naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Test jouw verkeerskennis en win!

  Verkeersquiz do 16 nov
  Rijd jij nog met steunwieltjes of glijd je geruisloos door het verkeer? Nemen jouw vrienden liever de bus of stappen ze blindelings bij jou in de wagen?Naar jaarlijkse gewoonte is het tijd om jouw verkeerskennis nog eens af te stoffen met ‘De Grote Verkeersquiz’.
 • Zappen door het Hageland

  Happy Hageland di 14 nov
  Op vrijdag 10 november 2017 stelde het gemeentebestuur samen met de andere Hagelandse gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant de handige app ‘hAPPy Hageland’ voor.
 • Inzameling roze zak aan huis

  Roze zak EcoWerf ma 13 nov
  Vanaf januari 2018 haalt EcoWerf elke zes weken jouw zachte plastics, zoals zakjes, blisters, plastic potjes en klein speelgoed, aan huis op in de roze zak met EcoWerf-logo. Door de roze zak aan huis in te zamelen, willen het gemeentebestuur en EcoWerf de dienstverlening voor de inwoners verhogen.
 • Begijnendijk steunt ‘U/RUN t.v.v. U/TURN’

  do 9 nov
  SportUp for Life vzw wil tijdens de Warmste Week van Studio Brussel een steentje bijdragen en organiseert daarom op woensdag 20 december 2017 de actie ‘U/RUN t.v.v. U/TURN’. Het gemeentebestuur besliste dit initiatief te steunen!
 • Een vrouwendag vol beweging en gezondheid

  Vrouwenbeweegdag do 9 nov
  Heel wat vrouwen maken vaak gezonde voornemens, zoals minder vet eten, meer bewegen of sporten, minder stressen en stoppen met roken. Wil je graag weten hoe je dit vol kan houden? Dan kan je deelnemen aan de Vlaams-Brabantse Vrouwenbeweeg-en Gezondheidsdag.
 • Maak van jouw huis een theater!

  Zip Productions vzw wo 8 nov
  Begin 2018 gaat theatergezelschap Zip Productions vzw opnieuw op toer in de regio. Deze voorstellingen worden gegeven in particuliere woningen. Daarom zijn de medewerkers van de dienst vrije tijd nog op zoek naar inwoners die hun woning voor een dag willen openstellen.
 • Herstellingswerken Kleinesteenweg van start

  Kleinesteenweg di 7 nov
  In afwachting van de definitieve vernieuwings- en rioleringswerken in de Kleinesteenweg besliste het gemeentebestuur plaatselijk een aantal voorlopige herstellingswerken uit te voeren. Deze werken gaan van start op woensdag 8 november 2017 en zullen twee tot vier weken duren.
 • Hervorming rijopleiding categorie B

  Hervorming Rijopleiding ma 6 nov
  Sinds 1 oktober 2017 heeft de kandidaat-bestuurder die een rijopleiding categorie B met vrije begeleiding volgt, de verplichting om zich te laten bijstaan door een begeleider die een vorming heeft genoten en wordt de minimumduurtijd van de praktische rijopleiding verhoogt van 3 naar 9 maanden.
 • Bewegen Op Verwijzing’ helpt inwoners van Aarschot en Begijnendijk meer bewegen

  BOV wo 25 okt
  Begin mei 2017 besliste het gemeentebestuur aan te sluiten bij het project 'Bewegen op Verwijzing (BOV)' van de zorgregio Aarschot. Ondertussen zijn Aarschot en Begijnendijk samen gestart met het project, waardoor de huisartsen inwoners die te weinig bewegen kunnen doorverwijzen naar een BOV-coach.
 • Bescherm je tegen griep en haal een griepprik

  Laat griep in de kou staan vr 20 okt
  Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan deze besmettelijke ziekte ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de enige manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen.
 • Begijnendijk hangt een laken uit het raam!

  Werelddag tegen Armoede di 17 okt
  Op dinsdag 17 oktober 2017 hangt het gemeentebestuur aan het gemeentehuis en OCMW een wit laken uit het raam als het symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede.
 • Titel ‘Fair Trade Gemeente’ is binnen!

  Fair Trade Gemeente ma 16 okt
  Eindelijk is het zover! De jarenlange inspanningen ten voordele van eerlijke handel werden op 15 oktober 2017 beloond met de titel ‘Fair Trade Gemeente’.
 • Het gele lintje verbindt je

  Gele lintje do 12 okt
  Om de verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en aandacht te vragen voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, organiseren de medewerkers van Kom op tegen Kanker op donderdag 19 oktober 2017 opnieuw ‘Dag tegen Kanker’.
 • Werd jouw eigendom opgenomen in een jachtplan?

  Jachtplannen do 5 okt
  Wie in Vlaanderen wil jagen, moet een plan van zijn jachtgebied neerleggen bij de diensten van de gouverneur van de cel jacht. Tot 30 juni 2015 liet de wetgeving echter toe dat percelen kleiner dan 1 hectare niet werden uitgekleurd en waren ook mondelinge overeenkomsten toegelaten.
 • Oktober is maand van de borstkanker

  Raadsleden voor borstkanker wo 4 okt
  Elk jaar wordt in Vlaanderen bij 6 000 vrouwen borstkanker ontdekt. Dankzij vroege opsporing en geïndividualiseerde behandeling overleven 8 op 10 vrouwen de ziekte. Hoe vroeger borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing en hoe minder zwaar de behandeling is.
 • Bermen ook dit najaar gemaaid

  Bermen ma 2 okt
  Op dinsdag 3 oktober 2017 gaat de aangestelde aannemer van start met maaiwerken. Deze werken wordt uitgevoerd conform het bermbeheerplan en het bermdecreet.
 • Aarschot, Begijnendijk en Herselt komen tegemoet aan vraag patiënten, artsen en thuisverplegers

  ma 25 sep
  Tijdens de werken aan de Herseltsesteenweg (N19) worden de straten met ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ uitgebreid met vergunninghouders.
 • Vredesvlag voor ontwapening

  Dag van de Vrede ma 18 sep
  Om de idealen van vrede te promoten, werd 21 september door de VN uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor de Vrede’. Als lid van het internationale netwerk ‘Mayors for Peace’ hijst het gemeentebestuur deze week de vredesvlag aan het gemeentehuis en OCMW voor duurzame wereldvrede.
 • Drie redenen voor jouw overstap!

  Week van de Mobiliteit vr 15 sep
  Van 16 tot en met 22 september 2017 is het weer ‘Week van de Mobiliteit’. Die week gaat Vlaanderen goed op weg en met z’n allen mee(r) autominderen. Wie meer stapt, trapt, het openbaar vervoer neemt of de wagen met anderen deelt, voelt zich immers opvallend beter.
 • Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal en bied een uitweg

  Tele-Onthaal wo 13 sep
  Elke dag rinkelt de telefoon 300 keer bij Tele-Onthaal. Elke avond zoeken gemiddeld 25 mensen de weg naar de Tele-Onthaalchat. Eén ding hebben ze gemeen, nl. ze willen praten over hun problemen, hoe groot of klein ook. Door te luisteren, helpen vrijwilligers hen een hele stap verder.
 • Geen fietsverkeer mogelijk langs Gelroodsesteenweg

  Trage Weg Demerdijk do 31 aug
  Begin augustus werd de Gelroodsesteenweg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer, ook voor fietsverkeer. Toch zijn er nog heel wat fietsers die langs de werken passeren, ondanks het feit dat het risico op ongevallen zeer groot is.
 • Het gemeentebestuur en EcoWerf plaatsen camera’s bij de glasbollen

  wo 30 aug
  De maatregelen van EcoWerf om sluikstorten aan glasbolsites terug te dringen, resulteerden in een afname van het sluikafval. Toch hebben deze nog niet het gewenste resultaat. Daarom zullen de medewerkers van EcoWerf in de toekomst camera's aan de glasbolsites plaatsen.
 • Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Begijnendijk goedgekeurd

  di 29 aug
  In zitting van de gemeenteraad van maandag 28 augustus 2017 werd het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Begijnendijk definitief vastgesteld. Het structuurplan legt de visie naar ruimtelijke ontwikkeling voor de komende 10 jaar vast.
 • Contactgegevens op vrijwillige basis registreren

  Gegevens Rijksregister wo 23 aug
  Sinds 11 augustus 2017 biedt het Rijksregister jou de mogelijkheid om jouw contactgegevens, zoals jouw telefoonnummer, GSM-nummer, faxnummer en e-mailadres, of sommige ervan op vrijwillige basis in te voeren.
 • Bouwwerken nieuw politiewijkkantoor van start

  Nieuw politiewijkkantoor vr 18 aug
  Op maandag 21 augustus 2017 starten de werkzaamheden voor de bouw van een nieuw politiewijkkantoor op de plaats van het vroegere schoolhuis, gelegen naast GBS De Klimroos aan de Professor Scharpélaan 41 te Betekom.
 • Aangepaste verkeerssituatie omgeving Bloemsehoeve

  wo 9 aug
  Door de wegenwerken in Betekom en langs de Herseltsesteenweg heeft de omgeving van de Bloemsehoeve in Aarschot te kampen met sluipverkeer en extra verkeersdrukte. Daarom past het stadsbestuur van Aarschot er tijdelijk de verkeerssituatie aan.
 • Herziening ‘RUP Centrum Begijnendijk’ van kracht

  RUP Begijnendijk Centrum di 8 aug
  Tijdens de gemeenteraad van mei 2017 werd de gedeeltelijke herziening van het ‘Gemeentelijk RUP Begijnendijk Centrum’ goedgekeurd. Na het doorlopen van de schorsingsprocedure werd een bekendmaking gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, zodat het uitvoeringsplan op 8 augustus 2017 van kracht gaat.
 • Nationaal nummer 1722 voor niet-dringende oproepen naar de brandweer

  Noodnummer 1722 vr 4 aug
  Op 1 augustus 2017 lanceerde de FOD Binnenlandse Zaken het nationaal nummer 1722, een telefoonnummer dat bedoeld is voor niet-dringende oproepen naar de brandweer. Met dit project wil de FOD alle inkomende oproepen anders organiseren, zodat de oproepen aan 112 een voorkeurbehandeling kunnen krijgen.
 • Noodcentrales nu ook via app bereikbaar

  Noodcentrales via app ma 31 jul
  Eind juni 2017 stelden Jan Jambon en Maggie De Block de applicatie ‘112 BE’ voor. Via deze app kan je de hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Met een goede internetverbinding duurt het 112 seconden om de app te downloaden op jouw smartphone en jezelf te registreren.
 • Gebruik van glyfosaat door particulieren verboden

  Verbod glyfosaat wo 19 jul
  Op voorstel van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, en Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, besliste de Vlaamse regering het gebruik van de onkruidverdelger glyfosaat door particulieren te verbieden. Het verbod gaat in op 19 juli 2017.
1-30 Van 77