naar inhoud

Verruil het grijs in de tuin voor groen en blauw

07 februari ’20 (vr)
EcoWerf werkt samen met het provinciebestuur Vlaams-Brabant en de andere afvalintercommunales in Vlaams-Brabant aan het project ‘Leve de tuin’. Samen streven zij naar biodiverse, klimaatbestendige en afvalarme tuinen. Dit voorjaar organiseren zij gratis infosessies over het ontharden van de tuin.

Hoe meer verhardingen, hoe minder water er de grond kan indringen met zowel verdroging als wateroverlast als gekende gevolgen. Willen we ons weerbaarder maken tegen de klimaatverandering, dan moeten we met z’n allen ontharden. Dat kan door het hemelwater zoveel mogelijk op te vangen, te bufferen en te laten infiltreren. Door te kiezen voor water en groen in plaats van beton verhoog je tegelijk ook de leefbaarheid voor planten, dieren en jezelf.

Wil je graag weten hoe jouw tuin kan ontharden? Neem dan deel aan de gratis infosessie ‘Verruil het grijs in je tuin voor groen en blauw’. Tuinarchitect Wim Collet vertelt hoeveel en welke verharding je nodig hebt, hoe je water kan opvangen, welke planten je moet kiezen en hoe je een groendak kan inzetten als waterbuffering. Deze infosessie vindt plaats op dinsdag 3 maart 2020 in Lubbeek, dinsdag 10 maart 2020 in Kapelle-op-den-Bos, donderdag 19 maart 2020 in Leuven, dinsdag 24 maart 2020 in Drogenbos en dinsdag 21 april 2020 in Tienen, telkens van 19.30 tot 22.00?u. Deelnemen is gratis, maar inschrijven via www.vlaamsbrabant.be/klimaatbestendige-tuinen is verplicht.

Deze sessies vinden plaats in samenwerking met de regionale landschappen van Vlaams-Brabant.

Nieuwsoverzicht