naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kraantjeswater, een luxe in huis!

  Kraantjeswater vr 22 mrt
  Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Om deze mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, werd 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Wereldwaterdag’.
 • Tips voor een gezonde lenteschoonmaak

  Lenteschoonmaak do 21 mrt
  Vandaag gaat de lente van start. Kriebelen jouw vingers deze tijd van het jaar ook om jouw huis schoon te maken, vuil aan te pakken en bacteriën uit te schakelen? Bescherm jezelf dan voor de gevolgen van poetsproducten.
 • Plaatselijk geen doorgaand verkeer in centrum Betekom

  Werkzaamheden Betekom do 7 mrt
  De week van 11 maart 2019 gaan de herstellingswerken aan een betonvak ter hoogte van de Sint-Laurentiusstraat te Betekom van start. Tijdens deze werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer van het centrum van Betekom in de richting van Gelrode mogelijk.
 • Maart, internationale maand tegen dikkedarmkanker

  Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker wo 6 mrt
  Elk jaar krijgen ongeveer 8 500 Belgen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Bij mannen is dikkedarmkanker de derde meest voorkomende vorm van kanker, na prostaatkanker en longkanker. Bij vrouwen is het de tweede meest voorkomende kanker, na borstkanker.
 • Controles op rijden onder invloed en gordeldracht in maart 2019

  Politiecontroles in maart 2019 vr 1 mrt
  In maart 2019 controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed en gordeldracht.
 • Let op voor valse e-mails en websites!

  Phishing wo 27 feb
  De medewerkers van de provinciale preventiedienst waarschuwen voor phishing. Bij deze vorm van fraude via het internet proberen oplichters gevoelige informatie, zoals jouw gebruikersnaam, wachtwoord, kredietkaartnummer en bankkaartcode, van jou te verkrijgen via valse e-mails en websites.
 • Verlaagd tarief voor aangepast vervoer

  Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Vlaams-Brabant ma 25 feb
  Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hecht zeer veel belang aan de mobiliteitsuitdagingen van mensen met een beperking. Zo besliste de deputatie in zitting van 24 januari 2019 om de prijs voor het rolstoelvervoer voor alle inwoners naar € 0,50 per beladen km te brengen.
 • Maak de federale, regionale en Europese verkiezingen achter de schermen mee!

  Verkiezingen 2019 vr 22 feb
  Op zondag 26 mei 2019 trekt iedereen naar de stembus voor de federale, regionale en Europese verkiezingen. Het gemeentebestuur is op zoek naar geëngageerde vrijwilligers om die dag alles in goede banen te leiden.
 • Werken aan Herseltsesteenweg (N19) te Aarschot

  wo 20 feb
  Op 4 maart 2019 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van start met werken aan de Herseltsesteenweg (N19) ter hoogte van basisschool De Hoogvlieger te Aarschot.
 • Renovatiewerken nutsleidingen

  ma 18 feb
  De medewerkers van Infrax en De Watergroep plannen renovatiewerken aan de nutsleidingen in de Puttestraat, Kortestraat en Kleinesteenweg.
 • Iedereen op de fiets!

  Iedereen Toerist ma 11 feb
  Op dinsdag 5 februari 2018 stelden de medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant het project ‘Iedereen Toerist’ voor. Dankzij dit project kunnen mensen met een beperking het Hageland verkennen aan de hand van aangepaste huurfietsen en een aanbod aan uitgestippelde fietsroutes op maat.
 • Lerarenkaart van Klasse in de bib

  Lerarenkaart Klasse do 7 feb
  Het tijdschrift Klasse werkt al enkele jaren samen met de bibliotheek voor de verspreiding van de lerarenkaarten. Ondertussen werden de lerarenkaarten voor 2019 aangemaakt. De medewerkers van de bibliotheek verwelkomen jou tijdens de openingsuren om deze kaart af te halen.
 • Intergemeentelijke samenwerking op de agenda

  di 5 feb
  Op maandag 4 februari 2019 vond tussen de colleges van burgemeester en schepenen van Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo een informeel politiek overleg plaats over de mogelijkheden tot samenwerking.
 • Peters en meters gezocht!

  Wandelnetwerk Demer en Dijle ma 4 feb
  De medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant gaan op zoek naar vrijwilligers om peter of meter van het wandelnetwerk Demer en Dijle te worden.
 • Data meikermis Betekom aangepast

  Kermis Betekom wo 30 jan
  De meikermis te Betekom zal dit jaar plaatsvinden vanaf woensdag 1 tot en met zondag 5 mei 2019.
 • Overkoepelende renovatiepremie goedgekeurd

  ma 21 jan
  Op 21 december 2018 keurde de Vlaamse Regering de integratie van de verbeterings- en renovatiepremie tot één overkoepelende renovatiepremie definitief goed. Deze kan aangevraagd worden vanaf 1 februari 2019.
 • Vlaams Woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

  Vlaams Woninghuurdecreet do 10 jan
  Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten voor een huurwoning in Vlaanderen vallen onder de nieuwe regelgeving.
 • Gemeente wint award #SportersBelevenMeer 2018

  Award #SportersBelevenMeer 2018 ma 7 jan
  In 2018 daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #SportersBelevenMeer-award door hun inwoners meer te laten bewegen en sportbeleving toe te voegen aan een activiteit. Ook Begijnendijk mag zich een jaar lang #SportersBelevenMeer-gemeente noemen.
 • Je kan het menen met jouw sportieve voornemen!

  Sport Vlaanderen vr 4 jan
  Heb je sportieve voornemens voor het nieuwe jaar en kan je wel wat hulp gebruiken om deze tot een succes te maken? Ontdek dan op www.goedevoornemens2019.be hoe je jouw sportieve voornemens vol kan houden!
 • Nieuwe legislatuur van start

  Burgemeester Bert Ceulemans do 3 jan
  Op zondag 14 oktober 2018 trokken meer dan 7 600 dorpsgenoten naar de stembus voor de verkiezing van 21 gemeenteraadsleden en 16 provincieraadsleden. Op woensdag 2 januari 2019 legden de raadsleden van het gemeentebestuur hun eed af. Deze nieuwe legislatuur loopt tot en met 2024.
 • Meer dan sprietjes

  Meer dan sprietjes do 27 dec
  Wil jij ook eens wat anders dan gazon? Groot gelijk heb je, want de alternatieven brengen vaak ook meer leven in de tuin. Wat de mogelijkheden zijn en hoe je eraan begint, leer je tijdens de gratis infosessie ‘Meer dan sprietjes’ van Provincie Vlaams-Brabant.
 • Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst

  ma 24 dec
  Tot en met 18 juni 2019 kan je jouw mening geven over het ontwerp voor de waterbeleidsnota 2020-2025 met de beleidsvisie op het integraal waterbeleid en het overzicht van belangrijke waterbeheerkwesties, het tijdschema en het werkprogramma voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027.
 • Samenwerking met De Zorghoeve vzw

  vr 21 dec
  In zitting van de gemeenteraad van december 2018 werd beslist een samenwerkingsovereenkomst met De Zorghoeve vzw uit Leefdaal aan te gaan voor de opvang van rondzwervende, mishandelde, verwaarloosde en gekwetste dieren.
 • Nieuwe gft-regels vanaf 1 januari 2019

  gft-afval wo 19 dec
  De gft-sorteerregels dateren al van de jaren ’90. Doorheen de jaren werden de samenstellingen van heel wat materialen aangepast en de verwerkingsmogelijkheden voor organisch afval veranderd. Hierdoor worden de sorteerregels voor gft-afval vanaf 1 januari 2019 uitgebreid met keukenafval.
 • EPC in een nieuw jasje vanaf 2019

  EPC vr 14 dec
  In 2008 werd het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht voor woningen en appartementen die te koop werden aangeboden. Enkele maanden later werd de verplichting ook ingevoerd voor verhuur. Tien jaar na de lancering werd gewerkt aan een grondige uitbreiding ervan.
 • Oplichters aan de lijn? Zo kan je ze herkennen

  Oplichters aan de lijn wo 12 dec
  Heel wat mensen komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5 400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag. In datzelfde jaar gingen 1 op de 5 klachten bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijk.
 • Oppervlakkige ruimingswerken aan onbevaarbare waterlopen categorie 2

  di 4 dec
  In de periode van 1 december 2018 tot 31 maart 2019 worden oppervlakkige ruimingswerken uitgevoerd aan de waterlopen die het provinciebestuur van Vlaams-Brabant beheert.
 • Terugkommoment in 2019 van start

  Rijbewijzer do 15 nov
  Beginnende bestuurders vormen de grootste risicogroep binnen de ongevallencijfers, omdat ze zichzelf de eerste maanden na het behalen van het rijbewijs overschatten. Om hen beter te wapenen tegen de risico’s van de weg werd in de vernieuwde rijopleiding een terugkommoment opgenomen.
 • Er cool uitzien en zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Cool op de fiets di 13 nov
  De jongste vijf jaar stierven 74 fietsers en raakten meer dan 6 800 fietsers gewond bij een verkeersongeval in het donker. Vooral jongeren zijn het slachtoffer in het donker.
 • Crisiscentrum schudt iedereen wakker met BE-Alert Challenge

  BE-Alert Challenge vr 9 nov
  Het is hoog tijd om je in te schrijven op BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt. Er is zelfs meer! Met de ‘BE-Alert Challenge’ zorg je niet enkel voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.
1-30 Van 64