naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Toon respect voor afvalophalers en recyclageparkwachters

18 november ’19 (ma)
Bij hitte, regen of vrieskou zijn de afvalophalers dagelijks op de baan om jouw afval op te halen. Daarnaast kan je ook altijd op de parkwachters van het recyclagepark rekenen. Tijdens deze 'Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter' is het tijd voor een dikke dankjewel.

Van 18 tot en met 24 november 2019 organiseren EcoWerf en de andere afvalintercommunales samen met Interafval, de OVAM en Fost Plus de ‘Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter’. Tijdens deze week vragen zij dankbaarheid en respect voor deze onmisbare mannen en vrouwen. Je kan jouw dankbaarheid heel het jaar tonen door jouw afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden. Deze editie kroop Kamagurka echter in zijn pen en maakte hij een tekening. Met die tekening kan jij tot en met 24 november 2019 de afvalophalers en recyclageparkwachters bedanken. Je kan jouw kinderen ook zelf een tekening laten maken. Hang de tekening achter jouw raam, bind ze aan jouw afvalzak of -container of geef ze aan de recyclageparkwachter. Je kan ook een strik rond jouw afvalzak of -container binden. Deel zeker een foto van jouw tekening of strik met #Houhetnet.

De ‘Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter’ is een initiatief van Interafval, VVSG, EcoWerf en alle andere afvalintercommunales om respect te vragen. Dat is nodig, want uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval blijkt immers dat het afgelopen jaar bijna 9 op 10 recyclageparkwachters en afvalophalers met verbale of fysieke agressie te maken kregen. Agressie komt wel iets minder frequent voor dan twee jaar geleden en ze krijgen ook al eens een compliment. Dat bewijst dat de campagne toch zijn effect heeft.


Meer info?
www.ecowerf.be

Nieuwsoverzicht
Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter

Openingsuren & contact

Omgeving en Wonen

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 60
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
omgeving@begijnendijk.be

Lees meer artikels over