naar inhoud

Boekenstoet feestelijk afgesloten

27 juni ’20 (za)
Begin dit jaar ging het bestuur van start met het voorleesproject ‘Boekenstoet’, een initiatief waarbij vrijwilligers thuis bij anderstalige en sociaal kwetsbare kinderen gaan voorlezen om hun te ondersteunen met de Nederlandse taalontwikkeling. Vandaag staat het laatste voorleesmoment op de agenda.

Begin dit jaar ging het bestuur van start met het voorleesproject ‘Boekenstoet’, een initiatief waarbij vrijwilligers thuis bij anderstalige en sociaal kwetsbare kinderen gaan voorlezen om hun te ondersteunen met de Nederlandse taalontwikkeling. In maart 2020 waren de vrijwilligers niet van plan om het coronavirus Covid-19 de pret te laten bederven en dus gooiden ze het project over een andere boeg. Zo werden de voorleesmomenten vanop afstand verdergezet aan de hand van themabundels met verhaaltjes en knutselprojecten. De thema’s varieerden van de berenzoektocht tot natuur, kunst en sprookjes. Er was zelfs een grootoudereditie om aandacht te besteden aan de meest kwetsbaren in de maatschappij.

Vandaag staat het laatste voorleesmoment op de agenda. Alle vrijwilligers gaan feestelijk uitgedost op pad om aan de voordeur van hun voorleesgezin een afscheidsverhaaltje voor te lezen. Zij doen dat niet met lege handen. Er werd voor elk voorleesgezin een voorleesboek, pakket met toffe knutselspullen en een eigen lidkaart van de bibliotheek voorzien. Zo maken zij er samen een feestelijk slotmoment van.

Het bestuur bedankt alle vrijwilligers en voorleesgezinnen voor hun ondersteuning en doorzettingsvermogen tijdens deze andere, maar bijzondere editie van de Boekenstoet.

Nieuwsoverzicht