naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Tournée Minérale, een maand zonder alcohol

  Tournée Minérale vr 18 jan
  Op 1 februari 2019 is het weer zo ver. Dan start de derde editie van Tournée Minérale. Ga de uitdaging aan, geef jouw lichaam de tijd om te recupereren van de gebruikelijke alcoholconsumptie, schrijf je in en drink in februari geen alcohol! Er zijn heel wat voordelen aan verbonden.
 • Doorgang jaagpad Demer verhinderd door geotechnische proeven

  do 17 jan
  De medewerkers van de afdeling geotechniek van De Vlaamse Waterweg nv voeren de komende drie weken sonderingen uit op beide oevers van de Demer te Betekom. Hierdoor kan de doorgang over het jaagpad bemoeilijkt worden voor fietsers.
 • Wijziging uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

  OVAM ma 14 jan
  Op 16 september 2016 keurde de Vlaams Regering het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed. Het openbaar onderzoek van deze planwijziging loopt van 14 januari tot en met 13 maart 2019.
 • Vlaams Woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

  Vlaams Woninghuurdecreet do 10 jan
  Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten voor een huurwoning in Vlaanderen vallen onder de nieuwe regelgeving.
 • Gemeente wint award #SportersBelevenMeer 2018

  Award #SportersBelevenMeer 2018 ma 7 jan
  In 2018 daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #SportersBelevenMeer-award door hun inwoners meer te laten bewegen en sportbeleving toe te voegen aan een activiteit. Ook Begijnendijk mag zich een jaar lang #SportersBelevenMeer-gemeente noemen.
 • Je kan het menen met jouw sportieve voornemen!

  Sport Vlaanderen vr 4 jan
  Heb je sportieve voornemens voor het nieuwe jaar en kan je wel wat hulp gebruiken om deze tot een succes te maken? Ontdek dan op www.goedevoornemens2019.be hoe je jouw sportieve voornemens vol kan houden!
 • Nieuwe legislatuur van start

  Burgemeester Bert Ceulemans do 3 jan
  Op zondag 14 oktober 2018 trokken meer dan 7 600 dorpsgenoten naar de stembus voor de verkiezing van 21 gemeenteraadsleden en 16 provincieraadsleden. Op woensdag 2 januari 2019 legden de raadsleden van het gemeentebestuur hun eed af. Deze nieuwe legislatuur loopt tot en met 2024.
 • Openbaar onderzoek Vlaamse ontwerp-mestactieprogramma 2019-2022 (MAP 6)

  vr 28 dec
  Op 24 december 2018 ging het openbaar onderzoek over het Vlaamse ontwerp-mestactieprogramma 2019-2022 (MAP 6) van start. Je kan het ontwerp-mestactieprogramma 2019-2022 (MAP 6) en het ontwerp van het plan-MER tot en met 21 februari 2019 bekijken.
 • Meer dan sprietjes

  Meer dan sprietjes do 27 dec
  Wil jij ook eens wat anders dan gazon? Groot gelijk heb je, want de alternatieven brengen vaak ook meer leven in de tuin. Wat de mogelijkheden zijn en hoe je eraan begint, leer je tijdens de gratis infosessie ‘Meer dan sprietjes’ van Provincie Vlaams-Brabant.
 • Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst

  ma 24 dec
  Tot en met 18 juni 2019 kan je jouw mening geven over het ontwerp voor de waterbeleidsnota 2020-2025 met de beleidsvisie op het integraal waterbeleid en het overzicht van belangrijke waterbeheerkwesties, het tijdschema en het werkprogramma voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027.
 • Samenwerking met De Zorghoeve vzw

  vr 21 dec
  In zitting van de gemeenteraad van december 2018 werd beslist een samenwerkingsovereenkomst met De Zorghoeve vzw uit Leefdaal aan te gaan voor de opvang van rondzwervende, mishandelde, verwaarloosde en gekwetste dieren.
 • Nieuwe gft-regels vanaf 1 januari 2019

  gft-afval wo 19 dec
  De gft-sorteerregels dateren al van de jaren ’90. Doorheen de jaren werden de samenstellingen van heel wat materialen aangepast en de verwerkingsmogelijkheden voor organisch afval veranderd. Hierdoor worden de sorteerregels voor gft-afval vanaf 1 januari 2019 uitgebreid met keukenafval.
 • EPC in een nieuw jasje vanaf 2019

  EPC vr 14 dec
  In 2008 werd het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) verplicht voor woningen en appartementen die te koop werden aangeboden. Enkele maanden later werd de verplichting ook ingevoerd voor verhuur. Tien jaar na de lancering werd gewerkt aan een grondige uitbreiding ervan.
 • Oplichters aan de lijn? Zo kan je ze herkennen

  Oplichters aan de lijn wo 12 dec
  Heel wat mensen komen in contact met onbetrouwbare televerkopers. Zo ontving de FOD Economie in 2017 meer dan 5 400 meldingen over misleidende telefoontjes, gemiddeld 15 meldingen per dag. In datzelfde jaar gingen 1 op de 5 klachten bij het Europees Centrum voor de Consument over deze praktijk.
 • Nieuwe afvalkalender voor 2019

  EcoWerf ma 10 dec
  Deze week valt de nieuwe afvalkalender voor 2019 bij iedereen in de bus. Heb je de kalender op 31 december 2018 nog niet ontvangen? Dan kan je deze ophalen of aanvragen bij de medewerkers van de milieudienst.
 • BOB-campagne 'Rij veilig met nul' in Vlaams-Brabant

  do 6 dec
  Rijden onder invloed van alcohol in het verkeer blijft nog steeds een probleem. Daarom controleren de lokale en federale politiediensten in december op rijden onder invloed. Deze controles kaderen in de BOB-campagne die wordt gehouden van 30 november 2018 tot en met 28 januari 2019.
 • Oppervlakkige ruimingswerken aan onbevaarbare waterlopen categorie 2

  di 4 dec
  In de periode van 1 december 2018 tot 31 maart 2019 worden oppervlakkige ruimingswerken uitgevoerd aan de waterlopen die het provinciebestuur van Vlaams-Brabant beheert.
 • Terugkommoment in 2019 van start

  Rijbewijzer do 15 nov
  Beginnende bestuurders vormen de grootste risicogroep binnen de ongevallencijfers, omdat ze zichzelf de eerste maanden na het behalen van het rijbewijs overschatten. Om hen beter te wapenen tegen de risico’s van de weg werd in de vernieuwde rijopleiding een terugkommoment opgenomen.
 • Crisiscentrum schudt iedereen wakker met BE-Alert Challenge

  BE-Alert Challenge vr 9 nov
  Het is hoog tijd om je in te schrijven op BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt. Er is zelfs meer! Met de ‘BE-Alert Challenge’ zorg je niet enkel voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.
 • Nieuwe procedure voor toestemming burgemeester bewakingsactiviteiten

  do 8 nov
  Op 21 september 2018 werd het Ministerieel besluit van 25 juli 2018 tot vaststelling van het model van de toestemming van de burgemeester, zoals bedoeld in artikel 24 van de wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.
 • CO is een groot gevaar, want je wordt het niet gewaar!

  Infographic CO di 6 nov
  Met de koude periode voor de deur willen de medewerkers van de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant waarschuwen voor het gevaar op CO-vergiftiging. In 2017 registreerde het Antigifcentrum immers 340 ongevallen met CO, waarbij 811 slachtoffers vielen.
 • GA&DC neemt intrek in oude bibliotheek

  ma 5 nov
  Begin november 2018 verhuisden de vrijwilligers van Gemeentelijk Archief en Documentatiecentrum naar de oude bibliotheek.
 • Afschakelplan bij elektriciteitsschaarste

  Afschakelplan wo 3 okt
  Elektriciteit is zo’n vanzelfsprekend gegeven in het dagelijkse leven dat weinigen erbij stilstaan wat er allemaal zou gebeuren wanneer de stroom uitvalt. Deze winter bestaat echter het vooruitzicht dat enkele stroomcentrales buiten gebruik raken, met mogelijke stroomtekorten tot gevolg.
 • Nieuw wijkkantoor Politiezone BRT te Betekom

  Wijkkantoor wo 26 sep
  Vanaf 1 oktober 2018 kan je in het nieuwe wijkkantoor van de Politiezone BRT te Betekom terecht. Je vindt het nieuwe wijkkantoor aan de Professor Scharpélaan 41 te Betekom, naast GBS De Klimroos. De openingsuren blijven ongewijzigd.
 • Huisdierensticker beschikbaar

  Huisdierensticker vr 7 sep
  In mei 2018 lanceerde minister Weyts de uniforme huisdierensticker. Het gemeentebestuur draagt alle dieren een warm hart toe en tekende in op deze actie. Je kan de sticker afhalen in het gemeentehuis.
 • Vernieuwingswerken seininrichting tussen Berlaar en Aarschot

  Infrabel di 4 sep
  De medewerkers van Infrabel voeren momenteel vernieuwingswerken uit aan de seininrichting tussen Berlaar en Aarschot. Zij werken met een mobiele werf, waardoor de werken stelselmatig opschuiven en er niet telkens op dezelfde plaats wordt gewerkt.
 • Aangepast snelheidsplan vanaf 1 september 2018 van kracht

  do 23 aug
  In haar beleidsdoelstellingen voor deze legislatuur voorziet het gemeentebestuur een goede, veilige verkeersinfrastructuur met een verhoogde verkeersleefbaarheid in de gemeente. Om dit te realiseren, werd in zitting van de gemeenteraad van 26 maart 2018 het aangepaste snelheidsplan goedgekeurd.
 • Geen extra kosten meer voor betalen met de kaart

  di 7 aug
  Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Kom alles te weten in 11 vragen en antwoorden.
 • Bevoegdheid voornaamswijziging overgedragen

  wo 1 aug
  Wie in het verleden z’n voornaam wou wijzigen, moest dat aanvragen aan de overheidsdienst Justitie. Die procedure kon tot anderhalf jaar duren en kostte € 490,00. Vanaf 1 augustus 2018 is de ambtenaar van de burgerlijke stand bevoegd om verzoeken tot voornaamswijziging te beoordelen.
 • Ploegbaas met pensioen

  Paul Meylemans di 3 jul
  Op 1 juli 2018 ging Paul Meylemans, de ploegbaas van de dienst werken, met welverdiend pensioen. Meer dan 25 jaar lang was Paul het gezicht van de gemeente.
1-30 Van 53