaatsing van rookmelders. Daarom werd in zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2019 beslist rookmelders te verkopen.
 • Avondsluiting speeltuin Vissendijk

  di 29 okt
  De voorbije maanden werden heel wat vernielingen aan de centrumparking in Begijnendijk vastgesteld. Om de vandalen tijdens de wintermaanden een halt toe te roepen, werd beslist de speeltuin tot en met 29 maart 2020 elke avond te sluiten.
 • Gezocht! Lege batterijen

  Lege batterijen vr 25 okt
  In Begijnendijk verbergen zich maar liefst 124 830 lege batterijen, wellicht ook bij jouw thuis! Om deze batterijen op te sporen en ervoor te zorgen dat ze in een Bebat-inzamelpunt terechtkomen, organiseert Bebat samen met de OVAM tot 15 november 2019 een grootschalige zoekactie.
 • Geen doorgang via jaagpad Demer wegens herstel oevers Westelijke Ringbrug Aarschot

  do 24 okt
  De Vlaamse Waterweg herstelt momenteel de oevers van de Demer ter hoogte van de Westelijke Ringbrug te Aarschot (R25). Daarom wordt het jaagpad volledig afgesloten voor alle jaagpadgebruikers.
 • Verdient de gemeente de titel 'Fietsgemeente 2020'?

  Fietsgemeente 2020 ma 21 okt
  Vind je het fantastisch om te fietsen in onze gemeente? Neem dan zeker deel aan de actie 'Fietsgemeente/Fietsstad 2020' van de VSV, de Fietsersbond en Het Nieuwsblad. Dankzij deze wedstrijd kan je zelf jouw stem laten horen over het fietsbeleid en het fietsplezier in de gemeente.
 • Inzamelactie voor betrokkenen brand

  Inzamelactie wo 16 okt
  De bereidheid van anderen om de inwoners die op vrijdag 11 oktober 2019 getroffen werden door de brand in de Dreef in Begijnendijk te helpen, is zo hartverwarmend dat het bestuur besliste een inzamelactie te organiseren.
 • Zorg dat je niets mist door griep

  Zorg dat je niets mist door griep wo 16 okt
  Elk jaar brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee. Zo krijgt één op de tien mensen in de winter griep. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan deze ziekte ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de beste manier om jezelf tegen griep en de gevolgen ervan te beschermen.
 • Het gele lintje verbindt je

  Gele lintje di 15 okt
  Om de verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en aandacht te vragen voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, organiseren de medewerkers van Kom op tegen Kanker op donderdag 17 oktober 2019 opnieuw ‘Dag tegen Kanker’.
 • Begijnendijk hangt een laken uit het raam!

  Werelddag tegen Armoede ma 14 okt
  Op donderdag17 oktober 2019 hangt het bestuur aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw een wit laken uit het raam als het symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede.
 • Geen gevaar voor asbestverontreiniging na brand in Dreef

  za 12 okt
  Naar aanleiding van de brand die gisteren plaatsvond in de Dreef te Begijnendijk werden vanmorgen de nodige onderzoeken en metingen uitgevoerd in het betrokken appartementsgebouw, de omliggende woningen en de omgeving.
 • Brand in de Dreef te Begijnendijk

  vr 11 okt
  Omstreeks 15.30 u vanmiddag ontstond er een uitslaande brand op de eerste verdieping van een appartementsgebouw, gelegen in de Dreef te Begijnendijk. De brand sloeg al snel over op het hele dakgebinte van het gebouw, met hevige rookontwikkeling tot gevolg.
 • Captatieverbod voor waterlopen

  vr 11 okt
  Het politiebesluit op het verbod om water te capteren van 18 juli 2019 werd door de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant opgeheven.
 • Medewerkers drie weken met een e-fiets naar het werk

  wo 9 okt
  Dankzij het project 'De Fietstest' van de provincie Vlaams-Brabant kunnen dertien medewerkers van het bestuur gedurende drie weken een elektrische fiets, e-bakfiets of vouwfiets gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Het bestuur geeft ook als werkgever graag het goede voorbeeld.
 • Denk twee keer na voor je op een link klikt

  Cybersecurity ma 7 okt
  Naar jaarlijkse gewoonte is oktober de maand van de cybersecurity. In het kader van deze 'European Cyber Security Month' lanceren het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition voor de vijfde keer samen een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid.
 • Inwoners maken kennis met Warme William tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’

  Soep met Babbeltjes vr 4 okt
  Om te laten zien dat het bestuur haar steentje wil bijdragen aan de verhoging van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren wordt Warme William, de mascotte van de campagne 'Warme Gemeente', tijdens deze ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ voorgesteld.
1-30 Van 118