naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Eventsector kan veilig herstarten dankzij COVID Event Risk Model

  vr 10 jul
  Sinds 1 juli is het opnieuw toegestaan om evenementen te organiseren, weliswaar met een beperkt aantal deelnemers. Om een verantwoord en corona-veilig verloop van elk evenement te garanderen, werd het COVID Event Risk Model ontwikkeld.
 • Fiets- en wandelroute van Belpop Bonanza doorkruist Begijnendijk

  Belpop Bonanza vr 10 jul
  Ben je op zoek naar een heerlijke fietstocht of wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in jouw eigen gemeente? Dat kan dankzij de fiets- en wandelroute N.O.-Hageland van Belpop Bonanza.
 • Overlegcomité breidt mondmaskerverplichting uit

  vr 10 jul
  Op donderdag 9 juli 2020 kwam het Overlegcomité samen in aanwezigheid van de Groep van Experts die belast is met de Exitstrategie (GEES). Er werd beslist de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden, waarmee het de nieuwe aanbevelingen van de GEES volgt.
 • Wijziging Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

  wo 8 jul
  Op 12 juni 2020 keurde de Vlaamse Regering een addendum aan het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed.
 • Tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen ondernemers goedgekeurd

  Sanitaire maatregelen ondernemers di 7 jul
  De voorbije weken besliste het bestuur een tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen te voorzien. Ondertussen werd hiervoor een budget van € 30 000,00 ter beschikking gesteld en in zitting van de gemeenteraad van 25 juni 2020 het subsidiereglement goedgekeurd.
 • Maak kennis met planten en dieren in jouw buurt

  Spel RLNH ma 6 jul
  Wist je dat een koolwitje graag bloemkool en groene kool eet en zo zijn naam kreeg? Of dat een koppeltje eksters levenslang samenblijft? Ontdek het allemaal met het spel ‘Wat ben ik?’ van de regionale landschappen van Vlaams-Brabant.
 • Alternatief zomeraanbod met zomerse zoektochten

  Zomerzoektochten vr 3 jul
  Toen de federale overheid besliste alle massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 af te gelasten, ging het bestuur samen met Tremelo en Rotselaar aan de slag om werk te maken van een alternatief zomeraanbod. Het resultaat zijn drie zomerse zoektochten.
 • Attest voor reistoelating minderjarig kind beschikbaar via e-loket

  Reistoelating minderjarig kind do 2 jul
  Met de start van de zomervakantie werd het e-loket uitgebreid met een aanvraagformulier voor een attest voor de reistoelating van een minderjarig kind.
 • Voorbereidende werkzaamheden langs Ter Heidelaan en rotonde van start op 3 augustus 2020

  wo 1 jul
  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 3 augustus 2020 met de voorbereidende werkzaamheden langs de rotonde en de Ter Heidelaan (R25) in Aarschot.
 • EcoWerf start zomerrondes

  EcoWerf di 30 jun
  In juli en augustus 2020 starten de ophaalrondes van EcoWerf om 6.00 in plaats van om 7.00 u. Door een uurtje vroeger te starten, kunnen de ophalers op het warmste moment van de dag hun taak een uur vroeger afronden.
 • Er verandert deze zomer heel wat op de bus en tram

  ma 29 jun
  De voorbije weken droegen de medewerkers van De Lijn zorg voor elkaar en alle reizigers. Zo werd beslist het verdwijnen van cashbetalingen op bus en tram als blijvende veiligheidsmaatregel te hanteren. Ondertussen zijn er immers verschillende nieuwe betaalopties.
 • Boekenstoet feestelijk afgesloten

  Slotdag Boekenstoet za 27 jun
  Begin dit jaar ging het bestuur van start met het voorleesproject ‘Boekenstoet’, een initiatief waarbij vrijwilligers thuis bij anderstalige en sociaal kwetsbare kinderen gaan voorlezen om hun te ondersteunen met de Nederlandse taalontwikkeling. Vandaag staat het laatste voorleesmoment op de agenda.
 • Bestuur bezorgt doeboekje aan elk kind van 6 tot 12 jaar

  Doeboekjes zomer 2020 vr 26 jun
  Nu de zomervakantie toch wat anders zal verlopen, ligt de verveling misschien op de loer. Daarom bezorgt het bestuur aan elk kind van 6 tot 12 jaar een doeboekje met leuke ideeën en anti-verveelactiviteiten, gemaakt door de uitgeverij van Dieter Coppens.
 • Fase 4 van de afbouwstrategie op 1 juli 2020 van start

  wo 24 jun
  De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten heeft een akkoord bereikt om vanaf 1 juli 2020 over te gaan tot fase 4 van de afbouwstrategie.
 • Uitbreiding van captatieverbod tijdelijk opgeschort

  wo 24 jun
  Naar aanleiding van de langdurige droogte dit voorjaar vaardigde de gouverneur van Vlaams-Brabant op 21 mei 2020 een eerste captatieverbod uit voor een aantal waterlopen in onze provincie. Dit verbod werd op 29 mei 2020 uitgebreid. Ondertussen kan dit tijdelijk opgeschort worden.
 • Snoeien van hagen op het grondgebied

  Snoeien hagen 2020 di 23 jun
  Wist je dat de gemeente ongeveer 21 km aan hagen langs de wegen telt? Deze worden de komende dagen allemaal machinaal gesnoeid.
 • Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!

  Warme dagen di 23 jun
  Volgens de weersvoorspellingen wordt het de komende dagen heel warm. Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral ouderen, zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Het bestuur vraagt de nodige maatregelen te nemen.
 • Ook van plan om thuis te composteren?

  Compostsysteem do 18 jun
  Maar liefst 41% van de Vlamingen doet aan thuiscomposteren. Ben je ook van plan om al jouw groente-, fruit- en tuinafval zelf te composteren? Goed bezig! Wist je dat je via het bestuur een aantal composteringssystemen kan aankopen?
 • Nieuw webplatform voor veilige hervatting van vrije verkeer en toerisme in EU

  Re-open EU di 16 jun
  Om een veilige hervatting van het vrije verkeer en toerisme in Europa mogelijk te maken, lanceert de Europese Commissie het webplatform 'Re-open EU'.
 • Federale overheid start verdeling mondmaskers

  Federale overheid verdeling mondmaskers ma 15 jun
  Vandaag start de federale overheid met de verdeling van stoffen mondmaskers. Je kan deze afhalen bij de apotheek.
 • Hulpverleningszone Oost verkoopt voertuigen en materieel

  Hulpverleningszone Oost vr 12 jun
  Hulpverleningszone Oost gaat over tot de verkoop van verschillende voertuigen en materieel. De aanbiedingen dienen ten laatste op 20 juli 2020 binnen te zijn.
 • Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar!

  Aziatische hoornaar do 11 jun
  Vorig jaar begon de Aziatische hoornaar een invasie in ons land. Om de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen, hebben de overheid, Universiteit Gent, brandweerdiensten en civiele bescherming een plan klaar. Dit plan kan alleen slagen met jouw hulp!
 • Bestuurderspas voor individueel bezoldigd personenvervoer

  wo 10 jun
  Vanaf 1 juli 2020 moet iedere burger die een voertuig bestuurt waarmee diensten voor individueel bezoldigd personenvervoer worden verricht een bestuurderspas op zak hebben. Je vraagt de bestuurderspas aan in de gemeente waar je ingeschreven bent.
 • Een nieuw infomagazine? Een nieuwe naam!

  Infomagazine juni 2020 wo 10 jun
  De komende tijd maakt het bestuur werk van een eigentijdse en toegankelijke dienstverlening voor alle inwoners. Na vijf jaar werd ook jouw vertrouwde Folderkrant omgevormd tot een nieuw infomagazine van en voor de inwoners. Dat mag je heel letterlijk nemen ...
 • Blijven fietsen allemaal!

  Blijven fietsen ma 8 jun
  Heb jij tijdens de periode van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken ook jouw fiets herontdekt? Het is het bestuur in ieder geval opgevallen dat er in onze gemeente flink meer gefietst wordt. Dat kunnen we alleen maar blijven aanmoedigen.
 • Bestuur steunt horeca

  do 4 jun
  In de voorbereiding van de heropening van de horecazaken zorgt het bestuur voor enkele ondersteuningsmaatregelen, zoals terrasuitbreiding en een tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen.
 • Registreer jouw boomgaard!

  Goedgeplukt do 4 jun
  Hoogstamboomgaarden leveren ieder jaar opnieuw kilo’s lekker fruit. Toch blijven de vruchten al te vaak aan de bomen hangen. Zonde van het lekkere fruit! Met de campagne ‘Goedgeplukt’ brengen de medewerkers van de regionale landschappen de vraag en het aanbod samen.
 • Fase 3 van afbouwplan start vanaf 8 juni 2020

  wo 3 jun
  Op woensdag 3 juni 2020 keurde de Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten de overgang naar fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni 2020 goed.
 • Alcoholcontroles in juni in Vlaams-Brabant

  di 2 jun
  In juni 2020 controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant extra op rijden onder invloed. Deze controles maken deel uit van het ‘Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur’.
 • Kijk! Ik fiets!

  Kijk! Ik fiets! di 2 jun
  Naar jaarlijkse gewoonte kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar in de maand juni aan sportcentrum De Tumkens te Betekom terecht voor ‘Kijk! Ik fiets’. Dit jaar zorgen de leden van de intergemeentelijke samenwerking Sportregio Winge-Demervallei voor een alternatief.
1-30 Van 144