naar inhoud

Glasbollen en kledingcontainers verplaatst

27 februari ’20 (do)
Rondom de glasbollen en kledingcontainers langs de Baalsesteenweg in het centrum van Begijnendijk werd de laatste tijd heel wat zwerfvuil achtergelaten. Om de overlast voor de eigenaar van het perceel en de omwonenden te beperken, werd beslist deze te verplaatsen.

Voortaan vind je de glasbollen en een kledingcontainer aan de parking van het OCMW langs de Kleinesteenweg, twee kledingcontainers aan de Sint-Luciakerk en twee kledingcontainers aan ’t Pleintje langs de Betekomsesteenweg.

Het plaatsen van afval rond de glasbollen is jammer genoeg geen uitzondering. Zo ruimen de medewerkers van EcoWerf jaarlijks meer dan 200 000 kg afval op aan glasbolsites. Al dat afval is een kostelijke zaak, niet netjes van de daders en behoorlijk vervelend voor omwonenden en voorbijgangers. Dozen en zakjes waarmee het glas gebracht werd, hele zakken gevuld met restafval en zelfs zetels, spiegels, tapijten, … Je kan het zo gek niet bedenken of het ligt wel eens aan een glasbol. Merk je een sluikstort op aan de glasbollen? Meld dat dan aan de medewerkers van EcoWerf via het gratis nummer 0800 97 0 97 of de dient ruimte in het gemeentehuis. Wie betrapt wordt op sluikstorten, betaalt een fikse boete!

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Omgeving en Wonen

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 60
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
omgeving@begijnendijk.be