naar inhoud

Inwoners maken kennis met Warme William tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’

04 oktober ’19 (vr)
Om te laten zien dat het bestuur haar steentje wil bijdragen aan de verhoging van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren wordt Warme William, de mascotte van de campagne 'Warme Gemeente', tijdens deze ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ voorgesteld.

In de aanloop naar de 'Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid’ die plaatsvindt op donderdag 10 oktober 2019 maakt het bestuur werk van een veerkrachtige gemeente. Uit onderzoek blijkt immers dat een op vier Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen. Bovendien voelt ook een op vijf Vlaamse jongeren zich niet goed in zijn vel. Daarom besliste het bestuur deel te nemen aan het project ‘Warme Steden en Gemeenten’.

Warme William is een grote, blauwe beer die op een bank zit met de boodschap ‘Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert.’ en daar graag een luisterend oor biedt aan iedereen die zich eens wat minder goed in zijn vel voelt. Zijn kennismakingsronde door de gemeente ging op donderdag 3 oktober 2019 van start. Tijdens de actie ‘Soep met babbeltjes’ konden de bezoekers van de markt hem niet alleen leren kennen, maar ook een stem uitbrengen over de plaats waar ze hem in het straatbeeld willen zien verschijnen. De komende dagen trekken de medewerkers van het bestuur met Warme William naar de verschillende scholen, nl. GBS De Klimroos te Betekom, GBS De Puzzel te Begijnendijk, VBS ’t Sjibke en het SJIB te Betekom, zodat ook de kinderen en jongeren hem leren kennen en hun stem kunnen uitbrengen. Tenslotte mag Warme William tijdens de theatervoorstelling 'En garde' over de kunst van het motiveren van jeugdsporters die plaatsvindt op vrijdag 11 oktober 2019 nog een avondje in GBS De Puzzel te Begijnendijk vertoeven. Nadien krijgt hij een vaste stek in de gemeente.

Nieuwsoverzicht