naar inhoud

Helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar

05 september ’19 (do)
Tijdens de zomervakantie werden er heel wat dossiers op de agenda geplaatst om de gemeentelijke basisscholen klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar. Om de kinderen ook vlot en veilig te vervoeren, werd eind augustus 2019 zelfs een gloednieuwe schoolbus aangekocht.

De vorige schoolbus was dringend aan vervanging toe. Daarom besliste het gemeentebestuur te investeren in een nieuwe schoolbus in eigen beheer, zodat deze maximaal en flexibel ingezet kan worden. Burgemeester Bert Ceulemans en schepen van onderwijs Bart Sorée namen op vrijdag 30 augustus 2019 de sleutel in ontvangst. De nieuwe bus telt 56 zitplaatsen en voldoet aan strenge veiligheidscriteria, zoals de dode hoekspiegel, achteruitrijcamera en veiligheidsgordels. De lage instap voor de kinderen en airco dragen bij tot extra comfort. 

De bus vertrok op maandag 2 september 2019 aan GBS De Puzzel in Begijnendijk voor de eerste rit. Ze wordt in de toekomst niet alleen ingezet voor het vervoer van en naar de school, maar ook voor de uitstappen die de scholen organiseren en gemeentelijke activiteiten.

Nieuwsoverzicht
Schoolbus

Openingsuren & contact

Beleid

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 77
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
beleid@begijnendijk.be