naar inhoud

Ons dorp geeft

21 januari ’20 (di)
Rode Kruis Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Zij kunnen dit doen met dank aan donoren in heel Vlaanderen, ook in onze gemeente.

Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dat geldt dus ook voor jou of jouw buurman. Op dit moment geeft maar 3% van alle Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes en daar wil Rode Kruis Vlaanderen verandering in brengen. Als dit jaar 4% van de bevolking doneert, zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Daarom roepen de medewerkers van het Rode Kruis elke stad en gemeente op om samen dat extra procent te halen. Vandaag telt Begijnendijk 4,95% donoren. Begijnendijk is dus een vrijgevige gemeente, maar het kan altijd beter. Help jij mee om van Begijnendijk de vrijgevigste gemeente te maken? Ga dit jaar minstens een keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven en vraag aan jouw familie of vrienden of ze mee willen doneren om zo naar 1% meer bloed, plasma en bloedplaatjes te gaan in onze gemeente.

Op rodekruis.be/onsdorpgeeft vind je een interactieve kaart waarop je kan zien hoeveel donoren er al zijn in de gemeente. Ga je mee de uitdaging aan om daar tegen eind dit jaar 1% bij te doen? Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van jouw woonplaats. Rode Kruis Vlaanderen kijkt immers naar jouw woonplaats en niet naar de locatie waar je jouw goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of een van de donorcentra van Rode Kruis Vlaanderen gaan doneren. Kijk op rodekruis.be/bloed waar en wanneer je kan gaan doneren.


Meer info?
Rode Kruis Vlaanderen
www.rodekruis.be

Nieuwsoverzicht