naar inhoud

Gratis publieke wifi op het centrumplein in Begijnendijk

05 augustus ’19 (ma)
Sinds eind juli 2019 kan je op het centrumplein in Begijnendijk gratis gebruikmaken van het publieke netwerk ‘Begijnendijk Free Wifi’.

Eind juli 2018 ging de aanleg van het nieuwe centrumplein in Begijnendijk van start. Bij het maken van de plannen voor de werkzaamheden van de nutsmaatschappijen, werd door Fluvius ook de mogelijkheid aangeboden een gratis wifi-netwerk op het vernieuwde centrumplein te voorzien. Het gemeentebestuur twijfelde geen seconde. Deze voorziening past immers perfect in de verdere realisatie van een aantrekkelijke dorpskern voor inwoners en bezoekers. 

De installatie voor de publieke wifi werd in april 2019 geplaatst en het draadloze netwerk werd eind juli 2019 gebruiksklaar gemaakt. Fluvius neemt het beheer, de aanleg en het onderhoud van het netwerk voor haar rekening. Inloggen op het netwerk ‘Begijnendijk Free Wifi’ kan met jouw smartphone. Het centrumplein in Begijnendijk is echter niet de eerste locatie waar je kan verbinden met de publieke wifi. Ook in sportcentrum De Tumkens, het gemeentehuis en de bibliotheek kan je gebruikmaken van een gratis internetverbinding. In het najaar wordt een netwerk op het centrumplein in Betekom geïnstalleerd.

Met dit initiatief zet het gemeentebestuur alvast een stapje verder in de richting van een ‘slimme gemeente’ die klaar is voor de toekomst. De medewerkers maken momenteel ook werk van een aantal andere innovaties om de dienstverlening voor de inwoners te verbeteren. Meer info volgt!

Nieuwsoverzicht
Wifi Begijnendijk

Openingsuren & contact

Technisch bureau

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 61
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
technisch.bureau@begijnendijk.be