naar inhoud

Code geel voor bos en natuurgebieden in Vlaams-Brabant

24 maart ’20 (di)
Het provinciebestuur van Vaams-Brabant besliste vandaag over te gaan naar code geel inzake het brandrisico in bos- en natuurgebieden, voornamelijk omwille van verhoogd brandrisico in bossen met veel adelaarsvarens. In Begijnendijk gaat dit over het Meetshovenbos.

Adelaarsvarens sterven elk jaar in de winter bovengronds af en vormen daarbij een pak droog brandbaar materiaal, dat bij aanhoudende droge oostenwind in het voorjaar een brandrisico vormt.

Het Agentschap Natuur en Bos evalueert tijdens de brandgevaarlijke periodes het brandrisico in bos- en natuurgebieden. Dat risico wordt dagelijks berekend en op basis daarvan wordt er beslist welke alarmeringsfase van kracht is. De fases worden uitgedrukt in kleurcodes. Naargelang de kleurcode worden er verschillende preventiemaatregelen genomen. Het ANIP+ Natuurbranden omvat de afspraken in verband met deze kleurcodes. Op https://www.natuurenbos.be/brandfase-vlaams-brabant kan je de natuurgebieden terugvinden waarop deze waarschuwing betrekking heeft.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Omgeving en Wonen

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 60
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
omgeving@begijnendijk.be