naar inhoud

Maak werk van meer veerkracht!

30 september ’19 (ma)
Eén op vier Vlamingen krijgt ooit te maken met ernstige psychische problemen. Om je goed in jouw vel te voelen, heb je veerkracht nodig. In de aanloop naar de ‘Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid’ maakt het gemeentebestuur werk van een veerkrachtige gemeente.

Er rust nog steeds een taboe over geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder, waardoor mensen het moeilijk ter sprake durven brengen wanneer ze een tijdje niet goed in hun vel zitten of te kampen krijgen met psychische stoornissen. Mentale gezondheid komt meestal pas ter sprake als het niet goed gaat. Daarom is het belangrijk er werk van te maken nog voor er zich problemen stellen. Geestelijk gezond zijn, is meer dan niet ziek zijn. Het gaat ook over goed in jouw vel zitten, omgaan met stress, je talenten ontplooien en bijdragen aan de maatschappij. Veerkracht zorgt ervoor dat je, zelfs bij tegenslag, jezelf goed in jouw vel blijft voelen en er misschien nog sterker uitkomt. Je kan deze trainen door te praten met anderen, voldoende te bewegen of nieuwe dingen uit te proberen. 

Tijdens de ‘Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid’ telt het Vlaams Instituut Gezond Leven, samen met de Vlaamse Logo’s, het Steunpunt Geestelijke Gezondheid en Te Gek!?, tien dagen lang af naar de ‘Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid’ die plaatsvindt op donderdag 10 oktober 2019. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ willen zij dit jaar geestelijke gezondheid in de schijnwerpers plaatsen en meer bespreekbaar maken door de krachten te bundelen en tips om jouw veerkracht te versterken te delen. Je omringd voelen door mensen en weten dat je op hen kan terugvallen als het even minder gaat, is immers goed voor jouw veerkracht.

De medewerkers van het OCMW zorgen op donderdag 3 oktober 2019 tijdens de markt voor ‘Soep met babbeltjes’. Breng zeker een bezoekje aan hun stand om een babbeltje te slaan en te genieten van een hartverwarmende tas soep. De leden van de groepswerking kijken er alvast naar uit om lekkere, verse soep te bereiden. Wie weet kom je tijdens deze tien dagen nog wel andere leuke initiatieven tegen?


Wil je nu al aan de slag? Geef jouw veerkracht dan een boost met de oefeningen op www.fitinjehoofd.be.

Nieuwsoverzicht