naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Terugkommoment in 2019 van start

  Rijbewijzer do 15 nov
  Beginnende bestuurders vormen de grootste risicogroep binnen de ongevallencijfers, omdat ze zichzelf de eerste maanden na het behalen van het rijbewijs overschatten. Om hen beter te wapenen tegen de risico’s van de weg werd in de vernieuwde rijopleiding een terugkommoment opgenomen.
 • Respect zit in de kleine dingen

  Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter wo 14 nov
  Om respect te vragen voor alle afvalophalers en parkwachters organiseren Interafval, VVSG, OVAM, Fost Plus, EcoWerf en alle andere afvalintercommunales van 19 tot 23 november 2018 de derde editie van de ‘Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter’.
 • Er cool uitzien en zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Cool op de fiets di 13 nov
  De jongste vijf jaar stierven 74 fietsers en raakten meer dan 6 800 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker.
 • Hou jouw huis gezond, kies bewust!

  Gezond Binnen ma 12 nov
  Wist je dat de lucht in jouw woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Zonder dat je het beseft, vervuil je de lucht binnen door de producten die je gebruikt of nieuwe materialen die je in huis haalt en dat kan een slechte invloed hebben op jouw gezondheid. Toch kan je er zelf iets aan doen.
 • Crisiscentrum schudt iedereen wakker met BE-Alert Challenge

  BE-Alert Challenge vr 9 nov
  Het is hoog tijd om je in te schrijven op BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt. Er is zelfs meer! Met de ‘BE-Alert Challenge’ zorg je niet enkel voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.
 • Nieuwe procedure voor toestemming burgemeester bewakingsactiviteiten

  do 8 nov
  Op 21 september 2018 werd het Ministerieel besluit van 25 juli 2018 tot vaststelling van het model van de toestemming van de burgemeester, zoals bedoeld in artikel 24 van de wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.
 • Wordt Begijnendijk de 'Hergebruikkampioen Hageland 2018'?

  Hergebruikkampioen Hageland 2018 do 8 nov
  Naar aanleiding van de 'Europese Week van de Afvalvermindering' gaan de medewerkers van De Kringwinkel Hageland tussen 17 en 25 november 2018 opnieuw op zoek naar de 'Hergebruikkampioen Hageland 2018'. Stoot Begijnendijk Diest van de troon? Of gaat Aarschot opnieuw met de titel aan de haal?
 • CO is een groot gevaar, want je wordt het niet gewaar!

  Infographic CO di 6 nov
  Met de koude periode voor de deur willen de medewerkers van de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant waarschuwen voor het gevaar op CO-vergiftiging. In 2017 registreerde het Antigifcentrum immers 340 ongevallen met CO, waarbij 811 slachtoffers vielen.
 • GA&DC neemt intrek in oude bibliotheek

  ma 5 nov
  Begin november 2018 verhuisden de vrijwilligers van Gemeentelijk Archief en Documentatiecentrum naar de oude bibliotheek.
 • Tentoonstelling RLNH vzw in gemeentehuis

  RLNH vzw di 30 okt
  Naar aanleiding van hun 25-jarige bestaan laten de medewerkers van Regionaal Landschap Noord-Hageland (RLNH) vzw in elke gemeente van het werkingsgebied een kleine tentoonstelling rondreizen. In november 2018 is Begijnendijk aan de beurt.
 • Rotonde Betekom afgesloten vanaf 5 november 2018

  Signalisatie Betekom do 25 okt
  Momenteel wordt de verharding op het Corneel Vissenaekensplein afgewerkt en de aanleg van de riolering in de richting van de rotonde opgestart. Op maandag 5 november 2018 gaan de werkzaamheden aan de rotonde te Betekom van start.
 • Begijnendijk hangt een laken uit het raam!

  Werelddag tegen Armoede wo 17 okt
  Op woensdag 17 oktober 2018 hangt het gemeentebestuur aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw een wit laken uit het raam als het symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede.
 • Het gele lintje verbindt je

  Gele lintje do 11 okt
  Om de verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en aandacht te vragen voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, organiseren de medewerkers van Kom op tegen Kanker op donderdag 18 oktober 2018 opnieuw ‘Dag tegen Kanker’.
 • Zorg dat je niets mist door griep

  Zorg dat je niets mist door griep wo 10 okt
  Elk jaar brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee. Zo krijgt één op de tien mensen in de winter griep. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan deze ziekte ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de beste manier om jezelf tegen griep en de gevolgen ervan te beschermen.
 • Bezoek de huizen van morgen!

  Ecobouwers Opendeur ma 8 okt
  Op 10, 11, 17 en 18 november 2018 komt België weer massaal op de been voor de ‘Ecobouwers Opendeur’, het kijkwoningenevenement dat integraal kiest voor de toekomst. Woon je zelf in een duurzame woning? Stel jouw woning dan open en help toekomstige bouwers verder.
 • Afschakelplan bij elektriciteitsschaarste

  Afschakelplan wo 3 okt
  Elektriciteit is zo’n vanzelfsprekend gegeven in het dagelijkse leven dat weinigen erbij stilstaan wat er allemaal zou gebeuren wanneer de stroom uitvalt. Deze winter bestaat echter het vooruitzicht dat enkele stroomcentrales buiten gebruik raken, met mogelijke stroomtekorten tot gevolg.
 • Nieuw wijkkantoor Politiezone BRT te Betekom

  Wijkkantoor wo 26 sep
  Vanaf 1 oktober 2018 kan je in het nieuwe wijkkantoor van de Politiezone BRT te Betekom terecht. Je vindt het nieuwe wijkkantoor aan de Professor Scharpélaan 41 te Betekom, naast GBS De Klimroos. De openingsuren blijven ongewijzigd.
 • Herinrichting kruispunten van start

  Kruispunt Soelstraat ma 24 sep
  De werkzaamheden voor de heraanleg van het kruispunt van de Moorsemsestraat met de Seypstraat en het kruispunt van de Soelstraat met de oude tramroute gaan op 8 oktober van start en niet op 1 oktober 2018, zoals eerder gecommuniceerd werd.
 • Opheffingsbesluit captatie

  di 18 sep
  De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant heeft de maatregelen die het onnodig waterverbruik verboden, opgeheven.
 • Afrikaanse varkenspest ontdekt in provincie Luxemburg

  ma 17 sep
  Het eerste geval van Afrikaanse varkenspest in Wallonië zorgt ook voor extra waakzaamheid in Vlaanderen. Zo zijn er een aantal gedragsregels voor wie in de natuur komt om de verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Mensen worden niet ziek, maar kunnen varkens wel besmetten.
 • Award ‘#SportersBelevenMeer 2018’

  Sporters beleven meer di 11 sep
  In 2018 dagen de medewerkers van Sport Vlaanderen alle steden en gemeenten opnieuw uit om deel te nemen aan de #SportersBelevenMeer-award door inwoners meer te laten bewegen en sportbeleving toe te voegen aan een activiteit. Ook jij kan helpen om deze award te behalen!
 • Huisdierensticker beschikbaar

  Huisdierensticker vr 7 sep
  In mei 2018 lanceerde minister Weyts de uniforme huisdierensticker. Het gemeentebestuur draagt alle dieren een warm hart toe en tekende in op deze actie. Je kan de sticker afhalen in het gemeentehuis.
 • Vernieuwingswerken seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

  Infrabel di 4 sep
  De medewerkers van Infrabel voeren momenteel vernieuwingswerken uit aan de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot. Zij werken met een mobiele werf, waardoor de werken stelselmatig opschuiven en er niet telkens op dezelfde plaats wordt gewerkt.
 • September, maand van de sportclub

  Sport Vlaanderen ma 3 sep
  Naar jaarlijkse gewoonte is september de ‘Maand van de Sportclub’. Deze maand zetten de sportclubs in heel Vlaanderen hun deuren wagenwijd open met sportieve initiaties en andere sportactiviteiten. Ook in onze gemeente organiseren de sportclubs enkele gratis trainingen en initiatielessen.
 • Maatregelen ziekte van Newcastle versoepeld

  vr 31 aug
  Vanaf 1 september 2018 kunnen hobbykwekers onder strikte voorwaarden met hun dieren deelnemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen.
 • Heraanleg fietspaden Baalsesteenweg

  Baalsesteenweg ma 27 aug
  Vanaf maandag 3 september 2018 krijgen de fietspaden langs de Baalsesteenweg een grondige opknapbeurt. Tijdens deze werkzaamheden worden de fietspaden vanaf het kruispunt met de Vissendijk tot aan het kruispunt met de Peuterstraat langs beide zijden van de weg opgebroken en heraangelegd in beton.
 • Aangepast snelheidsplan vanaf 1 september 2018 van kracht

  do 23 aug
  In haar beleidsdoelstellingen voor deze legislatuur voorziet het gemeentebestuur een goede, veilige verkeersinfrastructuur met een verhoogde verkeersleefbaarheid in de gemeente. Om dit te realiseren, werd in zitting van de gemeenteraad van 26 maart 2018 het aangepaste snelheidsplan goedgekeurd.
 • Geen extra kosten meer voor betalen met de kaart

  di 7 aug
  Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Kom alles te weten in 11 vragen en antwoorden.
 • Intekenen op de Vlaamse Energielening? Haast je!

  Energielening ma 6 aug
  Sinds 2015 geeft de Vlaamse Energielening een financieel duwtje in de rug bij de uitvoering van energiebesparende werken. Vanaf 1 januari 2019 kunnen enkel mensen uit de sociale doelgroep nog aanspraak maken op deze lening.
 • Bevoegdheid voornaamswijziging overgedragen

  wo 1 aug
  Wie in het verleden z’n voornaam wou wijzigen, moest dat aanvragen aan de overheidsdienst Justitie. Die procedure kon tot anderhalf jaar duren en kostte € 490,00. Vanaf 1 augustus 2018 is de ambtenaar van de burgerlijke stand bevoegd om verzoeken tot voornaamswijziging te beoordelen.
1-30 Van 99