naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Hulpverleningszone Oost verkoopt

  Hulpverleningszone Oost vr 13 jul
  Hulpverleningszone Oost gaat over tot de verkoop van verschillende voertuigen en materieel. De aanbiedingen dienen ten laatste op 31 augustus 2018 binnen te zijn, waarbij de poststempel geldt als bewijs.
 • Nieuw aangiftesysteem voor bewakingscamera’s

  Bewakingscamera's di 10 jul
  Gebruik je een camerabewakingssysteem aan de ingang van jouw woning, winkel of industriële site? Dan dien je deze bewakingscamera’s voortaan aan te geven bij de politiediensten.
 • Binnenplein Kleinesteenweg in aanleg

  ma 9 jul
  Eind juni 2018 gingen de medewerkers van de dienst werken van start met de heraanleg van het binnenplein aan de bibliotheek. Het einde van deze werkzaamheden is voorzien voor begin augustus 2018.
 • Verbod op het houden van kampvuren en alle open vuren wegens droogte

  vr 6 jul
  Gelet op de adviesnota van de Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant van 4 juli 2018 besliste de burgemeester een verbod op het houden van kampvuren en alle open vuren op het grondgebied in te stellen.
 • Ploegbaas met pensioen

  Paul Meylemans di 3 jul
  Op 1 juli 2018 ging Paul Meylemans, de ploegbaas van de dienst werken, met welverdiend pensioen. Meer dan 25 jaar lang was Paul het gezicht van de gemeente.
 • Tijdelijke maatregelen wegens ziekte van Newcastle bij pluimvee

  ma 2 jul
  Gezien het dreigend gevaar van besmetting met de ziekte van Newcastle van in gevangenschap gehouden vogels bij hobbyhouders als gevolg van de snelle en onverwachte verspreiding van deze ziekte neemt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen maatregelen.
 • Bekendmaking plan-MER-plicht RUP AGNAS ‘Demervallei en Laak tussen Diest en Werchter’

  Demer zo 1 jul
  De dienst Mer heeft beslist dat voor het RUP Afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur ‘Demervallei en Laak tussen Diest en Werchter’ de opmaak van een plan-MER niet nodig is.
 • Vraag gratis afwezigheidstoezicht aan!

  Vakantietoezicht vr 29 jun
  Ga je deze zomer op vakantie? Dan kan je bij het plaatselijk politiekantoor of op www.policeonweb.belgium.be gratis afwezigheidstoezicht aanvragen.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen do 28 jun
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het vanaf vrijdag 29 juni 2018 heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het gemeentebestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Gouverneur Vlaams-Brabant vraagt spaarzaam om te gaan met water

  Watertips wo 27 jun
  Op dit ogenblik is er nog geen beperking voor het gebruik van drinkwater, maar de gouverneur van Vlaams-Brabant roept iedereen alvast op om spaarzaam om te gaan met water, iets wat we niet alleen zouden moeten doen bij droogte.
 • Misleidende wildgroei aan groepsaankopen

  Samenaankoop ma 11 jun
  De voorbije weken werden in de gemeente heel wat groepsaankopen voor energiebesparende maatregelen aangeboden. Hoewel ze de indruk wekken, worden deze niet in samenwerking met het gemeente- of provinciebestuur georganiseerd.
 • Gemeentecharter ‘drinKraantjeswater’ ondertekend

  Gemeentecharter ‘drinKraantjeswater' do 7 jun
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 28 mei 2018 werd beslist het gemeentecharter ‘drinKraantjeswater' te ondertekenen.
 • Geen telefoonboek nodig? Uitschrijven kan!

  Gouden Gids wo 6 jun
  Om te voorkomen dat de Gouden en Witte Gids ook bedeeld worden aan niet-gebruikers, biedt FCR Media de mogelijkheid om jezelf uit te schrijven.
 • Feestwandelingen in de streek

  RLNH vzw ma 4 jun
  Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. De medewerkers vinden dit dan ook de ideale gelegenheid om de pracht van de tien streekgemeentes deze zomer te ontdekken tijdens een wekelijkse feestwandeling! Zij leiden jou vanaf 15 juni 2018 langs de mooiste plekjes.
 • Samenwerkingsovereenkomst voor duurzaam bouwadvies voor particulieren

  Dialoog vzw wo 30 mei
  Aangezien particuliere woningen verantwoordelijk zijn voor 52,95% van de CO2-uitstoot in de gemeente, werd in zitting van de gemeenteraad van maandag 28 mei 2018 beslist samen te werken met vormingscentrum Dialoog vzw.
 • Gezocht! Gemachtigde opzichters

  Gemachtigd opzichter 2018 ma 28 mei
  Veel scholen hebben een tekort aan mensen die kinderen de straat helpen oversteken. Daarom zoekt het provinciebestuur van Vlaams-Brabant voor de zeventiende keer kandidaat-gemachtigde opzichters.
 • Wees niet gek. Doe de tekencheck!

  Tekencheck vr 25 mei
  Door de klimaatopwarming komen teken almaar vaker voor. Je kunt ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt, kan een teek jouw pad kruisen. Van een teek kan je ziek worden.
 • Nieuwe premie voor elektrische bromfietsen en motorfietsen

  Premie bromfietsen en motorfietsen wo 16 mei
  De Vlaamse overheid geeft tot eind 2019 een premie bij de aankoop van een nieuwe elektrische bromfiets klasse B of een elektrische motorfiets.
 • Samen sterk tegen homofobie en transfobie

  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2016 di 15 mei
  Hoewel België internationaal niet slecht scoort in de aanvaarding van holebi’s en transgenders, blijft er nog veel werk aan de winkel. Daarom hijst het gemeentebestuur een regenboogvlag naar aanleiding van de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ op 17 mei 2018.
 • Klimaatslimme verenigingen en gemeentelijke gebouwen

  Burgemeestersconvenant vr 11 mei
  Om een stapje verder te zetten in de uitwerking van het klimaatactieplan werkt het gemeentebestuur samen met de medewerkers van EcoLife, een kenniscentrum voor ecologische gedragsverandering.
 • Heel wat klachten over hondenpoep en zwerfvuil

  Sluikstorten wo 9 mei
  Zwerfvuil en hondenpoep op openbare plaatsen zijn voor iedereen een vaak voorkomende bron van ergernis. Toch krijgt het gemeentebestuur opnieuw heel wat meldingen over afval dat langs een bosrand of beek werd achtergelaten en hondenpoep op de openbare weg.
 • Echte ambachtsman of -vrouw? Vraag gratis jouw erkenning aan

  Erkend Ambacht do 3 mei
  Sinds juni 2016 kunnen vakmannen en -vrouwen een wettelijke erkenning aanvragen om hun ambachtelijke activiteit en knowhow te valoriseren. Tot nu toe vroegen 1 647 ambachtslieden deze erkenning aan en 1 017 kregen ze ook, vooral in de sectoren voeding, luxeproducten, hout, textiel en meubelen.
 • Pak de Buxusmot kordaat aan

  Buxusmot do 26 apr
  De buxusmot verspreidt zich in sneltempo doorheen heel Vlaanderen. Tuinliefhebbers zijn erg bezorgd over de vraatschade die de rupsen kunnen toebrengen. Op www.SOSbuxusmot.be vind je actuele informatie over het herkennen van deze plaag, de schade die ze toebrengt aan buxusplanten en tips.
 • Oplichters aan de lijn? Zo kan je ze herkennen

  Oplichters aan de lijn di 17 apr
  Heel wat mensen komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5 400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag. In datzelfde jaar gingen 1 op de 5 klachten bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijk.
 • Provinciale groepsaankoop breidt uit

  Groepsaankoop ma 9 apr
  De provinciale groepsaankoop werd op 1 april 2018 afgesloten. Dankzij deze groepsaankoop plaatsten meer dan 400 gezinnen zonnepanelen of dakisolatie. Goed nieuws, want vanaf 16 april 2018 kan je als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaankoop voor (spouw)muurisolatie of ramen.
 • Processieweg krijgt een grondige opknapbeurt

  Processieweg do 5 apr
  Vanaf april tot het najaar van 2018 staan er verschillende werken in de Processieweg op stapel. Er wordt niet alleen onder de grond hard gewerkt aan een nieuwe riolering en nutsleidingen, ook de straten worden helemaal opnieuw aangelegd.
 • Politie wil dwalende mensen met dementie sneller opsporen

  Project Dementie vr 30 mrt
  Op 29 maart 2018 gaf de Politiezone Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo de aftrap van het nieuwe project 'Dementie', een project dat het zoekproces naar verloren gelopen mensen met dementie moet versnellen.
 • Lokaal Overleg Kinderopvang brengt baby- en kindvriendelijke horecazaken in kaart

  Sticker voor baby- en kindvriendelijke horecazaken di 27 mrt
  De leden van het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) hebben een sticker ontworpen die horecazaken op hun toegangsdeur kunnen kleven, zodat ouders duidelijk kunnen zien waar ze samen met hun kinderen rustig en met een gerust hart iets kunnen gaan eten en/of drinken.
 • Hanteer een veilige volgafstand!

  Volgafstand do 22 mrt
  Hoe sneller je rijdt, hoe meer volgafstand je moet laten tussen jezelf en jouw voorligger. Als je te dicht achter jouw voorligger rijdt, riskeer je een kop-staartaanrijding. Voldoende afstand houden is dus de boodschap en bovendien wettelijk verplicht!
 • Begijnendijk treedt toe tot Statiegeldalliantie

  Statiegeldalliantie di 13 mrt
  In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 29 januari 2018 werd beslist toe te treden tot de ‘Statiegeldalliantie’. Op 26 februari 2018 nam de gemeenteraad kennis van deze beslissing, zodat het college op maandag 12 maart 2018 het lidmaatschap kon ondertekenen.
1-30 Van 83