naar inhoud

Klusjesdienst plaatst rookmelders

04 december ’19 (wo)
In zitting van het vast bureau van 12 november 2019 werd beslist dat 65-plussers en hulpbehoevenden een beroep kunnen doen op de klusjesdienst van het OCMW om rookmelders in hun woning te plaatsen.

Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook bij woningbranden tal van slachtoffers. Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen deze gevaren van brand. Bovendien zijn deze vanaf 1 januari 2020 in elke woning verplicht. Daarom werd in zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2019 beslist rookmelders in het gemeentehuis te verkopen. Zo kan je sinds 12 november 2019 hiervoor bij de medewerkers van de dienst burgerzaken terecht.

Het is echter niet voor iedereen evident om deze rookmelders ook effectief te plaatsen. Daarom werd beslist dat 65-plussers en hulpbehoevenden een beroep kunnen doen op de klusjesdienst van het OCMW om de rookmelders in hun woning te plaatsen. De kostprijs bedraagt € 10,00 voor de plaatsing van een rookmelder en € 5,00 per bijkomende rookmelder die in dezelfde woning geplaatst wordt. Heb je interesse? Neem dan snel contact op met de medewerkers van het OCMW.

Nieuwsoverzicht