naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Bewegen Op Verwijzing-coach inschakelen kan tijdelijk zonder verwijsbrief

  20200310_Roselien vr 3 apr
  In januari 2020 ging het bestuur op zoek naar een coach voor het BOV-project. Ondertussen werd Roselien Buys aangesteld. Wil je tijdens deze crisisperiode meer bewegen, maar weet je niet hoe of wanneer? Dan helpt de nieuwe BOV-coach jou graag op weg, nu zelfs zonder doorverwijzing van jouw arts.
 • Nieuwe termijn openbaar onderzoek vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed provincie Vlaams-Brabant

  wo 1 apr
  De termijn van het openbaar onderzoek voor de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed is geschorst omwille van de civiele noodsituatie als gevolg van de coronacrisis en de federale coronavirusmaatregelen van 12 en 17 maart 2020.
 • Valse facturen van De Watergroep in omloop

  ma 30 mrt
  De Watergroep kreeg van enkele klanten de melding dat er momenteel valse facturen de ronde doen. Kreeg je een e-mail van afzender 'Watergroep' met als onderwerp 'Eind jaarafrekening' of 'De jaarrekening' in jouw mailbox? Wis die dan!
 • Nooddecreet voor behandelingstermijnen en openbare onderzoeken omgevingsvergunningen

  vr 27 mrt
  Het Vlaams Parlement heeft een nooddecreet aangenomen voor de verlenging van de behandelingstermijn van omgevingsvergunningen en het schorsen van alle openbare onderzoeken tot 24 april 2020.
 • Vraag jouw hinderpremie aan

  vr 27 mrt
  Vanaf vandaag kan je een aanvraag indienen voor het bekomen van de coronahinderpremie.
 • Cybercriminelen misbruiken coronavirus

  do 26 mrt
  Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) waarschuwt voor een sterke stijging van valse berichten over het coronavirus. Cybercriminelen verspreiden immers virussen en ransomware via berichten en applicaties over het virus.
 • Laat weten wat je vindt van de gemeente

  Gemeente- en stadsmonitor wo 25 mrt
  Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid heeft beslist de grootschalige bevraging ‘Gemeente- & Stadsmonitor’ uit te stellen. Deze wordt later op het jaar ingepland.
 • Bibliotheek start met reservatiesysteem

  di 24 mrt
  Ook tijdens deze periode van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan, staan de medewerkers van de bibliotheek voor jou paraat. De bibliotheek blijft tot nader order wel gesloten, maar de medewerkers zorgen voor een aangepaste dienstverlening en werken op reservatie!
 • Code geel voor bos en natuurgebieden in Vlaams-Brabant

  di 24 mrt
  Het provinciebestuur van Vaams-Brabant besliste vandaag over te gaan naar code geel inzake het brandrisico in bos- en natuurgebieden, voornamelijk omwille van verhoogd brandrisico in bossen met veel adelaarsvarens. In Begijnendijk gaat dit over het Meetshovenbos.
 • Fitter dankzij de Bewegen Op Verwijzing-coach

  Roselien Buys wo 18 mrt
  In januari 2020 ging het bestuur op zoek ging naar een coach voor het beweeg- en welzijnsproject ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV). Ondertussen werd Roselien Buys aangesteld. Ze is overtuigd van het project en gemotiveerd om mensen in beweging te zetten.
 • Vanaf april 2020 ben je welkom wanneer het voor jou uitkomt

  Dienstverlening april 2020 ma 16 mrt
  De komende tijd maakt het bestuur werk van een eigentijdse en toegankelijke dienstverlening voor alle inwoners. Zo wordt de werking van de diensten vanaf woensdag 1 april 2020 aangepast om jou nog beter te kunnen helpen.
 • Aanvullende maatregelen om verspreiding coronavirus Covid-19 tegen te gaan

  vr 13 mrt
  Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan, heeft de Nationale Veiligheidsraad op donderdag 12 maart 2020 beslist de huidige maatregelen te versterken met aanvullende maatregelen. In de loop van de dag zorgt het bestuur voor verdere communicatie.
 • Bestuur neemt bijkomende maatregelen tegen coronavirus Covid-19

  vr 13 mrt
  Het bestuur volgt de verspreiding van het coronavirus Covid-19 op de voet. Ter bescherming van de inwoners werden reeds heel wat bijkomende maatregelen genomen. Vanaf 13 maart tot en met 3 april 2020 worden ook enkele gemeentelijke gebouwen gesloten.
 • Ook EcoWerf neemt maatregelen naar aanleiding van coronavirus Covid-19

  vr 13 mrt
  De Federale Regering heeft vanochtend aangegeven dat bepaalde openbare diensten, waaronder afvalbeheer, moeten blijven werken.
 • Begijnendijk beschermt de inwoners

  do 12 mrt
  Naar aanleiding van het coronavirus Covid-19 worden er in Begijnendijk preventief enkele maatregelen genomen om de verspreiding van het virus onder controle te houden en onze ouderen en chronisch zieken te beschermen.
 • Spoorwerken in de buurt

  Infrabel do 12 mrt
  Infrabel voert onderhoudswerken uit aan de overweg in de Kasteelstraat te Begijnendijk. De werken vinden plaats vanaf maandag 16 maart om 22.00 u tot dinsdag 17 maart 2020 om 6.00 u.
 • Sportcentra gesloten tot 31 maart 2020

  do 12 mrt
  De burgemeester heeft beslist om sportcentrum De Tumkens en outdoor sportpark Grote Baan vanaf 13 maart tot en met 31 maart 2020 te sluiten voor publiek. Hierdoor worden ook alle activiteiten op deze locaties geannuleerd.
 • ELZ Demerland van start

  ELZ Demerland wo 11 mrt
  Om het werk van alle lokale overheden en de zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen, werden in Vlaanderen eerstelijnszones (ELZ) opgericht. Begijnendijk vormt samen met Aarschot, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge de ELZ Demerland. Deze werd begin dit jaar erkend.
 • Help jezelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus Covid-19

  wo 11 mrt
  Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook ons land. De Belgische gezondheidsautoriteiten doen er alles aan om ieders gezondheid te beschermen. Daarom zijn er vanaf vandaag tot 31 maart 2020 bijkomende aanbevelingen van toepassing.
 • Passie voor klassiek?

  Arte Amanti Rotselaar di 10 mrt
  Ook in 2020 delen de leden van de intergemeentelijke culturele samenwerking (IGCS) graag hun passie voor klassiek. Zo kan je niet alleen op 4 april 2020 in de Sint-Luciakerk te Begijnendijk, maar ook op 26 maart 2020 in de Sint-Pieterskerk te Rotselaar genieten van klassieke muziek op haar best.
 • EcoWerf start met zomerrondes

  Zomerrondes ma 9 mrt
  De lente komt eraan en dat brengt extra gft-afval met zich mee. Daarom starten de medewerkers van EcoWerf vanaf deze week met de zomerrondes. Plaats jouw afval steeds op tijd buiten.
 • Scoor jij met de droogste mop?

  De droogste mop ma 9 mrt
  Dag na dag komt er schoon drinkwater uit de kraan. Het is zo vanzelfsprekend dat je er niet bij stilstaat dat Vlaanderen een waterschaarse regio is. Samen met andere drinkwaterbedrijven werkt De Watergroep aan een klimaatrobuuste drinkwatervoorziening. Ook jij kan daarbij helpen!
 • Infosessie ‘Reanimatie en defibrilleren’

  Infosessie do 5 mrt
  Sporten is gezond, maar intensief sporten vergt veel van jouw lichaam. Daarom organiseren de leden van de ILV Sportregio Winge-Demervallei op maandag 16 maart 2020 de opleiding ‘Reanimatie en defibrilleren’ in het gemeentehuis te Holsbeek.
 • Vrijliggende fietspaden voor Betekomsesteenweg te Aarschot

  Aanleg Betekomsesteenweg Aarschot do 5 mrt
  Op 9 maart 2020 start de langverwachte vernieuwing van de fietspaden van de Betekomsesteenweg te Aarschot. Tussen de Nijverheidslaan en de Ter Heidelaan worden aan weerszijden van de weg vrijliggende fietspaden aangelegd. De volledige herinrichting zal een tweetal maanden duren.
 • Maart, internationale maand tegen dikkedarmkanker

  Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker wo 4 mrt
  Elk jaar krijgen ongeveer 8 500 Belgen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Bij mannen is dikkedarmkanker de derde meest voorkomende vorm van kanker, na prostaatkanker en longkanker. Bij vrouwen is het de tweede meest voorkomende kanker, na borstkanker.
 • Risicobeheersplan FOD Volksgezondheid in fase 2

  di 3 mrt
  Naar aanleiding van de aanwezigheid van verschillende door het coronavirus besmette personen binnen België, werd het risicobeheersplan van de FOD Volksgezondheid naar fase 2 opgeschaald.
 • Info over het coronavirus

  Coronavirus maatregelen ma 2 mrt
  Eind vorig jaar brak in China een nieuw coronavirus (Covid-19) uit. Intussen bereikte het virus ook Europa. Op dit moment is er in België een derde persoon besmet met het coronavirus. De verschillende overheden bereiden zich voor, zodat de nodige maatregelen genomen kunnen worden.
 • SAVE-charter ondertekend

  SAVE-charter vr 28 feb
  In zitting van de gemeenteraad van februari 2020 werd beslist het ‘Samen Actief voor Veilig verkeer’-charter te ondertekenen. Verkeersveiligheid is immers zeer belangrijk voor het bestuur.
 • Glasbollen en kledingcontainers verplaatst

  do 27 feb
  Rondom de glasbollen en kledingcontainers langs de Baalsesteenweg in het centrum van Begijnendijk werd de laatste tijd heel wat zwerfvuil achtergelaten. Om de overlast voor de eigenaar van het perceel en de omwonenden te beperken, werd beslist deze te verplaatsen.
 • Geen telefoonboek nodig? Uitschrijven kan!

  Telefoongidsen ma 24 feb
  Om te voorkomen dat de Gouden en Witte Gids ook bedeeld worden aan niet-gebruikers, biedt FCR Media de mogelijkheid om jezelf uit te schrijven.
1-30 Van 95