naar inhoud

Woonloket in januari 2020 van start

12 december ’19 (do)
Dankzij deze samenwerking met de gemeenten Boortmeerbeek, Keerbergen en Tremelo kan je vanaf januari 2020 met al jouw vragen over wonen en energie gratis bij de woonconsulent van het woonloket terecht.

Om het bestuur te ondersteunen bij het gemeentelijk woonbeleid en alle inwoners informatie aan te bieden over premies, huisvesting, huuraangelegenheden, rationeel energieverbruik, duurzaam (ver)bouwen en sociaal huren, kopen en lenen, werd in zitting van de gemeenteraad van augustus 2019 beslist aan te sluiten bij het intergemeentelijke woonproject ‘Wonen aan de Dijle Noord’. 

Je kan elke maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 u op afspraak in het gemeentehuis bij de woonconsulent terecht voor gratis en onafhankelijk advies over wonen, energie en huisvesting. Hij kan jou niet alleen door het doolhof van isolatie- en renovatiepremies gidsen, maar ook ondersteuning bieden bij alle andere vragen over wonen. Denk maar aan levenslang wonen, aangepast wonen, sociale huisvesting, huur- en verhuurvragen, woningkwaliteit, verwaarlozing en leegstand.

Ben je van plan jouw huis te renoveren of aan te passen aan jouw leeftijd en wil je weten welke premies van toepassing zijn? Ga je op zoek naar een voordeliger energiecontract of een sociale woning? Wil je graag weten hoe je een energieprestatiecertificaat of conformiteitsattest kan verkrijgen, een huurcontract opstelt, vochtproblemen in jouw huurwoning aanpakt of een huurcontract opzegt? Maak dan zeker een afspraak met de woonconsulent via GSM 0496 25 85 28 of woonloket@begijnendijk.be om langs te gaan bij het woonloket. Korte vragen kan je ook via telefoon of e-mail stellen. Heb je interesse in premies? Vergeet dan zeker niet jouw twee laatste aanslagbiljetten en beschikbare facturen mee te nemen. 

Dit project wordt gerealiseerd door IGO in samenwerking met de deelnemende gemeenten en met steun van provincie Vlaams-Brabant en Wonen Vlaanderen.

Nieuwsoverzicht