naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig barbecueën

10 juli ’19 (wo)
Steek jij op een warme zomeravond graag de barbecue aan? Wil je buiten met vrienden of familie gezellig genieten van de gegrilde hapjes? Zorg dan voor een veilige barbecue, want soms loopt een feestje uit de hand en eindigt het in mineur!

Plaats de barbecue op een stevige en stabiele ondergrond, pas op met ontvlambare kledij en gebruik bij het aanmaken van de barbecue aanmaakblokjes of speciale aanmaakvloeistof. Houd bij een houtskoolbarbecue altijd een emmer water of brandblusser bij de hand en dek een nog brandende barbecue na gebruik af met zand.

Denk ook aan de voedselveiligheid! Gebruik een koeltas met koelblokken om vlees en vis te vervoeren, zorg voor een goede handhygiëne en neem aparte borden en bestek voor rauw vlees en vis. Was de groenten grondig en bewaar het voedsel zo lang mogelijk in de koelkast. Je zet best een klein deel op de tafel voor direct gebruik en vult dat steeds aan met producten uit de koelkast. Kijk na of vlees en vis volledig gegaard zijn alvorens het op te eten. Zo beperk je het risico op een voedselinfectie en voorkom je buikpijn.

Nieuwsoverzicht