naar inhoud

Telenet zet analoge radio-en televisiesignaal stop

04 februari ’20 (di)
Het analoge radio- en televisiesignaal is een verouderde technologie die veel ruimte op het kabelnetwerk inneemt. Om het netwerk te optimaliseren voor de toekomst en snel internet te blijven garanderen, lanceert Telenet in de loop van 2020 ‘De Signaal Switch’.

Tussen 11 februari en 22 april 2020 wordt het analoge radiosignaal via de kabel in heel Vlaanderen en Brussel in fases afgeschakeld. Het gaat alleen om radiotoestellen die rechtstreeks met de kabel aan de wandcontactdoos in huis zijn verbonden. Radio luisteren in jouw auto zal nog steeds werken. Oplossingen zijn onder andere naar de radio luisteren via een decoder van Telenet, via internetradio of kiezen voor DAB+, de nieuwste digitale radiostandaard. Uiteraard kunnen klanten nog altijd analoge radio beluisteren via een radioantenne. Telenet bezorgt alle televisieklanten die dat vragen een gratis radioantenne. De communicatie, oplossingen en impact van het afschakelen van het radiosignaal werd afgelopen najaar getest in netwerkregio’s Beringen en Lochristi. De omschakeling gebeurde daar soepel.

Het afschakelen van het analoge televisiesignaal via de kabel gaat pas van start in december 2020. Uitzondering hierop zijn opnieuw de twee netwerkregio’s in Beringen en Lochristi. Op 4 maart 2020 wordt het analoge televisiesignaal via de kabel afgeschakeld in de netwerkregio Lochristi en op 9 maart 2020 in regio Beringen. Vanaf acht weken voor het afsluiten, komt er een boodschap op alle zenders. Na het afsluiten van het analoge televisiesignaal krijgen klanten een pancarte te zien met meer informatie. Voor een groot deel van de klanten volstaat het om een keer de instelling van hun tv-toestel aan te passen. Ze kunnen dan de vertrouwde zenders ontvangen via een nieuw digitaal signaal en dat tegen hetzelfde tarief van € 18,22 per maand. Daarvoor heeft de klant wel een tv-toestel van maximaal negen jaar oud nodig. Andere oplossing bestaan uit het aansluiten van een digicorder of digibox.


Wanneer ben jij aan de beurt?

Het afschakelen van het analoge televisiesignaal via de kabel gaat pas van start in december 2020. Vanaf de zomer voorziet Telenet een toepassing, waarbij je op basis van jouw klantnummer kan nagaan wanneer je aan de beurt bent en het analoge televisiesignaal wordt afgeschakeld. Let op! De netwerkregio’s lopen niet precies gelijk met de gemeentegrenzen. Hierdoor is het mogelijk dat verschillende inwoners toch op een andere datum afgeschakeld worden. Op www.telenet.be/signaalswitch vind je filmpjes en informatie om na te gaan of je nog analoog kijkt of luistert. Je vindt er ook een stappenplan om de instellingen van jouw televisietoestel aan te passen. Wie geen internettoegang heeft, kan terecht in het contactcenter via tel. 015 66 66 66 voor meer duiding en hulp.  


Meer info?
Telenet
tel. 015 66 66 66
www.telenet.be/signaalswitch

Nieuwsoverzicht
De Signaal Switch

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 78
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
communicatie@begijnendijk.be