naar inhoud

Bestuur maakt € 150 000,00 vrij voor extra steun en initiatieven

26 mei ’20 (di)
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, hebben een grote impact op de inwoners, ondernemers en verenigingen in de gemeente. Daarom werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van maandag 25 mei 2020 beslist hiervoor € 150 000,00 vrij te maken.

Het vrijgemaakte bedrag zal gebruikt worden om een bijkomende stimulans te geven aan het welzijn van de inwoners, de lokale handel en het verenigingsleven. Op de agenda van de gemeenteraad van donderdag 28 mei 2020 plaatste het bestuur dan ook een agendapunt om samen met alle raadsleden deze maatregelen concreet te maken.

Het welzijn van alle inwoners is een prioriteit voor het bestuur. Zo nam het de afgelopen maanden al enkele bijkomende maatregelen, zoals de tegemoetkoming voor sanitaire maatregelen voor ondernemers, de aankoop van mondmaskers voor de inwoners, de logistieke ondersteuning bij de heropening van de scholen en de markt, het aanbod van laptops voor leerlingen, de ondersteuning in WZC Edelweis, de creatie van een troostplek, het aanbod van knutselpakketten en de opstart van het platform Begijnendijk Behulpzaam.

Nieuwsoverzicht