naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Ver weg of dichtbij op reis? Laat je vaccineren

  Vaccinatieweek ma 23 apr
  Of je nu een exotische reis maakt, een citytrip in Europa boekt of een lang weekend de natuur induikt in Frankrijk of Nederland. Vaccinaties zijn altijd belangrijk.
 • Klaar voor Woensdag Fietsdag 2018?

  Woensdag Fietsdag wo 18 apr
  Op woensdag 25 april 2018 wordt een nieuwe editie van de campagne ‘Woensdag Fietsdag’ afgetrapt. Het gemeentebestuur en de personeelsleden zijn alvast zeer enthousiast om deel te nemen! Volg hun voorbeeld en gebruik zelf wat meer de trappers.
 • Oplichters aan de lijn? Zo kan je ze herkennen

  Oplichters aan de lijn di 17 apr
  Heel wat mensen komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5 400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag. In datzelfde jaar gingen 1 op de 5 klachten bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijk.
 • Laat je begeleiden door de BENOvatiecoach

  BENOveren ma 16 apr
  Wil je werk maken van een goed geïsoleerde woning? Plan je de installatie van een zonneboiler of warmtepomp, maar weet je niet hoe je dat aanpakt? Win tijd en energie en laat je begeleiden door de BENOvatiecoach. Het gemeentebestuur en De Kringwinkel Hageland starten drie begeleidingstrajecten op.
 • Provinciale groepsaankoop breidt uit

  Groepsaankoop ma 9 apr
  De provinciale groepsaankoop werd op 1 april 2018 afgesloten. Dankzij deze groepsaankoop plaatsten meer dan 400 gezinnen zonnepanelen of dakisolatie. Goed nieuws, want vanaf 16 april 2018 kan je als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaankoop voor (spouw)muurisolatie of ramen.
 • Processieweg krijgt een grondige opknapbeurt

  Processieweg do 5 apr
  Vanaf april tot het najaar van 2018 staan er verschillende werken in de Processieweg op stapel. Er wordt niet alleen onder de grond hard gewerkt aan een nieuwe riolering en nutsleidingen, ook de straten worden helemaal opnieuw aangelegd.
 • Politie controleert in april op alcohol en snelheid

  BOB ma 2 apr
  Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant streeft naar minder verkeersongevallen en minder verkeersslachtoffers. Daarom controleren de politiediensten in april 2018 op rijden onder invloed en onaangepaste of overdreven snelheid.
 • Politie wil dwalende mensen met dementie sneller opsporen

  Project Dementie vr 30 mrt
  Op 29 maart 2018 gaf de Politiezone Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo de aftrap van het nieuwe project 'Dementie', een project dat het zoekproces naar verloren gelopen mensen met dementie moet versnellen.
 • Feest mee met jouw straat, buurt of vereniging!

  Vlaanderen Feest wo 28 mrt
  Lijkt het je wel een leuk idee om eens een feest voor jouw straat of buurt in de steigers te zetten? Dan is de periode in de aanloop naar de Vlaamse feestdag misschien wel het uitgelezen moment om dat in de praktijk om te zetten.
 • Lokaal Overleg Kinderopvang brengt baby- en kindvriendelijke horecazaken in kaart

  Sticker voor baby- en kindvriendelijke horecazaken di 27 mrt
  De leden van het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) hebben een sticker ontworpen die horecazaken op hun toegangsdeur kunnen kleven, zodat ouders duidelijk kunnen zien waar ze samen met hun kinderen rustig en met een gerust hart iets kunnen gaan eten en/of drinken.
 • Hanteer een veilige volgafstand!

  Volgafstand do 22 mrt
  Hoe sneller je rijdt, hoe meer volgafstand je moet laten tussen jezelf en jouw voorligger. Als je te dicht achter jouw voorligger rijdt, riskeer je een kop-staartaanrijding. Voldoende afstand houden is dus de boodschap en bovendien wettelijk verplicht!
 • Begijnendijk treedt toe tot Statiegeldalliantie

  Statiegeldalliantie di 13 mrt
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 29 januari 2018 werd beslist toe te treden tot de ‘Statiegeldalliantie’. Op 26 februari 2018 nam de gemeenteraad kennis van deze beslissing, zodat het college op maandag 12 maart 2018 het lidmaatschap kon ondertekenen.
 • Werken in centrum van Baal van start

  Werken Baal ma 5 mrt
  Begin maart 2018 starten werkzaamheden in het centrum van Baal. Met dit project wil het gemeentebestuur van Tremelo de verkeersleefbaarheid en de veiligheid in het centrum verbeteren. Vanaf 5 maart wordt het doorgaand verkeer vanuit en richting Begijnendijk omgeleid.
 • Inzameling roze zak succesvol van start

  Roze zak vr 23 feb
  De laders van EcoWerf hebben de voorbije weken in 27 gemeenten de roze zakken opgehaald. Er werd maar liefst 208 000 kg plastics ingezameld. Gemiddeld over alle aansluitpunten bereiken zij nu al 82% van hun streefdoel, zeker een succes!
 • Slimme acties voor verenigingen en personeel

  Burgemeestersconvenant ma 19 feb
  Om nog een stapje verder te zetten in het kader van de uitwerking van het gemeentelijke klimaatplan werden in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 12 februari 2018 twee nieuwe acties goedgekeurd.
 • Stripverhaal vol brandpreventietips in de bibliotheek

  Strip brandgevaar di 13 feb
  De vzw Oscare, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, lanceerde het stripverhaal ‘De familie Burnout bakt het bruin’ om kinderen en jongeren op een ludieke manier bewust te maken van de gevaren van vuur en uit te leggen wat ze moeten doen als er brand uitbreekt.
 • Blijf niet in de kou staan!

  Stookolietoelage wo 7 feb
  De verwarmingsfactuur neemt een aanzienlijk deel van het gezinsbudget in. Hierdoor lopen mensen met een laag inkomen het risico in moeilijkheden te geraken. Daarom komt het Sociaal Verwarmingsfonds voor een deel tussen in de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden
 • Premie voor elektrische wagen

  Elektrisch rijden wo 7 feb
  In de loop van 2018 komen er weer heel wat nieuwe elektrische wagens op de markt. Bovendien wordt er nog tot en met 31 december 2019 een aanmoedigingspremie gegeven aan natuurlijke personen die investeren in een nieuwe elektrische wagen of voertuigen op waterstof.
 • Retributie compostvaten aangepast

  Compostvaten vr 26 jan
  In zitting van de gemeenteraad van 27 november 2017 werd een aanpassing aan het retributiereglement voor de verkoop van compostvaten en –bakken goedgekeurd. Zo biedt het gemeentebestuur nu compostbakken in kunststof in de plaats van in hout aan.
 • Voorlopig herstel fietspaden Kleinesteenweg

  do 25 jan
  In zitting van de gemeenteraad van 22 januari 2018 werden de lastenvoorwaarden voor de voorlopige herstelling van de Kleinesteenweg goedgekeurd.
 • Vernieuwing fietsnetwerk

  Vernieuwing fietsnetwerk wo 17 jan
  Op 2 januari 2018 gingen de werken aan het fietsnetwerk in het Hageland en Leuven van start. Tijdens deze werken wordt alle bewegwijzering weggehaald en vernieuwd. Het einde van de werken is gepland voor juni 2018.
 • Drinkwatertarieven aangepast

  De Watergroep do 11 jan
  Vanaf 1 januari 2018 hanteert De Watergroep een geïndexeerd tarief voor drinkwater. De drinkwaterfactuur bestaat uit drie onderdelen, nl. de prijs voor de productie en de levering van drinkwater, de bijdrage voor afvoer en de bijdrage voor zuivering.
 • Vlaamse gemeenten starten met omgevingsvergunning

  wo 10 jan
  Op 1 januari 2018 schakelden alle Vlaamse gemeenten over naar de omgevingsvergunning. Deze vervangt voortaan de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning.
 • Aanvragen vastgoedinfo vanaf 15 januari 2018 enkel online

  wo 3 jan
  Vanaf 15 januari 2018 kan vastgoedinformatie enkel nog online aangevraagd worden. Elke aanvrager dient zich eerst online te registreren alvorens hij/zij vastgoedinformatie kan aanvragen.
 • S-peil vervangt het K-peil voor nieuwe woongebouwen vanaf 1 januari 2018

  S-peil do 28 dec
  Het huidige verplichte maximale K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming in nieuwe woongebouwen wordt door de Vlaamse overheid vervangen door een peil voor de energie-efficiëntie van de gebouwschil.
 • Vernieuwd GAS-reglement garandeert leefbaarheid

  wo 27 dec
  De politie en de burgemeesters van de politiezone Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo willen overlast en vandalisme snel en efficiënt kunnen bestrijden. Daarom werd er deze maand een nieuw politiereglement voorgesteld aan de drie gemeenteraden.
 • Ontdek het nieuwe treinaanbod

  Dienstregeling NMBS vr 8 dec
  Reis je regelmatig met de trein? Ontdek dan snel de nieuwe dienstregeling van de NMBS. Deze gaat in op zondag 10 december 2017.
 • Tijd voor jouw relatie?

  Tijd voor je relatie wo 6 dec
  Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens wat minder goed gaan. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid eind oktober 2017 de website www.tijdvoorjerelatie.be.
 • Subsidies voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen

  Subsidies energiebesparende maatregelen ma 4 dec
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 27 november 2017 werd beslist voor een aantal energiebesparende maatregelen in bestaande woningen een subsidie te verlenen. Dit reglement geldt voor werken die uitgevoerd worden vanaf 1 januari 2018.
 • Bosteam actief in Begijnendijk

  Bosteam vr 1 dec
  Bezit je een bos in de gemeente of wil je er eentje aanplanten? Dan is er goed nieuws voor jou! Sinds 1 september 2017 staat er namelijk een kersvers bosteam voor de regio Noord-Hageland tot jouw dienst. Het team bestaat uit de twee bosspecialisten Jeroen Heyman en Jan Wauters.
1-30 Van 67