naar inhoud

Het 'Huis van het Kind' maakt een vliegende start

28 juni ’19 (vr)
Vanaf dit jaar heeft bijna elke gemeente in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een ‘Huis van het Kind’ en kan 97% van de gezinnen met kinderen dichtbij huis bij een ‘Huis van het Kind’ terecht, ook in Begijnendijk.

Eind 2018 lanceerde minister Vandeurzen een oproep om in elke stad en gemeente een ‘Huis van het Kind’ op te richten, zodat gezinnen ergens terecht kunnen voor alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft. Deze oproep kende een groot succes! Ook in Begijnendijk zag het gemeentebestuur dit als de ideale kans om in te zetten op het lokale gezinsbeleid en de gezondheid, het welbevinden en de kansen van gezinnen.

De medewerkers van het OCMW gingen begin dit jaar aan de slag om professionelen en organisaties te verenigen, zodat ze elkaar beter leren kennen en de gezinnen optimaal kunnen ondersteunen. Samen met enkele partners van het eerste uur, nl. het lokaal overleg voor kinderopvang (LOK), de Gezinsbond en Kind en Gezin, streken zij ook tijdens de derde editie van Midzomer neer aan sportcentrum De Tumkens te Betekom om het initiatief bij de gezinnen en andere professionelen bekend te maken.

Neem zeker eens een kijkje op www.begijnendijk.be/huisvanhetkind

Nieuwsoverzicht
Huis van het Kind

Openingsuren & contact

Huis van het Kind

adres
Kleinesteenweg 2a3130 Begijnendijk
Tel. tel.
016 52 55 40
Fax fax
016 53 81 51
e-mail
huisvanhetkind@begijnendijk.be